Îți poate explica știința de ce tocmai ție ți s-a întâmplat să cazi, să-ți fracturezi coloana și să rămâi paralizat, de exemplu?
Cum îți poți da seama dacă ceva e complet aleatoriu sau predestinat?
Păi fizica și cu biologia/medicina, explică foarte clar accidentările.
Eu consider toată viața un mers aleatoriu, controlat sub 30% de noi.
Explică accidentările dar nu explică de ce i se întâmplă lui Ionel și nu lui Gigel.
Și mie îmi place să cred că absolut totul e aleatoriu.
Dar asta nu înseamnă că am vreo certitudine.
Nici religia 1, religia 6 sau 865 nu explică plauzibil de ce Ion și nu Gheorghe.
Nici horoscopul.
Nici feng shui. Nici karma.
Toate sunt niște vrăjeli.
Balustrade imaginare, pentru ăia care nu-s siguri pe picioarele lor.
Cred in ambele. Cred ca exista soarta dar cred ca ai libertatea de a o accepta sau nu.
Nu cred ca se exclud una pe alta. Nu cred ca mi-a fost sortit sa pun mai multa sau mai putina sare la ciorba la un moment dat, ci tine de liberul arbitru...insa e clar soarta, daca m-am nascut urat, daca am iq de 70 sau daca sunt in pat la ora 3 dimineata, vine cutremurul, cade blocul cu mine si o mierlesc.
Ambele.
Liberul arbitru l-a lăsat până și Dumnezeu în Biblie. Chiar dacă pentru voi toți God ăsta pare un păpușar care vă manevrează cum dorește El, El de la origini, v-a lăsat liberul arbitru. De fapt, dragilor, nu uitați că dacă Apocalipsa vine e tot din cauza liberului arbitru a protopărinților noștri (idioții de Adam și Eva) cărora God le-a dat o mică poruncă, dar nu le-a impus nimic, în final idioții au picat ca proștii și nu în plasa oricum ci a unui retardat de șarpe. Ahhh, mă înfurie că din cauza lor suferim noi azi crunt. :/ Aveau doar ceva simplu de făcut, nu au făcut și de atunci păcatul lor se perpetuă mereu. Chiar dacă prin botez se spune că se leapădă păcatul original, totuși păcatul lor rămâne doar o mărturie supremă pe zidurile Universului, că noi oamenii suntem niște proști și alegem mereu calea greșită, că deși El ne-a lăsat liberul arbitru, noi nu profităm pentru a face cât mai mult bine ci doar cât mai mult rău.
Deci liberul arbitru există, chiar mărturie în Biblie, dar și destinul Lui este însă tot Dumnezeu lasă mărturie pentru proștii de noi, că de fapt ba noi chiar putem schimba și destinul prin liberul nostru arbitru, însă ca să facem asta trebuie să ne smerim, să facem voia lui, fără a cădea în haina fariseului, El urăște cel mai mult Fariseii, dar și în a sta cu frică de El, dar cu optimism în viață și a alege mereu calea bună.
God nu e basm, Domnule Dracula! ) God, e Universul, e tot.
Dar da, cu slăbitul aveți dreptate, credeți că eu nu doresc să fiu slăbuță, dacă mi amintesc bine, ăsta e visul meu cel mai mare nu știu dacă musai pentru un armăsar ) eu sunt mai pretențioasă, pe armărasar îl vreau și acum, grasă fiind, oricum ar avea ce să încalece mai bine ))) dar lăsând la o parte armăsarii și cavalerii ) chiar îmi doresc să slăbesc pentru mine dar la naiba dacă reușesc.
La naiba dacă reușesc.
Ies la alergat, dar la kg mele am probleme cu genunchii și cu varicele deci nu pot alerga zilnic, la sală nu mă pot duce că ați uitat că am anxietate socială și mai ales acolo unde e plin de bărbați, nu, mulțumesc!
Când am timp fac înconjurul orașului, acolo la 16 000 de pași /20 000 de pași e ceva.
Dar caloriile sunt multe și de mâncare, firar ea a dracu, nu mă pot lăsa. ) Azi spre exemplu eram să dau ortul popii din cauza mâncării, acum o las o seară pentru că azi chiar eram să mor, credeam că o să-mi explodeze stomacul și fierea )) dar mâine recuperez, cred că în final nu mi-am învățat lecția, iar ăsta este oficial viciul și crucea mea.
Aștept să vină psihiatrul ăla din concediu, mama ei de psihiatră, că simt că o să mor de îmbuibare.
P.S. să știți că dacă nu o să mai apar pe TPU, mâncarea m-a ucis. Ori sunt la dezalcolizare, dacă o exista așa ceva și la noi în România. Dar tot caut și un centru din ăsta, că sincer eu cu mâncarea și bulimia, am ajuns în punctul critic. Chiar nu mai pot.