| chiftelutacrocanta a întrebat:

Credeti ca saracia este o preocupare exagerata pentru ziua de maine? Am 9 rosii in frigider si 10 oua si mai sta cineva cu mine in casa sa zicem, deja ne spunem unul altuia ca suntem saraci? De ce am fi saraci? De ce numim asta saracie? Sunt 9 rosii si zece oua in frigider, e foarte mult pentru azi. Zicem asa oare pentru ca ne gandim la ziua de maine? Deci 9 rosii si 10 oua sunt putine probabil pentru azi si maine impreuna,dar pentru azi,sunt multe,nu? Pentru acum sunt foarte multe,sunt o bogatie,dar noi avem obiceiul sa privim putinul si multul pe care il avem pentru azi si maine si poimaine nu? Am un sac de cartofi,o sticla de cola, 3 pachete de tigari,imi zic,sunt bogat,o sa-mi ajunga si pe maine,si pe poimaine,faptul ca nu ma mai gandesc la ziua de maine e o bogatie si faptul ca ma gandesc la ziua de maine e o saracie,nu? De ce suntem atat de preocupati de ziua de maine? Cred ca in trecut,am masurat pentru cate zile ne ajunge asta si asta, si in prezent cand vedem 3 rosii si 7 oua in frigider deja ne zicem:E cam putin, n-o sa ne ajunga pana poimaine! Dar de ce sa ne gandim la maine cand avem acum in fata 3 rosii si 7 oua? De ce e ziua de maine atat de importanta?

1 răspuns:
| 393Dan a răspuns:

Ne gandim la ziua de maine pentru ca avem de gand sa traim mai mult de o zi. Daca esti ok cu a muri de foame, la propriu maine, atunci te poti considera bogat, ca-ti vei putea umple stomacul azi fara ca sa ai vreo grija pentru zilele urmatoare.

Întrebări similare