anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca ne putem ciocni cândva cu Constelatia Andromeda? Ma întreb, pentru ca mai auzisem eu expresii similare și îmi dăduse de gândit dacă ar fi posibil asa ceva

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este o constelație ci o galaxie.Galaxiile când se unesc, stelele find la distanțe enorme unele de altele, nu se ciocnesc efectiv.

| ReddY25 a răspuns:

Nu

| VoidEternal a răspuns:

In universul observabil sunt mai multe stele decât sunt fire de nisip pe toate plajele din lume. Daca ai reduce fiecare planeta la dimensiunea fizica a unui fir de nisip, distanta medie dintre ele ar fi de aproximativ 10 km.

Andromeda, (care btw e o galaxie, nu o constelație) se afla la 2.5 milioane de ani lumina depărtare. Mă gândesc că știi ce înseamnă asta. Daca se va întâmpla asta vreodată, planeta Pamant va fi dispărut cu mult înainte, înghițită de soare. happy

Apropo, NASA poate cel mult sa se scarpine în fund când vorbim despre fenomene la scara galactică sau la nivel de sistem solar. Noi nu suntem în stare să combatem nici încălzirea globală...

https://youtu.be/b_TkFhj9mgk

| alexandru3107 a răspuns:

Posibil, nu stim ce ne rezerva viitorul. Dar avand in vedere ca NASA lucreaza profund la protejarea sistemului nostru solar si a planetei pe care ne aflam probabil ca sansele se reduc din start deoarece cei de la NASA vor putea lua masurile necesare de prevenire a unui accident de asemenea tip.