Totul cu limita nu sa devi obsedat de fizicul tau, sa ai grija de tine, asta sfatul meu
sa slabesti, sa manci sanatos, sa faci culturism, sa fii igienic, hainele conteaza si freza
Nu trebuie sa ne axam toate fortele spre aparente, ca sa nu ajungem precum Dorian Popa ori Loredana Chivu.
Dar nici nu trebuie neglijat subiectul, pentru ca e vorba de cum ne percep oamenii.
Frumusetea nu inseamna o perfectiune, ci un aspect natural, curat si ingrijit. Nu cere nimeni 90-60-90, sau 1.85 si patratele la barbati, dar nici sa umbli mereu in trening scamosat, sa ajungi la 150kg si 1.70, si sa te speli la saptamana.
Conteaza mai mult comportamentul si inteligenta, dar nu poti spune ca o persoana care face sport zilnic, si are corpul perfect, e proasta. Cred ca tuturor ne place sa privim asa ceva.
Multe lucruri par superficiale, dar contribuim toti la "valorizarea" lor, caci altfel intr-adevar nu ar diferentia nimeni o grasa nepensata de o tipa fit cu aspect de model, ori un rahitic din autobuz, fata de un tip lucrat la sala, cu masina de lux.
Suntem putin datori sa ne imbunatatim pe tot parcursul vietii, la toate capitolele. Iar fizicul/sanatatea sunt importante si pe plan personal, nu doar in fata prejudecatilor.
Pai frumusetea este cheia la tinerete, ea declanseaza atractia si iubirea, fara ea nu ai atractie si iubire, nu esti placut, simpatizat, dorit de sexul opus. Si de multe ori nici de cei de acelasi sex ca oameni.
Chiar este inteligenta sa vrei sa upgradezi o arma foarte importanta, sau sa vrei sa ai asa ceva, tinand cont ca asa a fost de cand lumea.
E eliminatorie dar nu suficienta ca arma. A contat mereu frumusetea, ma refer la fizic, nu la haine.
Nu ma refer la haine, ca degeaba pui haine pe ceva nasol, ca nu da bine.
La faza cu hainele nu-s de acord. Mai gandeste-o pe asta pentru ca exista expresia "haina il face pe om", expresie cu multe "gauri" in ea si daca o intorci pe toate partile nu este per total valabila, dar ceea ce voiam sa spun este ca vestimentatia iti ofera un upgrade colosal, iti evidentiaza silueta, punctele forte pe care le ai si le ascunde pe cele mai putin bune, ba chiar urate.
Bine, daca te referi la servici, afaceri, societate pur si simplu, ai dreptate, aia cu ascunsul e valabil in relatii profesionale doar, in relatia cu societatea asa pur si simplu, ca in rest nu conteaza nici in prietenii si nici in relatii.
La relatii si prietenii, in mod normal nu trebuie sa ascunzi nimic, caci se va afla si e mai rau, sa fi asa cum esti, si cine te place asa, ala e de tine sau de mine, zic la general! Daca corpu arata misto, niste haine normale, decente, curate ajung, asortate. Chiar vazusem intr-un film, era una intr-o rochie superba, a venit la iubit, ala i-a zis "oo ce bine arati", ea zice "rochia asta am luat-o de la...", el zice "NU rochia, tu arati f bine.
Asa ca aia e.
Iti iau raspunsul ca pe unu NU. Dar hai s-o luam si altfel, te duci intr-un super-market la intrare ai legumele si frunctele care iti transmit un aer de curatenie si prospetime pe intreg parcursul turului la cumparaturi, unele din fructe sunt spalate special pentru a arata mai bine si a transmite acest mesaj. Te duci pe raionul cu sucuri unde gasesti un Pepsi al carui logo a fost cumparat cu o groaza de bani, un logo care nu este altceva decat un desen menit sa te atrag prin ce? ei bine, prin frumusetea lui, prin aspectul interesant. Iar astfel de strategii cu ajutorul psihologiei sunt aplicate adesea in marketing.
Daca ar veni o fata sa iti vanda o sticla de cola, sa zicem, ar avea sanse mai mici decat un baiat care ar incerca sa iti vand acelasi produs, sau egale?
Sau daca ar veni la tine o "bomba" sexy, dar proasta bata, lemn si ti-ar spune ca ii place de tine, ai refuza-o spunandu-i ca tu vrei sa rezolvi probleme la fizica si sa te lase in pace?
Nu-ti ofera frumusetea un avantaj considerabil?
Cu fructele si sucurile da, ai dreptate, ma impresioneaza cum arata dar si daca e ce vreau eu. Dar la produse e altceva, o sa zic mai jos.
Cu vandutu nu ma int cine vinde ca baiat sau fata, vreau produsul respectiv, la aia ma uit cat de frumos e, si asa mai departe. Nu ma duc acolo sa ma uit la fizic. Si asa am si procedat de fapt, am ales dupa produs.
Cu frumusetea la om ce am vrut sa spun, este ca si cum stiu ce e in spatele etichetei, ambalajului, la produse zic, ca si cum stiu ca sub, se afla ceva nasol, nu ma mai int "hainele".
In cazul nostru sub ambalaj e corpul, figura mai ales.
Si da! Intre o fata mai cochet imbracata dar neatragatoare fizic, si una care ma atrage dar e in slipi, o prefer pe a doua.
Prietenu meu asa face, nu are fizic mai deloc, cand se duce la firma aia de dating, ce face cu alea care-l bifeaza (de ce-l mai bifeaza nu stiu), si le invita la un restaurant scump, se imbraca nu stiu cum. Evident ca e de pomana, ca aceste arme nu-s validate ca decizionale pentru atractie, asa e natura noastra. Si el gandeste cam ca tine cumva. Dupa aia vede ca alea-s neutre, indiferente, de aia ma mir de ce il mai bifeaza, cu toate 10-12 cu care a iesit, la fel a fost.
Si celelalt prieten care arata bine, le ducea de multe ori doar in parc, si atragea gramada de gagici, si nici nu avea hainele si banii astuilalt.
E ca si cum te duci la lupta cu 50 de politai inarmati si zici "ee, nu am arma de foc, dar compensez, am baston, bat, curea, nuia", e egal cu zero. Asa face primul prieten.
Pentru ca nici el nu vrea mai asa, el vrea din alea sa-l atraga fizic adica e e sub haine! Alea care-i plac lui nu o sa-l vrea, ca pot gasi oricand unu mai aratos. Insa enigma de ce-l mai bifeaza.
Eu nu stiu de ce il bifeaza pe prietenul tau, dar cred ca mai conteaza si cum te imbraci, la naiba. Cred ca imbracamintea este un element important pentru imaginea de ansamblu, cu fizic, cu atitudine, cu tot.
Vezi ca iar ai gandit prea mult si ai uitat sa mai scrii. N-am inteles paragraful 4, cu prietenul la dating, per total n-am inteles-o. Cum se imbraca, ce e cu firma de dating?
Revenind la intrebarea initiala. Intr-o lume superficiala, este dorinta de a arata mai bine o dovada a inteligentei unei persoane?
Era vb ca prietenu meu nu are fizic mai deloc, doreste insa fete care arata cat de cat ok, stie ca nu are fizicul si lupta cu alte arme pe care le are, imbracaminte cam in extrema, invitat la restaurant scump, chestii care nu ajuta in cazul lui. Ajuta cu fizicul cum zici tu, deci ansamblu, insa fara el, restul nu mai conteaza. Firma aia organizeaza intalniri 10 baieti, 10 fete, stai de vb 7 min la fiecare, si a doua zi ei iti dau date contact de la cine te-a bifat si ai bifat, apoi iesiti.
Pana la urma la intrebarea ta ar putea fi si alt raspuns, este o dovada de neinteligenta daca ne referim la machiaj, haine si altele, ca un om inteligent nu se screme sa faca pe plac la altii, se imbraca normal si atat, cine te place ca om sau ca ce o fi, asa, e ok, cine nu, aia e, si sunt destui care te vor place asa.
Adica un om destept nu se forteaza sa fie placut altfel decat este el in mod normal. Niciodata nu am inteles ce e atata cochetareala pe capul lor.
Inteligenta era aia cand doreai corpul sa ti-l faci mai atractiv, adica sa urci fizicul, ca ala da, intr-adevar, ajuta enorm pe relatii.
Asta n-am inteles cu firma si cu date-ingul, dar eu nu-s asa. Insa da, cred ca hainele sunt un atuu, unul care contribuie la imaginea ta fata de ceilalti asa cum contribuie si inteligenta, banii, etc.
Ar putea fi, nu zic nu, d-aia am pus si intrebarea sa vad cat mai multe opinii.
Nu se forteaza, dar incearca sa se faca placut pentru cine trebuie, nu de toti pentru ca nu ai cum.
Deci esti de acord ca ajuta fizicul, care este si el un element superficial, dar nu esti de acord cu imbracamintea? Asta nu o prea inteleg. Cred ca nu iti dai seama ca poti sa fi gras, dar sa mananci sanatos si in limite acceptabile. Corpul pe care-l ai si imbracimtea pe care o porti sunt si ele superficiale, sunt la suprafata.
Nu am zis ca hainele nu-s atuu, am zis ca mai ales in incercarea de face relatii, fara fizic, nimic nu mai conteaza, asta daca vrei ceva mai ca lumea sa fi placut pe bune. Ca dupa aia si cu fizicul, e atuu o haina si altele, este corect. Nu poti face rel doar pe fizic, dar el e eliminatoriu.
In societate da, ajuta look-ul asa in afara relatiilor, desi nici acolo nu se explica haine de mii de euro aiurea, poti fi placut si imbracat normal, ca om, ca prieten.
Inteligenta e un atuu mult mai bun, degeaba imi vii la costum daca esti prost varza, invers merge, poti sa-mi vi imbracat normal si atat, daca am ce vb cu tine.
Depinde de modul de a gandi al fiecarui om in parte. Un om bun daca atinge aspectul dorit, va face bine, iar unuia corupt de rautate, va face rau.
Uite ce frate si baga bine la cap, lumea in care traim noi toti e o mare cu+rva ca sa stii. Frumusetea e trecatoare, am cunoscut oameni frumosi la fizic dar dupa 30 de minute de discutie cu ei au inceput sa imi creeze o stare de nervi si o scarba caci efectiv nu puteam sa ii suport (erau prosti din cale afara).
In viata nu se rezuma totul la a fi frumos chestia cu frumusetea e doar ambalaj stralucitor si atat care ascunde mult rahat, pricepi frate. Perfectiunea su+ge pu+la.
Degeaba esti tu frumos daca pe cealalta parte esti prost si mai esti si rau pe de-a supra. Nimeni nu e perfect, NIMENI.
Mentalitatea asta proasta cu a obtine frumustea e ca un fel de boala care iti manaca creierul pentru ca traiesti cu impresia ca nu esti frumos, ca nu esti perfect si esti mereu cu gandul acolo.
Faci ce vrei frate treaba ta.
Mie imi place cum arat, asa m-a lasat Dumnezeu asa raman fara operatii, fara muschi, fara tatuaje, fara pirsinguri, fara coarne, fara tupeu de borfas/cocalar. Cat mai sumplu si bun asa imi place sa fiu asa imi place sa traiesc, asta sunt eu.
Daca nu iti place de mine (sentimentul e reciproc) macar abtine-te de la comentarii si barfe inutile si eu la fel fata de tine, corect.
Nici o data nu i-am inteles pe genul acesta de oameni care mereu au ceva de comentat despre aspectul fizic al omului, despre banii, hainele si pe care le are. De ce nu isi vede fiecare de treaba lui frate? ce tot atata se baga in ciorba la altii? oamenii sunt dificili.
De multe ori am avut impresia ca m-am nascut pe planeta gresita, frate. Mai dai in pu+la mea cu tara lor de rahat ca asta e pana la urma.
Multumesc pentru raspuns, dar era o intrebare ce nu cauta o rezolvare. Nu vreau sa-mi modific corpul, exceptand faptul ca imi schimb silueta si musculatura prin sport, cam atat. Nu-s cu tatuajele, operatii estetice, freze smechere si asa mai departe.
Ideea era urmatoarea: Daca traim intr-o lume superficiala, care pune accentul pe frumusete, atunci cel ce cauta frumusetea este o persoana inteligenta pentru faptul ca se adapteaza la mediu? (cam la asta voiam sa va ganditi)
Este inteligent cel ce face n operatii estetice pentru a arata cat mai bine? Normal ca este o dorinta superficiala. Zi o personalitate a lumii care se interesa foarte mult de cum arata. Mari autori, filosofi, inventatori etc.
Vezi cum arata Priscilla Presley, sotia lui Elvis. Doamna are 75 ani! Arata de 30 la fata.
https://www.youtube.com/watch?v=wqYB9fJ8Fcs
Iti dai cu seama cate operatii estetice a avut? L-a intrecut pe MJ :)
Sa spunem ca nu stiu daca este inteligent, d-asta am intrebat.
Mare personalitate a lumii sa vedem: Michael Jackson, Marilyn Monroe, chiar si Hitler cu mustata lui si uniformele negre pentru a impune respectul, create special de catre Hugo Boss, companie care exista si astazi. Ar mai fi printesa Diana si daca te uiti la starurile din ziua de astazi, cele muzicale, mai toate au un look interesant, placut la privire, chiar si cele de black metal sunt atente la felul cum arata.
Cei care vor sa arata cat mai perfect in exterior au probleme care vin in general din copilarie. Vezi la MJ, Marilyn Monroe si altii. Fie au suferit abuzuri fie au avut parinti extrem de severi. Sunt oameni nesiguri pe ei care nu au prea fost iubiti la timpul potrivit. Se cred imperfecti pentru ca tot asa li s-a spus de mici. Cu Hitler nu ma bag acolo trebuie un psihiatru priceput, cel mai probabil un medic primar. Am avut colegi si colege care aratau foarte bine in exterior haine foarte scumpe dar in rest dadeau banii la psiholog...cu probleme mari in familie si personale.
Prin opulenta incerci sa ascunzi golul ce te roade in interior precum un putregai in lemn.
Bine, ca de multe ori se fac din astea din prostie si e inutil.
Nu intenționez să creez vreo răscoală, dar înfățișarea contează din ce în ce mai puțin cu cât înaintăm în timp și evoluție. Creierul nostru s-a dezvoltat destul de mult încât să nu mai asocieze frumusețea cu sănătatea, inteligența sau fericirea.
Majoritatea suntem educați destul de mult încât să pătrundem esența unei alte persoane indiferent de fizicul ei și să nu mai fim păcăliți de faptul că un bărbat cu mușchi e un mai bun provider pentru femeie și copiii ei, iar o femeie cu șoldurile late mai fertilă.
Unde mai pui că medicina și societatea au evoluat, poate mai mult ca omul de rând, încât să asigure frumusețea în schimbul unei sume de bani; mici sau mari în funcție de necesitate: dinții pot fi îndreptați și albiți, sânii, șoldurile și talia ajustate, mușchii, peni*ul, etc, încât să nu îți mai faci griji de look, cu mici excepții (de exemplu, dacă te naști pitic).
Chiar era nașpa să te fi născut urât acum 100 de ani, 200, 1000, nu aveai ce face, iar ca femeie riscai să rămâi și nemăritată pe lângă needucată și fără drepturi...
Având în vedere asta, da, cred că e o dorință superficială într-o epocă în care să fii frumos e atât de ușor dar și neimportant. Atâția oameni mișto sunt urâți și nimănui nu-i pasă, atât timp cât continuă să facă ceea ce fac pentru planeta asta, în timp ce restul dobitocilor își upgradează viitorul cadavrul.
Imi plac informatiile aduse, vad ca te-ai documentat. Insa, si aici incepem , cred ca traiesti in bula ta in care uiti ca peste 50% dintre oameni au ramas la fel ca in evul mediu cu creierasul si inca mai pun accent pe look si cred ca tot ce zboara se mananca, sani, solduri, talie, muschi, pe**s etc.
La un om educat, care pune accentul pe inteligenta parteneruli, se trece cu usurinta de aspectele superficiale ale partenerului, la cel educat, da.
Nu ma crezi, atunci incearca sa vezi care-i ratingul celor de la Acces Direct sau Puterea Dragostei, arunca o privire la numarul de votanti PSD, Cumpanasul, ALDE si mai stiu eu cate astfel de emisiuni, grupari si partide exista prin Romania.
Nu ma intelege gresit sunt de acord cu ce ai spus, insa numarul celor care pun accent pe lucruri superficiale precum banii, imbracamintea, masina si fizicul tau este mult mai mare.
Păi și de ce te expui acestor experiențe? Sunt oameni care fac lucrurile să meargă în lume și care fac ceva cu viața lor și mai sunt și niște neandertali care fac spectacol unul pentru altul în peștera lor întunecată și fără acces din afară înauntru și invers. Ăștia nu sunt băgați în seamă de nimeni, ci trăiesc și mor în mediul lor redus. Poate vrei să zici că sunt votați, ajung unii miniștri și ai impresia că ne conduc tuturor viața, dar asta e o frică înșelătoare, pentru că atunci când un neandertal de ăsta ajunge la putere, lucrurile încetează să se mai miște. Zi-mi și mie dacă ne-a băgat vreo altă țară în seamă atât timp cât Dăncilă era PM... sau dacă am fost luați în serios când eram comuniști? Nu, deznodământul e că nici acum nu prea suntem băgați în seamă și încă suntem așteptați să recuperăm singuri din urmă pentru a fi luați în serios.
Nu-ți face griji, știu că proștii par mulți când te uiți în jur, dar e foarte greșit să te uiți spre ei, oricum majoritatea celor de azi sunt doar niște rebuturi ale mentalității regimului comunist cu baroni și pile, ăștia peste 100 de ani n-or să mai existe.
Oricum, frumusețea nu prea te duce nicăieri, când există ceva mai important și influent de atât: banii.
Faza cu votantii si ratingul emisiunilor am dat-o ca sa avem un esantion, un recesamant al prostilor , nu voiam sa intram pe subiectul politica.
Problema este ca n-o sa fiu eu peste 100 de ani. Si da, ai dreptate banii aduc mult mai multa influenta decat frumusetea, mult mai multe avantaje de asemenea.
Deci daca puneam intrebarea in felul urmator: "Credeti ca dorinta de a obtine bogatia materiala, banii, este una superficiala sau o dorinta inteleapta, dat fiind faptul ca traim intr-o lume in care banii conteaza din ce in ce mai mult?", obtineam mai multe argumente afirmand acest fapt decat cele contra?
Cred ca inteleg acest motiv la persoane publice/influente. Pana la urma sunt mereu in atentia camerelor, deci altfel n-ar alege sa fie pozate.
Adica depinde de context.
Pana la urma o fi stiind Adele ceva daca a slabit si a mai si divortat. O fi superficialitate sau inteligenta, nu putem sti sigur.
Cipi1212 întreabă: