Fosta mea profa de religie zicea ca :
-sarutatul in public e un pacat
-inchinarea fara o pozitie buna a mainii e un pacat
-.ca ateii sunt bolnavi ala cap ...etc!
.asa ca scuteste-ma cu convingerile profilor de religie...
Intradevar sa crezi in superstitii e o prostie...dar de unde dracu e pacat nu stiu...
Eu cred ca daca deschid umbrela in casa, voi avea ghinion toata ziua
Ce legatura are asta cu religia?
Aberatii...
Profesorul de religie ti-a spus asta fiindca superstitiile sunt reminiscente din religiile pagane care existau inainte sa apara crestinismul. In Romania spre exemplu (vorbesc de Romania pentru ca fiecare tara are superstitiile ei) toate obiceiurile populare si superstitiile care nu au legatura cu Biserica sunt de fapt ramase din credinta pagana a vechilor daci. De-asta profesorul de religie le respinge, pentru ca intr-un fel, e ca si cum ne-am reintoarce la paganism. Sper ca am reusit sa clarific problema.
Da.Cel mai mare pacat posibil.
E pacat sa ai credinta.
http://dictionare.edu.ro/definitie/supersti%C8%9Bie
Am o nelamurire in privinta stupidului primit la prima mea postare.Ce era atat de greu de inteles? Sa ma explic!
Pe intelesul tuturor,(desigur nu si al fanaticului religios) care nu a vazut informatia mea,ci doar butonul de stupid.
"E pacat sa crezi in superstitii"?
In lipsa dovezilor materiale,nu imaginare,nu scrieri pe pereti sau din biblia-(hulitorul Domnului sa fie omorat),fara o dovada,informatia bazata pe zvon,imaginatie,sau simpla afirmatie care nu se bazeaza pe dovezi materiale, afirmatia este numita superstitie.
Deci daca este pacat sa crezi in superstitii, este pacat sa ai credinta.Biblia intra singura in contradictie si nu ca m-ar mira asta.
Si mai citeste din cand in cand si tu cate o carte, cel putin sa fi informat mai bine(ma adresez individului:"unde e butonul de stupid"?). salut
Bună!
De altfel şi a crede în horoscop şi astre din punct de vedere religios este un păcat.
Nu ştiu ce să îţi spun, nu sunt chiar cea mai credincioasă persoană, însă cred că D-zeu există.
Nu insulţi religia pentru că tu crezi în superstiţii, însă încalci anumite reguli nescrise pentru care cică vei fi taxată cândva.
Vacanţă plăcută!