anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că există oameni 100% incoruptibili?

Răspuns Câştigător
| tudorvolcano a răspuns:

Sfinții. Altfel, omul care nu a ajuns la sfințenie, poate fi corupt într-un fel sau altul, în diferite moduri.

28 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu,nu exista,insati acceptarea existentei este ceva absurd,plus ca noi si asa suntem maimute doar constiente care actioneaza emotional,nu trebuie sa te corup sa faci ceva, doar sa inteleg nevoile tale, slabiciuni, cat de puternic esti tu, cat de mult auto control ai

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, dar trebuie sa ii motiveze ceva.

| Mosotti a răspuns:

Nu exista 100 % incoruptibili, orice are un pret. Fiecare are o slabiciune, si marii smecheri o vor afla, si te rupe, vei deveni coruptibil daca au interesul, iti vor oferi ce vrei cel mai mult.

Poate pocaitii aia sa nu fie, desi si aia, sefii strang bunuri si nu se stie exact ce fac cu ele, zic ei ca le dau nu stiu cui, dar nu se stie 100 %.
Si pocaitii aia de rand pot sa nu fie, dar aia au un fel de schizo, pentru ca au ajuns pocaiti majoritatea pe baza unei halucinatii, ca au vazut nu stiu ce, ca le-a vb nu stiu cine.
Dar si la aia daca le prinde slabiciunea, i-a spart.

Dar asa oameni normali la cap, nu exista incoruptibili.

Si daca faci pe sfantu asa in prostie, or sa te faca ei sa fi coruptibil, deci in final esti.

| Hammurabi a răspuns:

Da. Eu. laughing
De ce și mai ales cum ar putea reuși cineva să mă corupă?
Indiferent cine ar fi, n-ar avea nici o motivație.

| KobraKai a răspuns (pentru Hammurabi):

N-ai face anumite chestii pentru sume mari de bani?

| Hammurabi a răspuns (pentru KobraKai):

Nu.
Am posibilitățí materiale mult peste ce ar putea să mă tenteze.
Care ar fi sensul? Să sper că aș putea trăi 500 de ani? laughing

| RAY a răspuns (pentru Hammurabi):

Daca ti as lua totul, ai mai crede in dz?

| Mosotti a răspuns (pentru Hammurabi):

Fi serios...nici tu nu esti incoruptibil, nu ti s-a oferit ce vrei tu cel mai mult, sau nu ai fost constrans sa fi.
Ar reusi daca are interes si are o pozitie mare de putere, daca are interes, ala esti.
Presupunem ca ar avea interes, ca la asta se refera intrebarea, nu se refera cand nu este nimeni interesat sa te corupa.

| Mosotti a răspuns (pentru KobraKai):

Eu as face anumite pentru sume mari de bani, sau daca-mi da ce vreau eu cel mai mult.

Asa zic toti cand nu au bani multi, si cand da de ei, se schimba. Ai asa si tu ceva acolo, dar nu ai ceva spectaculos.
Bani multi nu seminte, ci bani multi, milioane, zeci de milioane, etc.

Ca ei stiu ca omu are in gene dorinta de avutie si putere.

Toti "vaaai domne, banii nu conteaza, nu-mi trebuie mie domne ce au aia", si cand au ocazia sa intre in lumea aia, trebuie sa faci cunostinta cu ei iar, ca parca-s alti oameni.
Ei zic asa pentru ca nu au ocazia.
"vaaai domne as ajuta, as face, as drege", aiurea, dupa aia nici nu te mai cunoaste.

Voi n-ati vazut ca doar astia fara bani mai ajuta? Cum ajung sus, nu mai fac nimic pentru om.

| Dismally a răspuns:

Da, exista dar sunt extrem de putini.

| Nirvanaaa a răspuns:

99% poate. Însă 100% nu cred.

| wildthing a răspuns:

Eu nu cred. Toti avem dorinte care pot fi speculate. Chiar daca ai bani multi, "profesionistii" te vor studia si iti vor oferi ceva ce iti doresti si nu poti cumpara cu bani.

| Mosotti a răspuns (pentru wildthing):

Bravo, esti baiat destept, exact asta am zis si eu, vor afla ce vrei, si gata, ala esti.

Si uite un exemplu unde nu depinde de bani, sa zicem ca eu vreau sa cumpar forumul asta si softpedia da? Si domeniile.
O sa fi refuzat! Oricati bani ai avea, si legal "nu vrea sa vanda, aia e".

Dar..baietii o sa zica ca le vei avea. Si le vei avea, pentru ca stiu ei cum sa le ia, mai ales aia care au politicul, magistratura, justitia, politia sub ei.
Fereasca dzeu sa nu le dea, ca aia au dat de dracu.
Si or sa zica "vaaaai, ia ma, ia-l, du-te ca am familie si copii...".

Si e simplu cum face, sefii se vor trezi acasa cu mascatii, vor "gasi" 3 kile de cocaina sub pat, arata tu ca nu e asa.
Si ori dai, ori 8-15 ani puscarie. Si asta asa o metoda simpla. Sau daca nici asa, na, are un copil..mama, tata, nevasta...

Si? Voi deveni coruptibil.
Aia cu "nu se poate" e pentru fraieri.

Sau ceva mai grav, vrei casa cutare sa fie a ta. Proprietaru nu vinde.
Dar va...vinde, iar devin coruptibil.

| wildthing a răspuns (pentru Mosotti):

Merci frumos! happy
In situatia prezentata de tine insa, persoana respectiva, daca e amenintata la adresa familiei (de exemplu) nu e corupta, e nevinovata...dar e santajata.
Coruptie cred eu, nu e atunci cand cedezi sub amenintare nevinovat fiind, ci atunci cand te "cumpara" cu ceva si apoi te santajeaza/ameninta, ca sa faci ceva pentru ei.
Ideea de baza insa, este ca eu cred ca oricine poate fi "cumparat" cu ceva. happy

| Hammurabi a răspuns (pentru Mosotti):

M-am gândit și eu destul de intens la întrebare înainte să răspund.
Trebuie să existe o delimitare foarte clară între corupție și șantaj.
Dacă e vorba de corupție sunt sigur și pot garanta că nu sunt coruptibil.
Dar dacă se trece la șantaj, (pentru că asta reiese din ce ai spus "nu ai fost constrâns") e vorba de altceva. Dar nu asta face subiectul întrebării.
Cu toate că aici ar fi extrem de mult de discutat. Pentru că limita între corupție și constrângere prin șantaj e una extrem de fină.

Din punct de vedere al banilor, al situației materiale, de ce ai crede că aș putea fi trentat să vreau mai mult decât am?
Nu am făcut eu avere. Nu e meritul meu. M-am născut într-o familie de genul ăsta.
Poate singurul meu merit e că m-am străduit (și probabil am reușit în mare măsură) să rămân cu mintea limpede și să nu mă transform într-o beizadea.
Deci, crede-mă că în momentul de față nu mă interesează absolut nici un fel de avantaj material în plus. Cineva care ar avea interesul să mă corupă în sensul ăsta, nu prea ar avea cum.
Dar e puțin probabil să existe cineva de genul ăsta.
Pentru că eu sunt un neica-nimeni, nu însemn mai nimic. Un pion minuscul în industria turismului din Patras. Nesemnificativ.
Nu sunt implicat nici în politică și nici în "combinații" cum obișnuiesc oamenii de afaceri.
Și am marele avantaj că afacerile mele sunt în Grecia nu în România. În iadul din RO n-aș avea curajul să mai fiu atât de categoric.

Nu, nu ai inteles, nu coruptul e amenintat, ci cei de la care se obtine ce vrea coruptul.
Pai normal ca oricine poate fi cumparat cu ce doreste cel mai mult.

Ai dreptate, cu santajul e altceva, am gresit eu.
Daca ai avere, atunci te cred ca n-ai mai vrea bani, credeam ca ai doar un salariu mare si atat.

| wildthing a răspuns (pentru Mosotti):

Ma rog, discutia era despre procesul prin care o persoana devine corupta....de aici si confuzia.

Pai nu e confuzie, ca da, si eu si tu am zis cum devine persoana curuptibila, doar ca eu am si dat doua exemple unde doar banii nu ajuta, ca sa fie si mai clar ca exista situatii cand doar banul nu conteaza, ca poate unii zic ca n-ar exista, ca banul face tot.

| 1997onur a răspuns:

Da.
Eu.
Cu ce ar puntea cine sa ma corupă pe mine? Cu bani? Ma pis pe ei de bani dacă ar fi cu bani cu ce ar putea? Eu nu sunt de vânzare sau de corupt îmi dau seama de omul rău omul pervers omul mincinos și omul fals am un dar de la Dumnezeu care vad clar când cineva îmi vrea rău și îmi vrea binele cu adevărat vad pe chipul acelui om rău minciuna și falsitate o vad clar vad și sufletul și inima acelui om cu adevărat cum este și cine este cu adevărat ca sama corupă pe mine cu minciuni și falsitate mai mult mi-ar face nervi și scârbă și ma iau și plec imediata de lângă acel om nu stau lângă așa oamenii nu-i suport deloc.

| Seba2013 a răspuns:

Nu! Toti sunt coruptibili si de carne. I-am vazut raniti, tristi, vulnerabili si ca sufera limite in viata lor.

Viata lor de carne sunt clipele acestea:
https://www.youtube.com/watch?v=Fsl5WqHnAeY

Au nevoie de un costum incoruptibil. Dar ca sa imbrace acest costum are nevoie de o sursa de energie (Reactor Arc). Desenat de Dumnezeu pentru oamenii slabi, coruptibili si care mor (Iezechiel 36:26, 27).
Pe cei imbracati in el i-am vazut cum trascendeaza limitele legilor carnii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu

| SharpEagle a răspuns:

100% incoruptibili...depinde foarte multe de consecintele actului de corupere/coruptie dar si de miza aflata in joc.
La mize mici sau consecinte/pedepse mari, devastatoare, e foarte probabil sa existe 100% incoruptibili. Altfe, ma indoiesc.
Si miza asta e una relativa, pentru unii poate fi mica, pentru altii mare, depinde de impactul si efectele asupra vietii individului.

| Maraa345 a răspuns:

Nu!

| MirceaCalNebun a răspuns:

Nu.

| theoutcaste a răspuns:

Nu. Cei care zic ca ei nu sunt, nu li s-a facut inca oferta potrivita.