Stefan
| Stefan a întrebat:

Considerati ca toleranta, cultura, arta sunt lucruri apropiiate? Cultura, la fel si toleranta, presupun deschidere, intelegere, efort de a patrunde in esenta lucrurilor. Fara toleranta nu se poate reliza o pace civica, o intelegere intre oameni.

Răspuns Câştigător
luciana
| luciana a răspuns:

Cultura si arta sunt lucruri pe care le cultivi in timp,, care presupun efort si renuntari la alte activitati care te retin in fata cartilor ( cine nu are prieten cartea - acela nu este om ) si cu care iti faci un bagaj de a fi tu cel de azi, in fata celorlalti care te pot judeca si iti pot aprecia acest bagaj de cunostinte ...Toleranta este acea insusire care te face sa te numesti ''om ", care iti arata dsponibilitatea de a fi maleabil, de a fi mai bun, carete face sa incerci a aduce o nota de bine in jurul tau cu colegii, cu prietenii, cu cei langa care iti petreci mare parte a timpului si pe care incerci sa ii faci sa accepte defectele altora, sa fie mai maleabili...adica, - mai toleranti cu ceilalti... Lucien.

7 răspunsuri:
nony
| nony a răspuns:

Stefan tu vorbesti de doua lucruri deferite.Cultura face parte din ceea ce invatam, cu ce ne cultivam.si cat suntem dispusi sa acumulam de-a lungul vieti.
Toleranta face parte mai mult din caracterul unui om, felul cum a fost educat sa abordeze problemele si cat este dispus sa ¨tolereze¨
Dar intr-un fel ai dreptate, oameni cultivati intotdeauna au o marja a tolerantei mai mare decat ceilalti, pentru ca vad problemele din mai multe puncte de vedere si uneori de dragul linistei intre oameni accepta unele compromisuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intradevar daca nu ne-am tolera unii pe altii nici nu am putea sa evoluam si astfel cultura si arta s-ar duce naibii, nu am asculta argumentele si ideile oponentilor, iar relatiile interumane ar fi afectate. Deci da! Toleranta, cultura si arta sunt lucruri apropiate.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Da! Toate sunt legate logic, experiential si uman! Si evident, pentru pace e nevoie de mult mai multe, intre care constiinta si vointa politica, patriotism si respect fata de viata, demnitate si valorile umane perene!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

De acord in totalitate cu Nony.
Cultura este un bagaj de cunostinte...mai mic, sau mai mare.
Toleranta e cu totul altceva. E, intr-un fel, capacitatea noastra, a fiecaruia, de a ne adapta la lumea in care traim, de a-i accepta in jurul nostru pe toti, fara discriminare de NICIUN fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, ai dreptate.toleranta inseamna ''efortul de a patrunde cat mai adanc in esenta lucrurilor''. adica, eu cu prietena mea cand facem dragoste ''o deschid'' pentru a putea sa''ne toleram'' sau sa...''o tolerez'' cat mai adanc si dupa aceea o ''inteleg''ca este obosita si o las sa se odihneasca. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ardnaxur1961 -pai asa ne-a fost vorba, Ruxandra? sa iei tu toate voturile stupide si mie sa nu-mi lasi nici unul? nu ma mai joc, sa stii, imi iau jucariile si plec. crying

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Am sa-i fac Ralucai propunerea sa gaseasca o solutie care sa-ti permita, atunci cand imi cauti raspunsurile de la descalecat, sa poti sa dai vot "stupid" si celor castigatoare.
E intolerabil sa ramana atatea raspunsuri nevotate. Are si toleranta mea niste limite.