anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Considerați că simțul umorului este corelat cu un IQ sau EQ mai mare?
Ce tip de umor vă caracterizează pe voi?
Pe mine cel sec.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Este corelat cu o inteligentă emoționala mai mare,umorul te face popular, mai sociabil, dar si aici depinde fizicul tău, inteligenta emoționala este mai importanta in viata, pentru ca suntem ființe sociale nu roboti, daca le nimerești pe ambele e foarte bine.

23 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu e corelat cu nimic, nici cu EQ nici cu IQ simtul umorului, omu ala poate fi un om simplu cu IQ mic si EQ mic si sa aiba simtul umorului.

Eu am umor asa mediu doar la general.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

De aceea vor femeile "hăhăială".
Și nu numai.

https://ibb.co/41L36qv

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai e si normal sa fie cum am zis, simtul umorului nu e tot hahaiala in final, cam tot aia e.
Adica razi, ca asta faci la umor.

Natura nu ne-a vrut prea inteligenti, ea a vrut doar ca cei eligibili pentru cuplat, sa aiba contact cu cat mai multi parteneri de sex opus, si de acolo trag majoritatea la chestii umoristice simple si cam atat, am zis f bine, si se verifica asta oricand, vezi si tu ce se discuta la o masa, la o zi onomastica, la o terasa, doar banalitati si eventual umor la maxim, si atat.
Nu conteaza ca oamenii aia is medici, ingineri, maturatori, vanzatori.

Unii nu fac asa, dar mai putini, adica sa se puna la o intalnire si sa discute chestii mai serioase, sa dezbata de ex cum e aici pe forumuri, diverse teme, nu doar glume, prosteala si umor si atat.

De ex prietenul meu alfa, el e baiat destept, are un talent la arhitectura de rupe, iti face niste proiecte de n-ai treaba, avea note de 9 la mate in clasa 8-a (eu n-am avut asa ceva), DAR a simtit mereu sa traga catre distractie si atat, nu a simtit nevoia si dorinta sa invete.
De ce? F simplu, natura dorea ca el sa traga de fapt (traducem tenta lui doar catre distractie care aparent nu sti de unde vine) la activitati care ajuta la cunoasterea a cat mai multe tipe, sa le-o traga si alea sa faca copil cu el.
Natura nu dorea ca el sa se afunde in carti si sa ajunga ceva in viata ca sa-i fie lui mai bine, a vrut altceva, si el a facut ce a vrut natura, ca nu avea incotro.

Asa ca de aia majoritatea vor hahaiala (umor, sau cum ii zicem noi).
E bun si umorul, dar nu doar asta, nu zice nimeni sa nu ne ducem la un club, la ceva, dar din nou, nu doar asta.

Ca de aia am ajuns unde am ajuns ca tara, ca avem doar din astia care nu gandesc in ce sistem politic traiesc (din lipsa de interes pentru subiecte mai inteligente), dar se plang ca nu le e bine, isi lasa copiii sa sufere singuri ca sa lucre in afara, in loc sa gandeasca de ce aici nu e bine, si sa schimbe ceva cu adevarat, nu sa voteze la infinit prin rotatie mafiotii si tot sa nu invete nimic din asta, ca mintea lor e tot la clubareala si atat.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Contează mann a fii amuzant, mai ales sarcastic, cam cere si inteligenta asta si un vocabular mai extins, ironia te salvează din absurdul vieți

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Eu nu pot fi batjocoritor (sarcastic), asta e.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Tu exagerezi cu natura în sus si în jos, fiindcă natura ne a lăsat pe toți cumva, diferiți cu plusuri și minusuri și toți încercăm sa ne adaptam. Un om dacă e amuzant nu înseamnă că e prost sau ironic. Dimpotrivă aia care fac mistouri și glume proaste sunt doar prost crescuți, și în general sunt și prosti, dar prind în mediul lor incult. Un tip deștept știe sa facă glume fără sa jignească pe cineva, știe sa destindă atmosfera și știe sa se facă plăcut. Acum ca sunt unii care merita o gluma prosta asta e altceva, unii chiar și o cauta și poate înțelege ca e penibil făcând i o gluma sau o ironie decât sa porți discuții filozofice din care nu înțelege nimic, ba chiar sa aibă tupeul sa fie obraznic. Dupa părerea mea, umorul este un semn de inteligenta, unii știu sa l creeze alții știu sa îl primească.

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Da, ai dreptate, insa umorul de multe ori nu tine de inteligenta, tine de felul de a fi, sunt multi oameni simpli care au umor sau nu au, asa cum sunt si oameni inteligenti care au sau nu au umor. Si ambele categorii pot avea umor fara sa insulte pe cineva, e un umor placut care le vine de la sine din felul lor de a fi natural.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Oamenii simpli pot fi înteligenti doar ca nu au avut acces la educație, ei pot fi deștepți doar ca sunt ignoranți, adică nu au avut acces la informații, nu au învățat carte cum se spune dar iq ul lor poate fi ridicat. Eu asociez simțul umorului de calitate cu o persoana mai isteață, sunt și studii făcute care spun ca cei ce au simțul umorului mai dezvoltat sunt mai creativi, au IQ mai mare și sunt capabili sa lege mai ușor prietenii și relații de cuplu. Unul dintre cele mai remarcabile personalități cu un simt al umorului f dezvoltat a fost Alber Einstein.

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Ai dreptate, ma refer om simplu la ala care nu prea are capacitate intelectuala cine stie ce, ca sigur ca-s oameni simpli care nu au avut acces la educatie dar sunt inteligenti. Multi tarani in anii 30 erau destepti dar nu aveau posibilitate sa invete, asta se stie, ca, costa mult scoala.

Daca ai citit ca s-a zis ca aia cu IQ mai ridicat au simtul umorului mai dezvoltat, asa o fi, nu te contrazic, insa eu am vazut destui oameni cu capacitatea intelectuala mai redusa dar cu simtul umorului foarte bun, si invers, persoane inteligente care din contra, ei erau mai seriosi, mai sobri si mai putin le aveau cu umorul, deci depinde si de caracterul omului, nu doar de IQ.

| Mosotti a răspuns:

Pai ai zis "mai ales sarcastic", in dex scrie ca sarcastic inseamna batjocoritor printre altele, si ironia tot batjocoritoare el daca e facuta la adresa cuiva.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Depinde cum o faci.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai da, insa definita sarcasmului e aia, oricum l-ai face de fapt.

| VoidEternal a răspuns:

Te caracterizează cel sec in sensul că e tipul de umor pe care îl ai tu, sau cel care îți place ție?

| anonim_4396 explică (pentru VoidEternal):

Ambele.

| VoidEternal a răspuns (pentru anonim_4396):

Doua baloane merg prin desert.
La un moment dat unul spune
Ai grija la cactussssssssssssssssssssssssssss.

| gemeni6226 a răspuns:

Mie imi place foarte mult sa rid dar foarte rar stiu sa fac pe altii sa rida nu am acest talent dar apreciez foarte mult oamenii care stiu sa ma faca sa rid.Rara avis.

| wildthing a răspuns:

Cel sec? Hmm, mie intotdeauna mi-a placut cel suculent!

| DonEduardo a răspuns:

Eu as zice de EQ. Si prefer umorul alb. Sarcasmul ma enerveaza.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Umorul sec este specific persoanelor inteligente care pot manevra și înțelege sarcasmul.De exemplu eu râd mai mult la o gluma nereușită decât la o gluma buna, in sensul că mă gândesc la ce tâmpenie fara sens am auzit

| Sekim a răspuns:

De fiecare dată când mă uit la întrebările care se adresează aici și la unele răspunsuri, îmi amintesc de ce nu mai intru pe TPU așa des.

IQ ul și EQ ul nu au absolut nicio legătură cu simțul umorului al unei persoane. Eu sunt un om care întotdeauna a reușit să facă oamenii să râdă, chiar daca uneori mă simțeam oribil. Consider și am și dreptate când spun că umorul poate fii cel mai important lucru în viața unui om. Prin amuzamentul și fericirea provocată de glume, ne binedispunem și uneori chiar uitam de problemele noastre, eliberandu ne de stresul acumulat zilnic. Este un lucru bine cunoscut faptul că a fi întotdeauna fericit prelungește durata de viață a unui om, și cu siguranță ii schimbă viața în bine. De a lungul anilor cred că am folosit toate tipurile de umor, întotdeauna reușind să fac oamenii să râdă. De obicei, oamenii pe care nu îi cunoșteam prea bine și erau oarecum străini, reușeau să se acomodeze in totalitate stilului meu de umor, ce i drept mai diversificat. Pe mine personal, sa vad oamenii fericiți mă face fericit la randul meu, dar nu neapărat prin glume ci prin orice mijloace in care o persoana poate fi făcută fericita. Un mic secret totuși, uneori nu gluma contează ci persoana care o spune.

| gigite a răspuns:

Cel sec? sau cel suculent! Hmm, mie intotdeauna mi-a placut mereu cel cu mare ironie si pamfletar. (scuze. daca am gresit exprimarea)

| bookofknowledge a răspuns:

EQ, IQ este viteza de a observa, de a pune cap la cap, e a descoperii patern uri, este rationaentul uman, un om cu iq mic nu poate sa faca logica, si iq ul mare inseamna face logica cu viteza mare, EQ este inteligenta emotionala, o persoana cu un EQ se pricepe la oameni.
O persoana cu un EQ mic are sansa sa treaca peste aceaste probleme daca descopera niste patern uri (psihopatii nu se pricep la emotii, dar ei invata charmul si talk ul tocmai prin observare)
In mod normal simtul umorului vine instictiv(EQ mare), dar se poate si invata, cu toate acestea EQ ul este cel care dicteaza mult aceasta caracteristica. Persoanele cu IQ ul mare si EQ mic sunt doar descurcarete, dar nu toate pot invata umorul(nu toti ne pricepem la tot)

| MetisuI a răspuns:

Da
Nu stiu

Întrebări similare