| Dianne18 a întrebat:

Credeti ca ar fi bine de introdus testele de inteligenta in facultati/licee/ scoli post-liceale? Chiar si pentru ocuparea locurilor de munca...
Eventual nu numai de rationament logico-matematic; lingvistic dar si de cultura generala, memorie, teste de personalitate?

Ma gandeam ca astfel s-ar putea departaja oamenii care au potential sau buna vointa, si care pot fi educati de neaveniti?

In plus, am stii de la ce sa ne asteptam de la elevi/studenti; daca este o problema de asimilare a materiei ( care la real in liceu e printre cele mai grele din Europa- atat ca volum de materie cat si ca rigoare) sau de urnare a posibilitatilor pe care ei le au...

3 răspunsuri:
| Exaizo a răspuns:

Nu mi se pare o idee buna deloc, si asa au intervenit multe schimbari in ultimii ani.

| Dianne18 explică (pentru Exaizo):

Dar aceasta ar fi in sfarsit o schimbare rationala, deci in bine!
Argumente?: prostii sau neavenitii ar ajunge exact unde merita! => ar promova valorile! stiu ca ar speria pe multi laughing)) si ce daca?
o asemenea reglementare nu a fost introdusa nicaieri in lume de te miri de ce!

| Exaizo a răspuns:

Dupa cum ai spus si tu, nu a fost introdusă nicăieri in lume, pai fix de asta. Fiindca s-au axat pe evolutie, in loc de mai multe teste. Dupa cum cred ca (nu) ai observat, in ultimii ani au pus elevii sa învete tot mai repede materii din clase mai mari. Bănuiesc ca asta si din cauza ca sunt multi care nu iau bacul iar apoi isi cauta un loc de munca la modul "minim 12 clase".
Eu cred ca tu doar te plictisești si nu aveai cu cine discuta despre tema asta happy. Cauta-ti un hobby tongue