Partial da. Pe langa asta, trebuie sa stii sa-ti controlezi si sentimentele. Degeaba ai vorbele la tine, daca emotiile te saboteaza.
Contrar raspunsurilor celorlalti useri, Inteligenta emotionala se refera strict la partea emotionala si cea verbala. Cred ca ei se refereau la inteligenta standard ( logica, critica, creativa, etc. )
Dacă-ți controlezi reacțile și nu te enervezi din orice vorbă.
Da, ești puțin peste restul, Dar nu neapărat inteligent.
Nu poți să supraviețuiești fara sa fii sociabil,nu poți să îți faci prieteni,iubita ( poate dacă și ea e așa dar rar fete tacute in ziua azi) nu poți să îți intemeiezi familie și îți e foarte greu și la locul de munca, daca ești un un om tăcut e un blestem crunt și mai ales timid ești condamnat la moarte, nici nu are rost sa îți trăiești viața așa că e un chin, dar daca te simți bine cu tine relativ e ok dar tot o sa suferi că nu ai abilități de comunicare, sociale, nu ai personalitate nu atragi pe nimeni ești perceput ca un prost sau nebun sau plictisitor, poți să ai IQ de 200 daca nu ești sociabil in ziua de azi ești ca și mort! Îți găsesc nod în papură și la locul de munca să scape de tine sa te saboteze toată lumea te evită. Cine zice că nu e așa se minte singur trăiește în minciună nu suporta realitatea, adevărul crunt! Ca fata daca ești asocială sau timida supraviețuiești daca arăți bine că oricum se vor găsi multi care sa se bage in seamă cu o astfel de fata dar daca un bărbat e tăcut și e și timid sau una din cele două e grav, ca băiat e ok ai o scuză pana la 25 de ani, după 25 de ani daca nu te schimbi lumea o să zică că ești prost sau nebun sau ai avut o copilărie grea, evident că faci ceva pe părerea lor dar tot ei te evită degeaba faci ceva pe părerea lor că noi singuraticii depindem de lume nu putem trai toată viața așa că nu ne pasa și nu vrem sa evoluam și ne mulțumim cu o viață solitară nici nu trăiești exiști! Au de toate oamenii sociabili mai ales cei care vorbesc la superlativ și au mintea agera, e important sa nu ai probleme psihice că dacă le ai nu prea te mai poți schimba decat dacă ești susținut de familie dar în general și ei te evită când ești așa sau ai probleme serioase te ai doar pe tine in aceasta viața singura te-ai născut singura mori și eu la fel și toți! Tu poate vrei sau alții să își trăiască viața dar daca ești tăcut ce faci? O sa fii acceptat dar o sa fii luat la mișto, oamenii nu mai știu ce e ala respect și bun simț, cei 7 ani de acasă te vor lua sub roți,te va distruge societate,daca ești tăcut și al dracu atunci e bine că le dai peste nas poți tu sa le dai bullyng daca ești smart și unii chiar merita care depășește limita, chiar mult mai rău.
E ciudat că deși eu mă consider tăcut am momente când vorbesc destul dar depinde ce vibe îmi dau persoanele din jur și cum mă simt în ziua respectivă, eu cel puțin pot daca vreau sa îmi depășesc condiția dar sunt bleg pe langa ce sunt depresiv mă plictisesc oamenii în general și discuțiile mărunte, barfele.
Dar pot sa îți confirm că cine e tăcut sigur are ceva la cap nu e doar introvert, in general traumele sunt cauzele ce îl determină pe x sau y sa devina asocial!
Cei care au empatie și compasiune au o inteligență emoțională ridicata,nu au neapărat un IQ MARE, sunt ogramada de inculți/inculte analfabeți/analfabete care sunt foarte sociabili /sociabile nici 7X 8 nu știe dar au abilitatea asta înnăscută.
anonim_4396 întreabă: