anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că poveștile despre NDE (near-death experience) sunt adevărate? Mint persoanele care zic că au trecut într-o altă lume după ce într-un fel au murit? Sau creierul se pricepe foarte bine să păcălească omul dându-i un final fericit vieții lui? Vă rog, fără răspunsuri la mișto sau agresive happy. Cel mai interesant răspuns primește fundă.

5 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Fie creierul persoanei in cauza a produs o substanta care provoaca halucinatii pentru a-i usura moartea, fie constiinta lor s-a detasat de corp si a calatorit pentru cateva momente in una din numeroasele dimensiuni unde nu poti exista in forma fizica, ci doar in forma mentala.
Nu putem sa stim cu adevarat ce se intampla atata timp cat suntem inca in viata.

| Nemessys a răspuns:

Te referi la persoanele alea care au fost intr-un fel de coma si in acel timp, au fost intr-o alta lume? Eu cred ca mai mult a fost un vis.

| gemeni6226 a răspuns:

Eu de la varsta de 18 ani caut raspuns la aceasta intrebare.Au fost scrise carti pe aceasta tema.Concluzia mea? Nu stiu daca nu am experimentat pe propria piele dar mi-ar parea nespus de bine sa fie adevarat ceea ce se scrie ca numai trupul moare si sufletul nu asta in conditiile in care sunt demna ca sufletul sa-mi ajunga intr-o lume mai buna adica intr-un Univers unde neavind corp nu mai ai nici dorinte nici suferinte lumesti.Pe de alta parte daca totusi nu exista dincolo si atunci e bine pentru ca o data cu moartea se termina tot.Si suferinta si constiinta.Si daca nu mai sti de tine si nu mai suferi nu mai conteaza daca mori.

| CIaudiu a răspuns:

Nu sunt adevarate, creierul le-au generat visul.

| Crescent a răspuns:

Eu cred ca persoanele alea spun adevarul. Nu cred ca creierul poate pacali omul in modul asta.
Mi se pare foarte interesanta chestia asta. Sa fi avut o alta viata si acum sa iti amintesti de ea. Si mie mi se intampla sa mai am sentimente de deja vu. Gen tu iti amintesti ca ai mai facut asta odata, dar chiar nu s-a intamplat.