| DenisaNicoletaG a întrebat:

Consideri ca poti invata din experientele altora?

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

"Dacă ești deștept, crezi cam jumătate din ceea ce ți se spune. Dacă ești înțelept, știi CARE jumătate s-o crezi". E fain că putem prin intermediul cărților și al internetului, dar și prin conversații cu alții, să căpătăm o viziune mai amplă asupra unui fenomen. Să putem să ne formăm o părere referitor la cum ar trebui să abordăm o situație sau care este realitatea unui lucru la care nu avem acces încă, ne depășește. Cu toate acestea orice informație primim automat trebuie să ne aparțină. Imaginează-ți că vorbești cu cineva și îți spune că ninge. Te îmbraci gros și ieși afară dar vezi că e foarte cald. Ar fi absurd să continui să fii îmbrăcat de iarnă, să spui dar dacă el spune că ninge și e frig trebuie să fie adevărat, așa că stai acolo și te topești de căldură. Am exagerat, sună extrem, dar cazuri de genul se întâmplă când vorbim de persoane foarte tinere, imature și nesigure. Putem lua o situație mai realistă când în sezonul rece o persoană e genul friguroasă în timp ce alta are circulația mai bună și se simte confortabil chiar și în tricou doar. Dacă ultima merge orbește pe ce vede la ceilalți va muri mereu de cald gândind că ar fi anormal să iasă în tricou doar când toți sunt cu mânecă lungă. La fel și dacă luăm în calcul relațiile cu persoanele de care suntem atrase. Cineva îți spune că e normal să te culci cu cam orice persoană întâlnești, că nu e mare chestie, doar o descărcare. O alta îți va spune că trebuie să faci sex abia de la 18 ani și doar după ce te căsătorești, că trebuie să ai doar un partener sexual toată viața, chestii de astea. În lipsa unor experiențe trăite de tine te vei trezi nevoit/ă să le probezi. Vei încerca probabil una din variante până când va eșua lamentabil și îți vei blestema zilele. Apoi nu poți ajunge la adevăr decât dacă o încerci și pe cealaltă, care firește, va eșua și ea. Firește nu poate exista un echilibru perfect, vei trage spre un capăt, depinde doar de tine unde pui stop în timp ce oscilezi pe o dreaptă. Doar prin capacitatea de a îți asuma niște experiențe poți ajunge să știi care este adevărul tău, ce simți despre ceva anume și cum trebuie să procedezi. Experiențele celorlalți te fac doar prezent la cât de vastă este această lume și cât de multe posibilități sunt, ca nu cumva să treci una cu vederea.

14 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Da.

| RAY a răspuns:

Nu,desi as vrea deny sa invat ceva,vad ca nici macar din propriile mele greșeli nu invat, omul e o mașinărie biologica care gândește emoțional nu rațional,da ce am invatat, ca nu e bine sa bei mult, sa joci la pacanele, jocurii de noroc, sa nu fumez asta imi spune toti fumatori, e bine ca macar ma feresc de astea

| Drimmero a răspuns:

Da, daca te duce capul, inveti din greselile altora.

| Freya1 a răspuns:

Nu neaparat.Eu invat doar din experientele mele ca nu sunt in locul lui si nu actionam si gandim la fel

| WaterDrop a răspuns:

Mereu ai ceva de invatat din experientele altora, fie ele bune sau rele.Conteaza enorm insa cat de capabil esti sa discerni informatiile utile si sa le analizezi, nu sa le urmezi sau sa le crezi orbeste.La partea a doua o dau 90 % in bara, lul.

| Bacemi a răspuns (pentru WaterDrop):

I feel you, bro.

Răspuns utilizator avertizat
| PersonajFictiv a răspuns:

Da,foarte mult, mai ales daca ai o anumita "baza".

| CleanHeart a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ca da, dar eu nu ma invat minte nici din experientele mele))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, neaparat!
Cel mai bine inveti atunci cand dai cu capul de prag, cand tu esti in miezul problemei.

| 393Dan a răspuns:

Da, n-am sa ucid niciodata, pentru ca am vazut si am uzit cat de deplorabil se traieste prin inchisori.

| Xelon a răspuns:

"Desteptul inavata din greselile altora, omul normal invata din greselile propri, prostul nu invata niciodata"

| ALEXXXL19 a răspuns:

Pana nu simt eu pe pielea mea nu ma simt bine

Întrebări similare