| a întrebat:

"cu cat cunosti mai bine oamenii, cu atat apreciezi mai mult animalele ". adevarat? laughing

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Nu stiu cine a emis acasta cugetare, insa cu siguranta era un mizantrop.Nimeni nu contesta importanta animalelor in viata noastra ca si a plantelor, de altfel. Si e bine stiut faptul ca omul insusi poarta inca in el multe instincte animalice precum ura, furia, gelozia, posesivitatea, siretenia, insa spiritualitatea sa, constiinta de sine, pe care animalele nu le poseda reusesc in buna masura sa atenueze daca nu sa faca sa dispara aceste instincte primare. Daca nu se va elibera de acest trecut animal, omul va ramane divizat fiindca trecutul animalic si calitatile umane nu pot coexista deoarece caitatile umane sunt tocmai opusul celor animalice. Daca nu poate sa le elimine omul poate cadea in ipocrizie, in falsitate. Formal un astfel de om, are un comportament care se conformeaza idealurilor umane de iubire si adevar, de libertate, neposesivitate si compasiune, dar toate acestea reprezinta numai un strat foarte superficial iar animalul tinut ascuns se poate ivi la suprafata in orice clipa.Omul este o fiinta superioara tocmai prin posibilitatea de a alege calea pe care sa mearga. El are capacitatea, inteligenta si libertatea de a explora.Si, la capatul explorarii sale va intelege ca fiind in armonie cu natura, cu Universul ca parte a sa spiritualizata, poate fi, in acelasi timp, prieten sau dusman al naturii insesi sau al semenilor sai.De aceea eu cred ca cel ce a spus ca e de preferat compania animalelor celei a oamenilor este el insusi victima propriilor experiente individuale deci imposibil de generalizat.In ceea ce ma priveste, desi nu pun la indoiala fidelitatea cainelui, de ex, sau atasamentul interesat al pisicii, nu uit niciodata ca o fiara, oricat de blanda sau prietenoasa ar parea este totusi o fiara si instinctul ei poate razbi rapid prin stratul de spoiala al dresajului.Si daca ar fi sa aduc un argument in sprijinul parerii mele, niciunul n-ar fi mai convingator decat stupida moarte a cunoscutului Timothy Treadwell care a pierit devorat de ursii grizzly pe care-i adora.Numai bine.

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Din pacate de cele mai multe ori DA.

| Silvia a răspuns:

Sper că nu.laughing

| Rukhsandra a răspuns:

Da. uneori oameni si-au pierdut singura calitate care ii deosebeau de animale...umanitatea
sunt de parere ca mai sincere sunt animalele decat noi oameni si mult mai capabile sa ofere dragoste in schimbul dragstei tale...pe cand oameni calca dragostea pe care o porti pentru ei in picioare straight face

| Iubirici1234 a răspuns:

Da

| Onix02 a răspuns:

Nu stiu dastealaughing

Întrebări similare