Daa! Cu siguranță da! Și nu te lua după acele statistici cum că românilor nu prea le place cartea. Sunt printre români și aceia care adoră să citească și o fac cu drag, printre care sunt și eu. Trebuie să știi să îți convingi oamenii să citească cartea ta, să le arăți că e interesantă, te gândești la un titlu atractiv și în concordanță cu conținutul cărții tale, iar dacă scrisul e pasiunea ta atunci GO AHEAD! Succes!
"s ar merita sa scrii o carte în România?"
1 dacă nu in țară, atunci unde-ai scrii-o (de fapt publica)?
2 ce ințelegi tu prin "merită"?
Răspunsul nu trebuie sa fie extrem de detaliat și fix la subiect, puteai răspunde și fără detaliile astea minore, când am zis merita ma refeream dacă ar fi lume care sa cumpere, lume care sa fie interesata în România de citit. Ma gândeam ca în străinătate as putea sa o public, asta fiind doar o idee, nu m as axa prea mult pe ea.
Deci a 2 variantă (cu străinătatea care te publică?!) NU e sustenabilă - admiți și tu.
Prima - aia cu "s-ar merita" - iar nu stă-n picioare până nu dai dovada genialității tale. Scrie incă ceva pe lângă cele douăj-de-pagini
dacă tu ești ăla - "Nu știu sigur dacă la scris ma pricep, am multa imaginație si idei foarte interesante, perfecte" - il dai jos și pe Tolstoi de pe piedestal
Dar este o idee buna sa scrii o carte , nu trebuie sa te raportezi doar la Romania.
Si ce altceva sa faci? Sa nu o mai scrii? Ai altceva in plan?
Scrie, pana la urma o sa ai o carte scrisa. Nu oricine are una
Da, bine gândit însă ce as putea face dacă nu știu engleza atât de bine încât sa scriu o carte în engleza? Bănuiesc ca Google translate nu e de folos.
Nu iti bate capul cu asta acum
Prima data tu scrie cartea, astfel incat sa o ai scrisa in romana, completa.
Dupa o sa se gaseasca cineva pentru traducere si adaptare, nu trebuie sa o scrii tot tu in alte limbi (daca nu vrei asta), doar exista meserii in acest sens.
Cunosc scriitori, nu merită dacă o faci doar pentru bani. Dacă o faci din pasiune, da, orice proiect merită dus până la capăt. Foarte mulți își termină manuscrisele, foarte puțini le publică. Editurile resping cărți pe bandă rulantă. Dacă ai multă imaginație, nu înseamnă că scrii extraordinar, adică din momentul în care te exprimi cu ''s e merită'', scazi cu 3 etaje în ochii oricărui editor. Așa că eu zic să nu te grăbești cu publicarea. Să exersezi și să mai înveți pentru că să scrii tot ce-ți trece prin minte e ușor, procesul de editare e dificil .
Te sfătuiesc să o scrii în engleză și să o publici pe internet că sunt destule site-uri de specialitate. Ai două avantaje:
1. Cartea ta o să fie citită de mult mai multă lume.
2. O să faci mai mulți bani.
anonim_4396 întreabă:
mad000004 întreabă: