Nu e ca și cum somnul ar fi ceva tocmai controlabil. El te ia, când te ia, și dormi, cum dormi, cum îți vine. Inconștient fiind, nu-ți arde de pozat pentru reviste și de respectat codul bunelor maniere.
Iar dacă cineva, drag mai ales, s-ar întâmpla să adoarmă în prezența mea, mai degrabă m-aș bucura pentru el, că îi este bine, și m-aș simți măgulită cumva, că se simte suficient de relaxat și confortabil în prezența mea, încât să se lasă purtat de valul moleșelii, foarte natural, de altfel, foarte firesc.
Nu,nu este lipsa de respect, oboseala e prezenta in orice om,, orice are momente de genul, sa fie prea obosit si sa-l ia somnul pe undeva.
Intrebarea asta se bate cu alta de e inrudita cu ea ' de ce oamenii mananca in alte locuri si nu doar acasa atunci cand le e foame?'
Nu are nicio legatura ce spui tu cu mancatul si cu somnul.
N-ai citit si n-ai mirosit cum trebuie raspunsul meu.
Sau poate tu n-ai citit intrebarea si ce am mai raspuns eu.
Cum poti sa spui ca mancatul (indiferent de loc) e la fel cu dormitul?
Pai cand te vezi cu un prieten mai mananci, dar nu unul doarme si celalalt se uita la el.
Dar e de neasteptat sa intelegi tu ce e aia nesimtire, avand in vedere activitatea ta de pe TPU anul trecut.
Cand ma refer oriunde, ma refer sa mergi prin multime si sa mananci ceva ( aici nu ma refer la o ciorba la borcan), daca ti-e foame si esti departe de casa, doar nu vei rabda pentru ca se gaseste cate unul sa se uite urat, pana la urma e vorba de stomacul tau.
Se mai intampla sa adormi de fata cu altii, sunt N motive pentru care unul e foarte obosit, eu ii inteleg,, chiar daca nu am adormit sau sa am alta activitate cat timp sunt cu cineva si mi se adreseaza.
Hai sa nu dezgropam pisica ingropata din curtea vecinului, ca nu esti usa de biserica/
Nu m-am gandit ca poti sa iti dai seama de un om daca e nesimtit dupa cum doarme si nici nu am analizat asta
Cred că ai ajunge la concluzia că e o lume plină de nesimțiți. Pentru că nu cred că cineva se antrenează în mod special să doarmă grațios. Nici n-ar avea cum. Nu e ceva ce poate fi controlat.
În al doilea rând, pe cei care adorm în situații nepotrivite nu-i poți judeca pentru că nu știi care e cauza. Unul poate a stat și s-a jucat pe calculator toată noaptea, dar altul poate a stat la căpătâiul unui părinte bolnav. De unde poți știi?
Deci sa-l scuz ca e nesimtit pentru ca este?
Pai de ce s-a jucat toata noaptea pe calculator? Daca redacta articole de cercetare mai ziceam.
Nu, nu ai înțeles, tocmai asta am spus. Nu ai de unde să știi. Nu poți analiza decât punctual când ai suficiente informații.
Dar tocmai ca se presupune ca stim ce fac respectivii.
Atunci e ok, poți să-ți dai seama dacă e nesimțit.
Pai gandeste-te ca planuim impreuna o excursie sau vrem sa vedem un film misto. Nu e ok sa te ia somnul in mijlocul actiunii. Asta arata si cat iti pasa cum petreci timpul cu cineva. Si una e cand are scuze pertinente, alta e cand doar de regula e genul care doarme ziua si traieste noaptea. Altfel spus: mai bine ramanea acasa.
Si nu e faza doar ca te apuca somnul, ci si cum dormi de urat...cracit in diverse pozitii, sforaitul nu e neaparat deranjant, desi e urat in public.
Da, corect, aici ai dreptate.
Pe tine nu te-a prins niciodata somnul in alt loc decat in pat? Crezi ca poti sa rezisti oboselii cand iti da "cu lopata in cap"? Pozitia somnului poate indica un grad de proasta educatie (nu nesimtire) dar nu si faptul ca adormi in momente si locuri neadecvate.
Proasta educatie sau nesimtire - tot aia.
Si ummm...nu, nu m-a prins somnul in alt loc decat acasa. Ah, ca sunt obosit de pic ni se intampla tuturor cand nu dormim suficient. Dar eu bat in alta directie. Somnul nu e o scuza decat daca esti bunica si esti in varsta.
Eu nu am spus că poziția corectă pentru somn e să stai drept și fără să te miști. Aceea e poziție de mort.
Exemplu: cum numesti tu o persoana cu care ar trebui sa dormi in acelasi pat, indiferent de împrejurare, iar acea persoana intrată înaintea ta in camera, ar adormi imbracata, pe diagonala patului, peste asternuturi și tu nu ai mai avea loc lângă ea?
Înseamnă că ești tu foarte rezistent. Nu toată lumea e așa. Mulțumește lui Dumnezeu că ești așa și nu-i mai judeca pe alții.
La anumiti oameni poate sa fie vorba de nesimtire, dar la altii poate sa fie vorba de ceva boli, reactii adverse la anumite medicamente.
Nu e considerat lipsa de respect, ce naiba... poate ca omul ala a avut o problema/treaba si nu a dormit bine noapte.NU mai judecati oamenii asa de repede.