De existat, există ambele (cel puţin ca noţiuni).
Doar că prima se ocupă cu basme şi manipularea în masă, iar a doua - cu realitate.
Atunci reformulează întrebarea, DIVERGENT. Căci şi ştiinţă, şi religie (concepte) există şi ideea de credinţă nu prea se leagă în context. Este ca şi cum ai întreba "Voi credeţi în medicină sau în politică, în gravitaţie sau în sclavie?".
- http://dexonline.ro/definitie/stiinta
- http://dexonline.ro/definitie/religie
Să întrebi, însă, dacă avem încredere în una sau în alta e altceva şi chiar ar avea sens.
Cum pentru mine religia este bazată pe minciună şi formează o armă de manipulare, este destul de evident câtă încredere am în ea (mult pe minus).
Nu voi incerca sa conving un om necredincios ca exista Dumnezeu.
Nu condamn pe nimeni. Fiecare crede ce vrea, iar eu cred si sunt convinsa ca Dumnezeu exista.
Pana la urma, tot vom vedea cine are dreptate, sau nu. Corect?
Atunci cand vei muri, tu si noi toti de altfel, vei vedea de ce credem noi in Dumnezeu...
Aşa mă şi gândeam... după amuzantele afirmaţii ale religioşilor cum că există nenumărate dovezi şi motive pentru credinţele lor, o dau la întors, când li se cere să le prezinte.
Poţi să crezi în ce vrei (cam singura motivaţie reală - dorinţa de a crede, pur subiectivă), dar nu-mi cere atunci motivaţii pentru necredinţa mea, ca şi cum ar trebui să mă justific pentru o gândire sănătoasă şi nu încerca să-mi impui credinţele tale iraţionale prin comentarii şi evaluări abuzive (foarte urât, apropo).
Asta-i ca si cum ai intreba: "Credeti in sarpele vorbitor sau in faptul ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui?"
Stiinta si religia nu vor fi niciodata compatibile, orice ar spune altii. Stiinta se bazeaza doar pe dovezi, pe cand religia e o colectie de basme si superstitii.
Eu cred in religie, iti da sperante frumoase, iti da un scop pentru care sa traiesti. Te indreapta din punct de vedere moral, si astfel arati recunostinta fata de Creatorul tau.
Bravo.
*Nu imi pasa => Nu are legatura cu intrebarea, dar tine-o tot asa*
In religie nu cred
in Stiinta nu trebuie sa cred. lucrurile realizate de stiinta sunt in fata mea asa ca nu e nevoie de credinta
Atât religia, cât şi ştiinţa ridică o grămadă de semne de întrebare.
Cred că există un Dumnezeu, dar nu cred toate porcăriile pe care le debitează preoţii sau alte persoane.
În ceea ce priveşte ştiinţa, cred experimentele şi descoperirile raportate la lucrurile care există acum şi acum maxim 200 de ani, nu acum 541544 de ani.
Religia este ca o boala care infecteaza si distruge tot ce atinge. A distrus, distruge si o sa distruga tot ce crede ca este impur.
adelina682 întreabă: