Orice motiv ai găsi, niciunul nu e suficient de întemeiat pentru a te apuca de toate acele vicii. Oamenii sunt capabili sa facă diferența între bine și rău. Tu știi că îți vor face rău și totuși alegi sa le consumi. Omul, in loc sa lupte cu tentația și cu emoțiile ce îl încearcă, alege cea mai ușoară cale, in orice. Indiferent că ești singur, trist, depresiv... alegi sa îți faci rău pentru că ele te fac sa SIMȚI ceva, dar o dată luată aceasta cale e greu sa te oprești. E o fericire temporara, o fuga din realitatea pe care uneori nu o înțelegi, in care nu te mai regăsești.
Doamnă AndaAlexandra sunt de acord și cu Dumneavoastră considerându-mă ca putem rezona la un anumit punct de vedere.Omul responsabil asumat matur este conștient de acțiunile sale din punct de vedere metal mintal cu discernământul apt și sănătos bine înțeles că orice om care are aceste abilități care-i îi sănt îngăduite dăruite date de la Dumnezeu și acest consimțămân și putere de a-și putea conștientiza faptele greșelile acțiunile sale personale din propia inițiativă fără sa fie constrâns de nimeni doar din voință.
Ce a făcut Dumnezeu? ia stai mă așa că nu-i așa.
îi este de ajuns omului ăstuia doar atătea calități? ia săi pun eu ăstuia si liberul albitru ia săi pun eu ăstuia și minte ia săi pun eu astuia și sănătatea și rațiune și putere să poată ducă se să se descurce să poată sa muncească cinstit să-și câștige traiul după plăcerile sale. da oare îi ajunge mă omului ăstuia atâtea calități s-o întreba Dumnezeu ia săi mai pun eu astuia ceva să-l facă să-și dea seama de greșelile sale și ne pune o inima un suflet să nu ajunge animale săne mâncăm între noi și săne omorâm între noi pentru a supraviețui săne facem săne dăm asemena prin inima și sufletul nostru fiecăruia ce putem simiți când greșim sau suntem loiali sinceri și oamenii cu care Dumnezeu nea înzestrat ne-a creat cu toate calitățile astea apoi sa întrebat oare îi este de ajuns și atâtea omului? Si atunici a creat femeia cea mai frumoasă creație cea mai curată creație cea mai smerită creație dăruitoare de viață femeia și mama fiecăruia dintre noi atâta cât s-o bărbați cât si femei să poată avea mama și tată să nu rămânem singuri și sa rămânem între noi ca oamenii in continuare să creștem să evoluam sănătoase și frumos în campania și prezența celor dragi și pe care îi iubim noi și îi îndrăgim noi dar Dumnezeu ce a zis stai așa că eu știu ca ăsta va veni o vreme și va uita de bunătatea mea și iubirea mea pentru el așa că câteodată îi dau și încercări să văd mă vinde mă înlocuiește îmi întoarce spatele ajunge ăsta să se creadă mai presus și superior cu mila și bunătatea mea pe care i-am dăruit-o incodiționat va ajune să se creadă mai bun decât semeni săi familia sa oamenii de lângă el care lau ajutat și lau iubit atunci ce a făcut Dumnezeu a loat cea mai sinceră loială decizie până si față de mine sa aibă indoile prejudecăți urâ dușmănie furie răutate dacă este ne mulțumit dacă este lacom dacă ajunge orbit de dușmănie dacă ajunge săi fie întunecată mintea sufletul si inima să mă șoptească și pe mine dacă vrem și dorim dar dacă vremi și dorim nea lăsat și alegerea să fim și mântuiți de el dacă greșim dacă ne îmbolnăvim cu mintea cu trupul cu sufletul săi cerem prin credința propie ajutorul nostru și sănătatea noastră el știe omu ne mulțumit ca va veni timpul vând si totul pe tavă având totul prin munca sa propie fie cinstită fie prin alte metode (omul nemulțumit) nu va fi împacat și din răutatea si din lacomie si din dușmănia care in el se va juca cu sănătate viața sufletul mintea inima multor oamenii nevinovați de aicia începem laclăcomia răutatea Dușmănia mintea oameniilor bolnavi pline si pline de intenți bolnave murdare de la nemulțumirea de la ne loialitatea de ne iubire Adevărată deschidei ușile mulor boli mintale sufletești...
De asta nu ne regăsim de asta ne aflăm în multe situați care nu ne convine fiindcă nu ne asumăm consecințele greșelile suntem constant nemulțumiți suntem constanta ne asumați propilor greșeli și fapte mereu căutăm un vinovat mereu căutăm cauza în alți mereu căutăm să avem un vinovat pentru consecințele si faptele noastre să dăm vina pe cineva să putem convinge manipla juca minți pe cine putem arunca fapta nostra și sa constrânge acea persoană pana ajunge să fie convinsă ca el a greșit și noi nu avem nicio vină pentru fapat noastră întreb ca un simplu om ca un simplu băiat de pe platforma asta comunitatea astea de TPU care mulți ne petrecem timpul aicia din propia alegere nu mai enumăr acum și celelalte.
Cum Dumnezeu sa accepte și sa ia totul de bun și de bine dacă nici măcar o greșeala de a nostră nu suntem în stare săne asumăm? O simplă întrebare ca asta va putea aduce pace pe lume doar dacă cu toți ne asumăm greșelile dar nu o facem de ce? Fiindcă suntem atât de buni oamenii că mereu avem un de ce la cauza reacția greșeal fapta noastră dacă nici ceva atâta de simplu nu ne putem asuma și vedea... să nu avem așteptări prea mari de la Dumnezeu nu cred că merităm
Omul in general nu e slab, e presat de multe lucruri. Stres, presiunea sociala, traume din copilarie, singuratate, etc.
Daca aceste traume si goluri sufletesti nu sunt remediate sa zicem asa, oamenii simt nevoia sa le umple cu vicii. De exemplu, majoritatea celor care consuma alcool au traume sau alte probleme grave, ei cauta sa umple golul sufletesc cu ceva. Sunt putini care beau de placere.
Motivul pentru care oamenii merg la carciuma este acelasi pentru care merg la biserica, vor sa treaca mai usor peste probleme.
Daca ești slab are! Singuratatea e cea mai grea pedeapsa pe care o poate primi un om daca e de lunga durata! Nu suntem slabi suntem construiți genetic sa stam in grupuri,așa e scris in codul nostru genetic, așa ne-am perpetuat, extins ca specie. Cine era singur murea nu supraviețuia! Acum nu mori da poți să înnebunești, cazi in depresie, anxietate, atacuri de panica daca stai mereu singur.
Singurătate este o alegere asumtă de noi nu ne este impusă de nimeni singurătatea poate fi și o alegere bună și o alegerea rea poate fi și un viciu de rămâne retras de societate și de oamenii fără a comunica cu ei și a avea interacțiune socială singurătatea cred cu cu Adevărat devine o pedeapsă doar în închisore cu fapte ne umane catre alti oamenii si alte victime ce a trebuit sa suport niște consecințe unor oamenii bolnavi mitali fără discernământ sau doar dacă ai Doamne Dumnezeule ferește o depresie severa care îți poate da niște stări de anxietatea destul de gravă și avansată în societate fără săte poți adapta acomda a te simte un largul tău printre oamenii tu ști ce la bine asta frate cu depresia și axientiatea tu mereu îmi spui Adevărul și probleme care le ai în legătură cu stările tale cu depresia și altele și cazinourile aparatele care ți-a distrus viața și sănătatea dacă nu-mi aduc aminte ca spuneai frate greșit și dacă am am vorbit despre tine în momentul asta în locul greșit și la momentul ne potrivit despre tine și persoană ta te rog eu frumos ca fratele tău mai mic iartă mă că mă luat gura degetele scrisul mintea gândul pe dinainte și fac eu le "filozoful" si "inteligentul" cu tine când nu-mi place Dumnezeule îmi este martor nu suport de vorbesc despre oamenii la adresa lor despre problemele lor personale da am și eu greșelile mele și uneori mai vorbesc și eu ca nebunule și prostul la rândul mă ia gura pe dinainte frate.
un este sa fii singur și împlinit asumat alta este sa fi singurantic și ne fericit. Eu cred că dacă suntem slabi de suflet și cu inimă slabă și prin propia alegere intenție acțiune loată de noi n-are nimeni nici o altă putere săne convingă să facem ce nu ne place si ce nu ne dorim corect frate? Slăbiciuni sănt și ele da nu cred sa aibă atâta de mare putere asupra noastră încă săne facă săne convină nu știu cine nu stium dacă noi nu luăm de bine nebunia aia prostia aia greșeala aia mă măcar asumați sa fim și sa nu mai repetăm mă frate greșeală aia ai greșit o dată ai greșit de doua ori ai greșit de trei ori hai și a patra oară nu știai din greșeală da trebuie sa fie și o limită frate între agonie și prostie între nesimțire și lăcomie între avaritate și răutate între dușmănie și prostie trebuie sa fie o limită frate că dacă lumâ totul de bine și avem scuze la toate unde ajungem? O săne plângem de mila toată viața? Ca am greșit ca n-am știut ca santem slabi mereu sau că ăla m-a pus ăla ma făcut ăla mia făcut jmechrie și ma fraierit sa moară mama cel sparg cu bătaia adică până unde o săne mao victimizăm o săne mai plângem de milă că tot timpul au fost alti și nu alegere noastră nu decizia noastră nu acțiune noastră nici măcar nu ne asumăm frate greșeală și o dăm pe umeri cui ne vine mai ușor sau care ne-ar putea salva imaginea și reputația în societatea da noi nu suntem de vină Niciodată.De asta pentru mine mereu a contat înțelegerea frate când există înțelegere atunic iese Adevărul la iveală și nimeni nu mai are de ce să se judece sa se certe sa se dușmănească sa se omorâm între noi Doamne Dumnezeule ferește atunci fiecarea se știe pe el și nu mai exista conflicte între noi oamenii fratele meu toată lumea este asumtă atunici dacă există și este înțelegere între noi oamenii frate.
Da când vezi atâta dezbinare între oamenii atâta dușmănie între oamenii atâta urâ între oamenii atâta invidie între oamenii atâta prostie între oamenii răutate în mintea în gândul în sufletul în inima unor oamenii nu ai cum săte înțelegi sau sate apropie de ei ca te omoară și îți dă în cap dacă te scoli să spui ceva ca omul nu ca președinte Americi sau putin sau Klaus iohani nici măcar ei nu pot cu toți bani din lume nu poate aduce pace înțelegere între oamenii când există răutate în inima și sufleul mintea unui om n-ai cum o sa vrea tot timpul mai mult și mai mult nu-i va ajunge și seva mulțumi nu se va satură vrea mai multa putere mai multa autoritate mai mai multa validare mai mult atenție mai multă superioritate mai milta agonie și destrăbălare astăzi este omul ne mulțumit și ne asumat ori care iar fi situația...
Da poți săte îmbolnăvești de la depresie și sa mori sau sa poți cauza și moartea altor oamenii nevinovați fiindcă depresia avansată lasă urmări și rădăcini mine structurate care te poți Doamne Dumnezeule ferește lăsa ori și sechele pe viața ori poți lăs cu schele și traume pe viață alți oamenii fiindcă în secolul care ne aflăm depresia axientiatea ne este pre dispusă în multe privințe și multe situați nu este de joaca cu depresia nu este de glumit cu depresia este o boală care până și așa zisele "tratament" te pre dispune ori săte facă săte simți rău ori săte facă să depinzi toată viața de acele tratamente Petru a te menține echilibrat și aparate din păcate sănătos multe medicamente anti depresive nu-și au niciun efect fiindcă trauma care a cauzat depresia și a înrădăcinato atâta de rău nu-și mai au niciun efect "pozit" asupra sănătății mintale o omului cu depresia agravată de multe ori este omul obligat de medici și nevoit să-și schimbe tratamentul pentru a-și menține drespresia echilibrată atunici omul este obligat nevoit și forțat de boală (depresia) să nu avanseze sau măcar săi mențină sănătate mintală echilibrată sa nu ajungă Doamne Dumnezeule ferește să-și ia viața și sa facă rău altora fiindcă depresia poate provoaca boli mintale care poate omul să-și piardă sănătate atât de grav să-și uite și identitatea având înclinați compusilve agresive manifestând multe anormalități la nivel mental atâta și fizic făcându-și rău lui Doamne Dumnezeule ferește...
Nu e nici o problema onur oricum eu am recunoscut ce probleme am, nu mă feresc.
Una este săte duci la cârciumă să bei și sate faci praf până nu mai ști de tine sau sa bei din plăcere. Iar cu totul altceva este sa mergi la Biserică săte rogi la Dumnezeu și sa fi recunoscător că a putu să-ți dea sănătatea mintea puterea să înțelegi că nu orice plăcere este bună și pentru sănătate omului și nu orice trebuie loat de bine fiindcă Biserica este casa lui Dumnezeu unde omul își găsește într-adevăr cu Adevărat sinele fără sa apeleze la vici cei poate distruge întuneca sănătatea viața inima sufletul mintea.Alcoolul îți dă o senzație temporară de ameliorarea răni sufletești dar nu este soluția Adevărată în care omul trebuie să sa afle și să se găsească fiindcă o astfel de "plăcere " poate începe cu un singur pahar și este de ajuns să prinzi gustul până începe săți placă și să-l consideri o plăcere nevinovată apoi să începi să-l normalizei în viața de zi cu zi sau o dată pe săptămână considerând alcolul ceva "sănătos" în care din potrivă sănătate mintală și creierul are de suferit enorm de grav există studii dovedite ca alcoolul te poate omoră dintr-o simplu pre infaract Domane Dumnezeule ferește câți oamenii au murit de la băuturi alcoolice și câți oamenii au avut de suferit să zicem așa din cauza că au mers la Biserică? Bine înțeles că poți "suferi"din cauza Biserici dacă credința îți este de clintit și renunți la credință din cauza că nu ți-ai îndeplini sarcinile de om în societatea și ai lăsat să-ți cadă din cer fără ca acel om sa pună mâna sa muncească cinstiți și să-și câștige pâinea cinstită prin roadele sale și munca sa propie mulți oamenii confundă Biserica drastic de rău ca are trebuie Dumnezeul să-le îndeplinească dorințele și așteptările lor pe când ei își pierd timpul sufletul sănătate viața trupul în locuri să zicem așa ne sănătose pentru noi și așa mai de parte... Dumnezeul și Biserica sănt înțelese greșit de uni oamenii crezând că ele trebuie obligatoriu să-le îndeplinească poruncile și rugăciunile și noi în continuare să fim dezumanizați îmbolnăvidune sănătate mintea sufletul trupul inima cu prosti...
Singurătate da sunt de acord cu tine ca la un anumit punct te poate împinse înspre vici care nu mai poate exista cale de întoarcere și ne cuprinde sănătate și viața într-un cerc grav de ne sănătos pentru noi. Sănt si unele traume din copilărie din Adolescență pe care au rădăcini foarte bine înrădăcinate în viața unor dintre noi și bine înțeles că și asta poate ne împinge către multe probleme în viață și sa începem sa fim tovarăși de pahar cu băutura.
Poți merge la Biserică săi ceri ajutorul lui Dumnezeu săte ajute să-ți dea puterea săte lași de băutura și alte vici iar Dumnezeu sa fi sigur că te va ajuta. Dar dacă mergi la cârciumă sănt mulți care îți vor lua din partea lor o bere și încă o bere până ajungi mult mai rău ce vrea să-ți spun cu asta? Ști foarte bine ești un om inteligent lupule singurati trebuie sa fie și voință și credință de ne clintit în Dumnezeu așa cum poți să ai încredere într-un om pe care îl iubești cu Adevărat fără săte îndoi în el și pentru el ai face totul sa fie fericit/ă aceași încredere și iubire trebuie sa avem în Dumnezeu pentru ca el să vadă că merităm mila lui bunătatea lui ajutorul lui din putem jongla și în alta și un cealaltă parte cum ne convine noua după placul nostru și sa așteptăm din cere ca Dumnezeul săne arunce nou în buzunar și în cale totul fără ca să nise cuvină cu Adevărat și fără ca să muncim cinsit pentru ce ne dorim în viață și Dumnezeu are de la noi așteptări asa cum și noi avem așteptări de la bărbatul femeie fată băiatul pe care îl iubești cu Adevărat și Dumnezeul vrea sa fie iubit de noi și crede-mă nu-i trebuie multă iubire nu-i trebuie multă atenție nu-i trebuie cadouri nu-i trebuie validare nu-i trebuie atenție toxică zice să-l iubim cu Adevărat și sa avem credință sincer loiala fată de el asa cum putem avea și de lângă omul din viața noastră dar dacă noi pe unul de pa Pământul ăsta îl venerăm în idolatrizează și-l face în mintea noastră centrul pământului și-l iubim incondiționat și lumâ totul de bun și de bine la acea persoană ști bine fratele meu cum ajunge acel om ești mai mare ca mine cred cred ai avut destulă experiență în relațiile cu partenerele tale nu poți pe um om să-l faci "Dumnezeu" pe pământ și pe Dumnezeu să-l consideri doar când ai nevoie de ajutorul lui atunci Dumnezeu.Da ai dreptate sănt de acord cu tine 100%la100% în privința că noi oamenii suntem prestați de unele cercuri sociale în mediul online atâta cât și de anturajele prietenilor neamurilor verilor fraților cu vici ne sănătoase da omul în general nu este slab este construit de Dumnezeu sa fie puternic smerit loial iubitor sincer curajos bun la inima și suflet dar omul are liberul altbirtu dat de Dumnezeu pentru a-și trăim viața după propile noastre fapte și alegeri pentru a nu se simte omul supus pe lumea asta și constrâns de nimeni decât de el și alegerea sa prin propia sa faptă față de ori și cine chiar și del însuși să nu fim nevoiți decât prin propria credință și alegere săne îndreptăm către el omul poate avea slăbiciuni doar la cel atrage și face plăcere și își dorește si când vrea decidem noi nu putem învinovăți propia noastră alegere și intenție cu ochii deschiși și bine intenționați asta n-ar fi demn de noi ne-am minți într-un hal fără de milă. Slăbiciuni sănt doar dacă ne atarge și ne place cu Adevărat ceva anume așa cum ne poate și displace foarte foarte multe ce nu ne dorim și nu ne face plăcere Domnule Lup Singuratic
Nu. Tine de puterea fiecăruia din noi. Eu am fost singur (fara iubita) destul timp, însă nu m.am apucat de prostii.
Asta ma face sa cred despre tine ca ești un om puternic cu Adevărat ca ai rezistat la singurătate ta și fără iubită și ai avut ceva bine întemeiat sa faci cu timpul tău și nu te-ai lăsat influențat maniplat de înconjurări și esti conștient de acțiunile deciziile tale și am o părere buna despre tine care ma face să cred că am putea avea în comun câteva aspecte și putem rezona ca niște oamenii. A nu se înțelegere greșit ca eu nu ma pot înțelegere la fel de bine și cu un om care s-a apucat din mai multe motive, întâmplări, circumstanțe de vici în care îi face rău pot rezona si comunica la fel de bine și cu aproape orice om.
Oamenii se apucă și din singurătate dacă nu pot să își controleze emoțiile, dar și din prostie și anturaj. Aceste obiceiuri este clar că nu le necesitam, mulți nu se gândesc la o vorbă simpla: "dau banii pentru a-mi strica sănătatea", pentru că asta fac țigările și drogurile.
Oamenii se apucă din cauza mediului în care au crescut, mulți creștem așa, intrăm în anturaje, sau la maturitate nu știm de emoțiile noastre și apucarea de țigări sau droguri ne da senzația de liniște.
Sper că ai înțeles, as putea aprofunda mult mai mult, dar nu cred că are rost.
Poate că acel viciu pe care îl are acel om acolo își găsește el liniștea înțelegerea cu propriul sine și persoană respingând realitatea și Adevărul și se refugiază în vici...
Bine înțeles că ai afirmat ceva foarte real și Adevărat Domnul ionelionescu anturajul are cea mai mare influență asupra noastră și mediul în care creștem ne educăm cu prieteni membrii din familie și cercul în care ne petrecem timpul și viața ne poate contura forma ca oamenii în multe privințe și aspecte...
___Enzo întreabă: