Dragostea pentru pamant, pentru familie, casa, pentru locul in care traieste, pentru traditii, cantece, dansul popular. Ar mai fi cinstea, omenia, bunul simt, libertatea lui interioara si, la multi, credinta.
TU pe unde ai crescut ca esti asa destept? Probabil in padure! )) Omul de la tara nu stie prea multa carte? Tu sigur nu esti nici de la tara, nici din oras, tu cred ca faci parte dintr-un trib! ))) Exista oameni de la tara care sunt stiintifici, fizicieni... si elevi care au castigat atatea concursuri de matematica pe tara, n-ai auzit de astea? Aaaaa da scuze, tu de unde esti, nu putea-i auzi de astea... )) Asa ca pentru tine sa fi in rand cu civilizatia : Oameni simpli exista peste tot, tara, oras - NU CONTEAZA!
In locul tau as fi raspuns si la intrebare. Poate ca ''omul de la tara'' nu a fost cel mai relevant exemplu dar cred ca am inteles cu totii ideea.
NU poti da un exemplu luand pe cineva anume si facandu-l prost... putea sa spuna simplu : omul simplu, NU omul de la tara! Omul de la tara NU difera cu nimic in ce priveste tehnologia, stiinta, DOAR traiul de viata difera care zic eu e mult mai bun!
Am facut marea prostie ca am lasat la interpretarea prostimii. NU vream sa generalizez. Faceam referire doar la o anumita categorie de oameni, la oamenii care se ocupa, de exemplu, cu munca campului. Nu la puii de tarani care trag tare la olimpiade. Pui 'nspe mii de emoticoane si d-abia stii sa scrii corect. "Oameni stiintifici" - hmmm.
Faceam referire doar la o anumita categorie.
Si nici nu raspunzi la subiect. Ori nu ai inteles la ce faceam referire, deci esti incapabil, ori ai inteles, dar ai avut placerea de a comenta aiurea pe langa subiect ce denota alta insuficientza.
Eu am gresit ca m-am grabit, DAR tu, tot la fel? d-abia? )) Corect : de-abia! Uite cine ma corecteste... )
"Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi e superior prin ceva. De aceea încerc să învăț câte ceva pe lângă fiecare."
Cultura nu inseamna inteligenta. Exista oameni inteligenti care nu au o vasta cultura generala. Parerea mea e ca depinde de om. Sunt oameni simpli care au puternice valori morale, oameni de la care avem de invatat insa sunt si oameni simpli cu care nu am vrea sa semanam vreodata.