| BUBULINA a întrebat:

Cred ca in topul celor mai enervante clisee se situeaza "De gustibus non est disputandum"...adica "Gusturile nu se discuta".

A aparut un film. Unora le place, altora nu. A aparut o carte. Pentru unii e prostie curata, pentru altii capodopera. Inevitabil, intr-una din tabere, va aparea cineva care va spune "gusturile nu se discuta", mandru si extrem de sigur de adevarul lui.

Romanii, din pacate, nu au cultura dezbateriilor. In cazul unui dezacord cu semnatarul unei opinii, in lipsa argumentelor, se recurge la insulte.

Ideea este, indiferent de ce parte a baricadei te situezi, sa ai argumente veridice de partea ta.

Asadar: gusturile se discuta, voi ce parere aveti?

3 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Mai sa fiu al naibii dar ce exprimare si ortografie impecabila ai Bubulino...de unde ai copiat intrebarea?

| Eron a răspuns:

Mie imi place aceasta zicala."Gusturile nu se discuta" arata foarte clar ca nu trebuie sa ne preocupam noi de alte persoane, razand de cum se imbraca(spre exemplu). Fiecare face ce vrea, iar pe noi nu ne intreseaza cum vrea cineva sa se imbrace, sa-si aranjeze parul sau altceva. Poate ca asa le place.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se face crima pentru gusturi, de exemplu, eu pentru multe delicatese, ma cert cu cei de la masa! tongue
Toate gusturile se discuta, fara discutie, e in natura noastra sa comentam placerile, ideile, opiniile, alegerile altora! Discutarea gusturilor e chiar interesanta.
Sigur nu e "de bustibus"? laughing