Buna! O sa-ti dau un exemplu concret al unei astfel de relatii:EU. In momentul in care l-am cunoscut eram in liceu, el avea doar liceul si nu intentiona sa mai faca si alte studii, la acel moment nu am dat importanta acestui aspect, asta pana cand am intrat la facultate(fapt care e el l-a deranjat foarte mult si cu care nu a fost de acord) si atunci pe masura ce am evoluat din punct de vedere intelectual, social etc in cadrul facultatii au inceput sa se simta aceste diferente despre care ai mentionat in intrebare. Nu vreau sa jignesc, sunt oameni super inteligenti si fara studii superioare, insa contextul universitar iti ofera niste oportunitati pe care nu le poti gasi in alta parte si automat te dezvolta si te claseaza la un alt nivel. Relatia cu respectivul s-a terminat pentru ca ajunsesem intr-un punct in care comunicarea era dificila, trebuia sa stau sa ma gandesc ce as putea sa spun sa nu se simta aiurea, sa gasim subiecte comune si de acelasi nivel, practic ma limita, pentru ca imi era greu sa nu pot aborda si subiecte ce necesitau alta pregatire... drept pentru care s-a gandit sa isi caute pe cineva de nivelul lui si sa ma insele, fapt care mi-a demonstrat ca diferentele de studii pot afecta comunicarea si intr-un final relatia. Deci, DA, diferentele de studii pot reprezenta in timp un factor decisiv in dezvoltarea unei relatii solide. Bafta!
Cand evidenta nu are cum sa fie contestata, nu mai ai nevoie de 'soptiri'.
Eu cunosc marfa "Drimmero" si tocmai de aia am si contestat ce ai spus tu legat de superiorate. Eu inteleg ca nu esti de acord cu ea, dar asta nu te indreptateste sa iti dai aere de superior cand nici macar nu esti. Eu cred ca scopul ei in viata nu e ala de a merge in Anglia sa vada o echipa de fotbal care nu stie de existenta ei.
Ar trebui sa ma "laud" si eu ca iti sunt cu mult superioara? sau nu mai e nevoie? Nu ai ce sa contrazici aici. Pup.
Cunosti dar de fapt nu cunosti nimic.
Draga, sa nu o faci,, m-as simti vesnic umilit.
Inca traiti cu impresia ca a merge pe stadion pentru echipa iubita e o jignire,, repet doar traiti cu impresia, fotbalul nu-i pentru toti.
Ma bucur ca nu ma contrazici in privinta ultimei chestii. E bine ca iti cunosti locul.
Nu are nimeni, nimic cu fotbalul. Stii? Chestia asta e ca si cum ai fi gay. Pe mine nu ma deranjeaza ei atata timp cat nu ma dezgusta expunandu-se pe strada sau mai stiu eu ce. Asa si tu, nu am nimic cu pasiunea ta, dar tine o pentru tine, nu mai defila atat de execrabil de mult pe aici ca si cand nu ai avea alt scop in viata. Nu te astepta sa fie toti de acord cu tine si sa le placa tuturor ceea ce tu, practic, divinizezi. Si, sincer, mie mi e mila sa vad ca, un baiat la varsta ta, in loc sa isi faca griji pentru viitor dpdv profesional/sentimental, are preocupari de genul. Si sa nu mi spui ca de unde stiu ce te preocupa pe tine, pentru ca ti am zis, cunosc marfa f bine.
bye.
Esti 'prea' superioara, nu imi pot masura fortele cu tine!
E irelevanta comparatia ta, nu are nici cea mai mica legatura cu mesajul tau.
Am mai vorbit ceva de fotbal? Nu tu ai deschis cumva subiectul?
Bine,, bine, o sa ma preocupe si alte lucruri daca tu o zici, dar mai incolo/
Diferentele de studii nu, ci diferentele de gindire. Ea poate fi o vaca cu cabina si diploma de master, el poate fi un Edison fara patalamale. Conteaza cum ajung la un numitor comun si ce interese au pentru viitor.
Pai si cum au ajuns sa se inteleaga la inceput, cum de n-au intervenit diferentele astea intre ei.
Inteligenta nu se masoara neaparat in facultati terminate dar o facultate poate sa fie un indiciu semnificativ ca persoana respectiva este capabila de ceva anume.
Din perspectiva mea, a unuia care nu a trecut prea mult prin viata, facultatea nu ar reprezenta cine stie ce. Pana la urma, daca nevasta mea este la medicina, iar eu sunt la informatica, la ce ar mai fi bune facultatile? Este clar ca nu as vorbi cu ea despre programe. Ar fi absurd! Sunt de parere ca jobul si viata de familie ar trebui sa nu fie amestecate. Da, e ok sa-i spui anumite lucruri dar daca singurul subiect pe care il aveti in comun este munca... atunci clar nu o sa dureze.
Exista oameni fara facultate care au totusi o cultura generala, au un suflet bun si sunt destul de amuzanti.
Problema ta nu este legata de studii, ci de situatia materiala.
Cand baiatul are o facultate, acesta are sansa de a face rost de ceva mai multi bani... isi permite anumite lucruri si poate avea mai mare grija de familia sa.
Cand fata are o facultate intervine o problema. Daca baiatul are si el bani, lucrurile pot sa fie ok. Pana la urma facultatile sunt facute pentru bani, nu? Ei bine... daca nu are o facultate si nu are nici bani, atunci fata o sa observe ca ea face un efort mult mai mare decat el (ceea ce este anormal dupa standardele actuale) si se poate foarte usor ca lucrurile sa se duca de rapa.
Totul se rezuma la ducerea unei vieti mai bune, nu este nimic personal...
Poate relatia o sa dureze si pana la casatorie isi ia si el o licenta
Crezi ca așa mi-ar dispărea frustrările? Până acum n-a funcționat
Îl avea
Oi fi un caz fără speranță.Sau cine știe, liceul n-o fi de ajuns, mai trebuie si facultatea...
Cel mai probabil da.
Acum desigur, asta tine doar de persoanele in cauza daca acest aspect afecteaza intr-atat de mult relatia lor incat sa o distruga, sau e doar la nivelul de "detaliu".
Sa fim realisti, pot aparea probleme asemanatoare si daca cei doi au facut facultati diferite.
Daca nu exista intelegere si dragoste, problemele se pot isca din cele mai banale chestii, motive mereu se gasesc.
Dar asta e viata, fiecare om e unic in felul lui, la fel si deciziile lui, iar o relatie se rezuma la a ii intelege deciziile celuilalt, dar si in a-l ajuta pe celalt sa ajunga o versiune mai buna.
Asa si aici, omul cat traieste invata, poate a suferit o boala si a fost mai mult prin spitale, astfel a fost nevoit sa renunte la liceu, sau poate la varsta aceea naiv fiind a luat o decizie gresita, eh, asta nu inseamna ca nu se poate repara acest aspect, asta nu inseamna ca omul respectiv nu poate avea ceva in minte.
Realitatea e ca studiile in sine absolut deloc nu influenteaza relatiile, cel mult pot fi/aparea efecte (pozitive) de pe urma lor.
Asa cum mai zicea cineva inainte, conteaza ce gandire comuna exista intre cei doi.
Tot realitatea ne spune ca majoritatea oamenilor nu formeaza oricum de la bun inceput astfel de relatii, daca e chiar important pentru ei (desi pretextul ca nu vor avea ce discuta datorita facultatii e unul destul de invalid, inseamna ca respectivii au ei alte probleme la mansarda si in general nu-si pot face prieteni, ci mai degraba niste colegi de breasla pe care-i considera si prieteni).
Logic ca nu orice om fara studii e atractiv pentru cineva cu studii, dar se intampla ca unii sa compenseze bine, sa fie muncitori, dedicati unei meserii ce necesita aptitudini speciale, probabil ceva ce nici facultatea nu te invata.
Majoritatea oamenilor de succes (adica care fac si bani) o fac tot pe capul lor (studiu sau munca individuala, ajutor de la nu stiu cine, etc.), nu datorita a ceea ce au invatat in scoala. Plus ca mai exista si oameni de succes fara studii, dar tot au bani din cauza familiei, fac afaceri/smecherii, ei tot au neveste indiferent de statutul lor pentru ca normal ca nu se uita cineva in primul rand la studii, ci la alte criterii mai materialiste.
Rusine ar trebui sa-ti fie tie de modul in care te exprimi, banuiesc ca esti grozav de frustrat la unele capitole. Daca ai fi citit cu atentie ceea ce am scris ai fi inteles mesajul meu, dar se pare ca ai vazut doar printre randuri si ai inteles doar ce ai vrut. Si sustin in continuare ca studiile conteaza enorm, daca esti de parere ca banii sunt suficienti ca sa porti si sa ai o relatie durabila te inseli amarnic, este extrem de important sa ai ce vorbi cu omul ala la orice ora din zi si din noapte, si banii nu pot inlocui asta. Si in plus pentru linistea ta sunt casatorita cu cel minunat om de pamant, care nu ma limiteaza din nici un punct de vedere pentru ca suntem la acelasi nivel.
Drimmero, prima oara scrisesem si ceva ca o insulta bine meritata la adresa muștei enervante care s-a luat la harta cu tine. Dar sa vezi ce canalii cu priza directa la admina. Mi-au sters vreo două răspunsuri si au editat raspunsul asta spre tine, de arata de parca iti explicam tie și atat. Zici TPU si tragi apa. Oricum eu stau pe tușă si intervin doar f rar pe site, special numai pentru a scuipa pe unii care o ard din cale de afara de destepti dar ei sunt prosti de pute pământul sub ei.
MadaAwwr întreabă: