Si la noi in Germania sunt diferente in dialecte, svabi vorbesc rapid, trebuie sa stii bine sa intelegti
Cred ca exista. Deoarece pronuntia diferita a cuvintelor si lungimea ca numar de litere/vocale/consoane ale acestora isi spune cuvantul in rapiditatea de vorbire fluenta.
Cum adica mai repede, unele limbi au vocale scurte si lungi. Limba engleza, sare literele scrise cand le pronunta.
Ascultați Radio Cluj si Radio Tg.Mureș si comparați romana vorbita aici cu romana vorbita la Radio DigiFM sau ProFM sau alte radiouri care nu sunt in Transilvania.
Chiar cred. Asa cum exista oameni de cunoare "alba" si neagra asa și oameni care vorbesc repede si incet. Spaniolii si mexicanii imi pare ca vorbesc foarte repede. Italienii par a vorbi incet deoarece au tendința aia de a lungii o vocala din unele cuvinte.
Da, cred că există...iar acest lucru nu se datorează unei iluzii. Uite, să luăm franceza și germana. Franceza e o limbă ce dă impresia cursivității, ideile exprimate parcă ar curge odată cu sunetele ...pe când germana e o limbă parcă sacadată. Bum bum. Se pierde parcă din acea cursivitate și din repeziciune.
anonim_4396 întreabă: