| ghineanamaria a întrebat:

Credeti ca indienii sunt rromi

Răspuns Câştigător
| chandnisharma a răspuns:

Incetati cu prostiile, s-a studiat arborele lor genealogic si s-a dovedit ca rromi nu vin din india dar au fost sclavi in india nainte sa emigreze spre europa sa se raspandeasca. Se presupune ca radacinile lor ar fi din Iran asa ca incetati cu prostiile, eu zic ca mai degraba au sange european decat indian avand in vedere ca stau pe teritoriul european de atatea sute de ani ceea ce inseamna ca la un moment dat genele s-au amestecat. Oricum la urma urmei nu mai exista rasa pura lol incetati sa fiti xenofobi,

10 răspunsuri:
| Evaa a răspuns:

Romii sunt un popor european de origine indiana.

| Fiction a răspuns:

Nu.rromii sunt amestecati cu europeni

| elena a răspuns:

Rromii sunt rromi, originari din India sau Pachistan, limba lor face parte din ramura indo-europeana, fiind similara cu alte limbi indiene precum Hindi, nu-mi dau seama daca un rrom, folosind limba lui, s-ar putea intelege cu indienii de astazi. Totusi sa nu amestecam rromii, cu bastinasii Americii - indienii - "pieile rosii", nu au nicio legatura.
Tu ai pus intrebarea invers si eu ti-am raspuns tot la fel...

| Helăăău a răspuns:

Nu, dar rromii provin din poporul indian.

| Luori a răspuns:

O fi ei indieni, dar stau la noihee hee

| hândel a răspuns:

Nu sunt rromi (a fi confundaţi cu ROMÂNII), sunt indieni ce şi-au luat denumirea de ţigani de când au emigrat din India, acum multe secole. Dacă au faima pe care-o au, e meritul lor, ei şi-au creat-o, dar acum nu trebuie să şi-o spele asociindu-se sub pretextul discriminarii cu denumirea poporului nostru ROMân. Discriminare pentru. ce?! Nu sunt ţigani de atâtea secole?! Unde-i discriminarea dacă ăsta e termenul cu sub care cerşesc, fură, fac scandaluri... în toată lumea?! De ce trebuie ca România să fie cunoscută precum "casa" lor, să le recunoaştem nişte drepturi pe care nu şi le-au câştigat?! Li s-au permis prea mult să sfideze, să contamineze poporul Român, şi cred c-ar fi cazul să-ncepem să le retragem cetăţenia şi să-i expulzăm pe cei fără respect faţă de ţara gazdă, Romania. Nu-i suficient că suntem confundaţi în lume cu ţiganii?! Acum trebuie să le luam oficial faima în cârcă în timp ce ei continua să se facă de râs în lume?! Am auzit, citit cum România este numită "Gypsies country" cu toleranţa pupincuristilor din guvern, şi acum trebuie să ne mândrim cu aceasta aberaţie acceptându-le denumirea de rromi-români?! Tiganii n-au mandrie, dar noi avem, si sper ca nimeni să nu cedeze sub presiunea "discriminarii". Nu recunosc acest termen de rrom. Sunt cunoscuţi drept ţigani în toată lumea, ţigani vor fi numiti şi în România.

| nobody_9468 a răspuns:

Cred pe invershee hee
Adica rromi sunt idieni:->

Bafta.

| katala a răspuns:

Ce rromi? sunt de acord cu Otonis. sunt rromi si atat. si, da au venit din india; ma intreb cand vor binevoi sa se intoarca acasa!?

| AnyAnA99 a răspuns:

Rromi vin din zona Pakistanului si a Indiei.Ei au venit in Europa acum foarte mult timp.

| Apavaloaei_Ana_1982 a răspuns:

Toti suntem a lui dumnezeu de unde venim cine suntem si unde mergem nu conteaza etnia intebativa singuri? creatorul nostru nu are preferinte de rasa si de unde vine cine e mai mare sau cine e mai rau el te iubeste pentru inima ta daca ai bunatate umanitate in rest fiecare as alege calea sunt si romii buni nu toti sunt in nestiinta si rai depinde de alegerea fiecaruia om cum vrea sa fie bun sau rau