Da, marea majoritate se prefac din jena fata de tine, dar pe nimeni nu-l interseaza problemele tale si in realitate, nu stiu cum sa scape mai repede de tine.
Ajutor sincer si adevarat poti primi de la familie, nu de la prieteni, ca nimeni nu-i dispus sa-si bage pielea in saramura pentru tine, sau sa-ti preia tie problemele.
In general lumea te vrea doar cat ii distrezi, la probleme dau inapoi.
Astia sunt amicii de suprafata, se prefac ca te asculta daca au un interes la tine, ori sa ii imprumuti cu bani, ori sa ii ajuti sa gaseasca un loc de munca mai bun, diverse.
Altfel iti zice "aaa lasa astea, hai sa vb de ceva pozitiv".
Un prieten adevarat nu se preface, este langa tine si la rau.
Era o vb "sa fi alaturi de om si cand plange, nu doar cand rade".
Bine, si tu sa faci la fel cu el.
Unii te asculta fara a te înțelege.
Alții te-ar înțelege dar nu te asculta.
Iar cei mai puțini te și ascultă te și înțeleg. Și e normal sa fie așa.
Tu cum procedezi cu cei care ți se destăinuie? Îi intelegi pe toți? Nu judeci pe nimeni? Nu cred.
Da, incerc sa ii inteleg pe toti si sa nu ii dau la o parte, sa ii ajut cu un sfat pentru ca stiu pe pilea mea cum este sa ai probleme si sa nu ai cui sa ii ceri sfatul sau ajutorul.
Well, good for you dar permite-mi sa fiu sceptic. Ești sigură că dacă aș începe eu să-ți povestesc random despre probleme mele ti-ar pasa suficient încât să asculți?
Da, sunt dispusa sa ascult pe oricine, chiar daca nu ma pricep si nu stiu cum il pot ajuta, consider ca faptul ca vede ca il ascult si incerc sa il inteleg si daca pot sa il sfatuiesc cumva il mai ajuta
Da,unii de abia așteaptă că să folosească vulnerabilitățile tale împotriva ta prin bârfă și denigrare când te certi cu ei, mai ales la români e ceva tipic.
Bun, si atunci trebuie sa ma inchid in mine si sa tin totul in mine?
Sa nu mai relatezi chestii ce te pot compromite, sa fii mai siretica, sa nu îți afișezi vulnerabilitățile doar celor dragi, care evident se regăsesc în familie.