anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca oricine poate face depresie? Si spuneti de ce.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din momentul în care ne-am născut, noi, oamenii, simțim o nevoie neclintită de atenție. Suntem animale sociale. Supraviețuirea și fericirea depind de legăturile pe care le formăm cu ceilalți. Dacă oamenii nu ne acordă atenție, nu ne putem conecta la nici un nivel. Unele dintre acestea sunt pur fizice - trebuie să avem oameni care ne privesc să ne simțim în viață. Pe măsură ce cei care au trecut prin perioade lungi de izolare pot atesta, fără contact vizual, începem să ne îndoim existența și să coborâm într-o depresiune profundă. Dar această nevoie este, de asemenea, profund psihologică: prin calitatea atenției pe care o primim de la ceilalți, ne simțim recunoscuți. Sentimentul nostru de auto-valoare depinde de acest lucru. Deoarece acest lucru este atât de important pentru animalul uman, oamenii vor face aproape orice pentru a atrage atenția, inclusiv să comită o crimă sau să încerce să se sinucidă.

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Depinde de depresie, cronica sau normala, eu nu ma pronunt ca nu sunt doctor, cred ca astfel de intrebari nu isi iau rostul pe TPU

| wpetterssone a răspuns:

Orice poate să fie diagnisticat cu depresie. Oricine poate avea depresie. Depresia apare ca urmare a unui eveniment marcant, a izolării sociale, a unui eveniment care nu îți dă pace, a unui eveniment de care nu ești conștient.
Unii oameni spun că tehnologia este un motiv al formării depresiei.
Depresia este un cumul de tristețe profundă, statornică mai mult de 5 luni.
Este tratabilă cu ajutorul medicamentelor psihotrope și uneori a consilierii psihologice.
În ultimii 30 de ani, oameni din ce în ce mai tineri sunt diagnosticați cu depresie.
Depresia este un diagnostic real, și trebuie tratată, este o boală.

| Donsavas a răspuns:

Da normal. Orice animal se poate îmbolnăvi psihic. Depresia este de mai multe tipuri si sunt multi factori care o pot declansa. O persoană depresivă nu ti va spune că este asa si se va izola. Toti suferim la un moment dat dar nu anunțăm asta.

| Mayar a răspuns:

Eu cred ca fac depresie oamenii care nu au niciun Dumnezeu, asta inseamna ca nu au niciun scop in viata, nu au dupa ce sa se ghideze. Sau, pot fi persoane care au credinta, dar sunt singure si nu mai au pe nimeni si atunci se cam intelege de la sine ca e probabil sa cada in depresie, desi daca ar avea ceva animale de companie, care sunt practic suflete nevinovate pe care le salveaza si ingrijeste, nu ar mai suferi, in principiu de depresie.

Eu personal nu inteleg cum cineva ar putea suferi de depresie, pentru ca eu am crescut cu animale de companie si mereu cand eram stresata sau ingrijorata pentru ceva anume, mergeam sa ma joc cu ele si imi treceau toate aceste sentimente negative. Dar poate ca pentru cei care nu au ce face cu viata lor si nici nu iubesc animalele (adica au un suflet rau, ca nu are de ce sa nu iti placa niste animale nevinovate, decat daca nu ai suflet sau il ai deja negru).
In plus, sunt si video-uri amuzante cu animale care pot scoate oamenii din aceste stari.