| MistarGoGu a întrebat:

Credeți că se va ajunge în UE și în România la interzicerea TOTALA a aplicației Tiktok?
Nu știu dacă cu adevărat ei colecteaza mai multe informații fata de alte platforme de socializare!

1 răspuns:
| J0B0MAT a răspuns:

Nu cred, iar asta nu ar fi o soluție oricum. Propagandiștii se vor muta pe celelalte platforme, vor găsi modalități de a colecta aceleași date și de a manipula tot aceeași oameni pe care reușesc să îi prostească și pe tiktok.
Circula o vorbă cum că până la internet se credea că lipsa accesului la informație era cauza prostiei. Dar acum am văzut că nu a fost așa. Chiar dacă cineva va interzice toate platformele de socializare, atâta vreme cât va exista internet, va exista și dezinformare și colectare de date.
Dezinformarea se face și la tv, în presă, dezinformare se va face oricum. Tot astfel se va face și informare corectă mereu, orice ai face.Problema este la oameni, cât de ușor de manipulat sunt, cât de educați sunt, cât de bine știu să culeagă și să verifice informațiile.
UE și toate țările democratice trebuie să lucreze mai eficient în combaterea dezinformării, să informeze corect și constant oamenii, să pună mai mult accent pe educare în sfera politico-economică.