Pai.nu prea cred ca va veni asa zisul sfarsitul lumii.deoarece se presupunea ca murim si cand s-a apropiat Luna de Terra . decii. surpriza:X.suntem inca in viata.nu prea cred.insa exista un film pe baza acestui subiect . sper ca te-am ajutat. fundita?
Apocalipsa si sfarsitul lumii sunt doua lucruri diferite, dupa parerea mea. despre apocalipsa se vorbeste mai mult in Biblie, si acolo se spune ca acest eveniment va fi a doua venire a lui Iisus pe Pamant, aparitia Anticristului ( "cineva" care se va da drept Hristos si va aduce lumea la pierzanie ). cat despre sfarsitul lumii, cred ca aici ne referim la sfarsitul nostru ca si oameni, si chiar daca se tot spune ca in 2012 o sa murim cu totii, consider ca adevaratul sfarsit este la stingerea soarelui [ care este posibila; unii cercetatori spun ca soarele a ajuns in prezent la jumatatea vietii lui, si ca orice stea mai are de trait un timp limitat. aceasta stingere cica se va produce dupa cateva miliarde de ani. abia atunci totul se va duce de rapa, deoarece noi oamenii, ca specie, si nu numai noi, cat si animalele, plantele, depindem de caldura si lumina soarelui ].
despre 2012, din cate am mai citit, se spune ca va fi o oarecare schimbare, si anume cea a polilor magnetici ai Terrei. alti oameni de stiinta spun ca acest fenomen s-a mai intamplat in istoria Pamantului, si ca el se repeta la cateva mii de ani. daca acesti mii de ani se implinesc in perioada asta noi nu avem cum sa controlam fenomenul, cu atat mai putin sa-l oprim. am mai gasit pe un site destul de respectabil, nu orice fleac de pe net, ca de fapt timpul chiar trece mai repede, in sensul ca Pamantul are o viteza de rotatie mai mare, si ca desi noi masuram timpul in 24 de ore, ele nu ar mai fi 24 ci vreo 20. aceasta viteza se va intensifica. in momentul de fata am inteles ca suntem pe la 12 Hz. cercetatorii zic ca atunci cand rotatia va fi de 13 Hz, Terra va inceta miscarea pentru cateva secunde, si o va reincepe in sensul invers de cum se roteste acum. acest lucru duce la schimbarea polilor, care poate produce cutremure, eruptii vulcanice etc.
nu stiu insa cat de adevarate sunt aceste informatii, insa este bine sa le avem in calcul. cert este ca planeta noastra este predispusa in permanenta schimbarii. avand in vedere ca Universul este un "ceva" in expansiune, fara limite, pericolele pot veni de foarte departe, din alte galaxii, sau chiar din sistemul nostru solar. asa cum se stie deja, chestiile astea se intampla la nivel planetar, noi nu putem interveni cu nimic.
este destul de important sa vezi si partea rea. ceea ce este gresit este sa vezi numai partea rea. ceea ce citim noi sunt niste informatii despre care nu putem stii daca sunt in totalitate adevarate sau nu. tot ce putem face este sa ne traim viata asa cum este ea, si sa vedem ce ne rezera viitorul la momentul potrivit. sper ca te-am ajutat.
Bris întreabă:
sCHmeTELinG întreabă:
LisaJulie întreabă: