| Joker3134 a întrebat:

Credeti ca ar putea scadea entropia? Daca acest lucru s-ar intampla am imbatrani mai greu?

7 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

S-au creat de catre fizicieni diverse scenarii în care entropia ar putea scădea odată cu timpul.
In ce priveste a doua lege a termodinamicii, sau legea entropiei, ar fi dificil de a concepe doua principii mai opuse decat cel al cresterii entropiei si cel al evolutiei. Fiecare este exact inversul celuilalt. Cum a definit-o Husley ( Aldous ), evolutia subintelege o crestere constanta a ordinii, a organizarii, a complexitatii. Pare axiomatic ca cele doua nu pot fi adevarate. Dar. orice ar fi nu poate fi pusa la indoiala veracitatea celei de-a doua legi a termodinamicii.
NU am imbatrani mai greu pentru ca legea entropiei, sau a dezintegrarii contrazice in mod categoric posibilitatea evolutiei fara interventia unei Inteligente superioare. Deci imposibil sa imbatranim mai greu daca ar scadea entropia.
Universul este vechi de 13, 7 mld de ani, iar entropia (moartea) exista de la Big Bang.

Răspuns utilizator avertizat
| MihaiNicu23 a răspuns (pentru Joker3134):

Nu tot la fel am imbatrani si muri, poate in viitor se vor descoperi mai multe despre influenta sa.

| doctorandus a răspuns (pentru MihaiNicu23):

Google sisteme disipative. S-a luat un Nobel pentru ele.

| doctorandus a răspuns (pentru Joker3134):

Orice sistem care-si scade entropia deoarece primeste energie din afara se numeste sistem disipativ. Oamenii, animalele si plantele sunt sisteme disipative.

Dar nu cred ca se poate opri de tot imbatranirea.