anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că e greșit dacă un om utilizează psihologia și autoanaliza la un nivel obsesiv?
Adică dacă el non-stop se gândește la el și se analizează non-stop ca și persoană poate suferi el de narcisism?
Și ar fi greșit ca persoana în cauză să facă asta în loc să-și dedice timpul altor lucruri?
Credeți că e bine și benefic nouă să știm totul despre noi/persoana noastră sau uneori e mai bine să nu știm totul despre noi?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred că e neapărat narcisism. Poate acea persoana vrea sa se descopere pe sine, vrea să cunoască mecanismele gândirii sale și totodată pe ale celorlalți.
Este benefic să știm totul despre noi înșine ca să ne cunoaștem calitățile, defectele, punctele forte și slabe iar asta aduce cu sine multe beneficii.

| VoidEternal a răspuns:

"Credeți că e greșit dacă un om utilizează psihologia și autoanaliza la un nivel obsesiv?"

Fundamental gresit. Definitia expresiei "a-ti pune piedica singur". Also, nu exista niciun context in care o fraza ce contine termenul "obsesiv" sa aiba un sens pozitiv. Cand vorbim despre obsesie, nu putem vorbi despre ceva benefic.

Incerc sa nu fiu misogin dar femeile tind sa faca asta mult mai mult si mai des decat barbatii. Iar orice femeie sincera o sa fie de acord cu mine.

https://www.youtube.com/watch?v=29JPnJSmDs0&ab_channel=jemyao

| dullcat a răspuns:

Orice ajunge la un nivel obsesiv dauneaza tot mai mult.Introspectia e benefica atunci cand o faci cu masura.

| Hammurabi a răspuns:

Nu e nimic greșit.
Nu gândirea și autoanaliza te trag în jos ci negândirea.
Iar pentru gândire și autoanaliză nu trebuie să dedici un timp special. Creierul te servește în aproape orice condiții. laughing Chiar dacă te ocupi și cu altceva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E bine sa stii multe despre tine... dar nu e cazul ca asta sa iti ocupe toata viata

| Emma30555 a răspuns:

Nu e narcisisim dar dacă e ceva obsesiv nu e bine

| Freya1 a răspuns:

E bine sa te autoanalizezi pentru a-ti da seama cine ești de fapt, ce iti dorești, ce îți place, unde greșești etc.Deci nu e ceva aiurea dar da,cum ai spus tu,nu sa o duci la rang de obsesie ca deja aici ai o problema ce nu cred ca se numește narcisism, dar cred ca ai niște frustrări, complexe, frici exagerate, anxietate etc.