Bineinteles.Prietenia in sine e minunata.Ca nu putem trece peste defectele prietenului; ca ne alegem prietenii gresiti asta e problema noastra. N-are sens sa nu credem in prietenie doar pentru ca suntem egoisti
Cred in iubirea dintre oameni. Fie ca se numeste prietenie sau mai mult. Nu as fi crezut daca nu intalneam oameni deosebiti. Pe cei care nu cred ii las sa mediteze la un citat. Pentru mine nu a fost acest citat decat o confirmare, pentru voi poate fi o sansa.
"Cu cît eşti mai înţelept, cu atît îţi dai mai bine seama că pe lume există mulţi oameni deosebiţi. Oamenii de duzină nu observă nici o deosebire între semenii lor."
Da, cu certitudine! O spun cartile, prin prieteniile celebre, o spune viata! Numai ca ea, e cu adevarat " o floare rara"! Cand prietenia apare intre un baiat si o fata, se poate transforma si in dragoste, dar nu neaparat. Sunt cazuri cand, din varii motive, prietenia se "intrerupe"-dar nu inseamna ca se uita. Un prieten adevarat, ramane, acolo in suflet, chiar daca sa zicem "s-au pierdut adresele ". Mai interesant este insa de vazut, de ce se imprietenesc oamenii, ce-i leaga, ce-i determina sa fie prieteni, etc. In general, pasiunile comune, sunt cele care leaga o prietenie-vezi celebrul caz Eminesu -Creanga, Chopin-George Sand, etc. A avea un prieten, ar trebui sa fie asa ca o "autentificare" a faptului ca nu suntem singuri pe pamant, ca mai exista si alti oameni asemanatori noua.
Da, cred cu tarie, desi nu prea imi place sa ma exprim cu "prietena cea mai buna" pentru ca am una singura. Acum, ca tot a inceput scoala, se implinesc 17 ani de cand o cunosc si in jur de 14 ani de cand suntem prietene. Orice s-a intamplat, am gasit sprijin una la cealalta.
Buna,
Cred in prietenie dar nu prea in prietenie adevarata caci e ca floarea de colt !
Cred... fortat, dar totusi cred :*.
" Nu exista prieteni! Exista doar momente de prietenie!"
" Prietenia e ca o floare rara ", si exact de asta nu cred in ea... ce rost are sa cred in ceva pe cale de disparitie? :S