Mie imi plac clatitele... a 2 a zi, cand pun in afara de clasicele umpluturi: mujdei, mezeluri, ketchup, mustar, branza. un fel de pizza iese...yummy!
Imi plac clatitele umplute cu tandretze, cu senzualitate si cu dragoste)) iar aberez de la atata pofta
Poi eu am facut de pe site'ul acesta : http://www.bucataras.ro/retete/566/clatite_pufoase.html ...deci ies ff bine.si pufoase :X. te sfatuiesc sa incerci :D
pai cel mai mult cu ciocolata si cu gem :D:X
tie?
Da este adevarat ca daca le prepari cu lapte ies mult mai pufoase si mai hranitoare, in ceea ce priveste umplutura eu prefer gemul sau ciocolata.Sa ai pofta
Deci.iti spun intai cum le prepar.
3 oua, 1 l lapte, si faina alba cat cuprinde.
sparg cele 3 oua.separ albusurile de gabenusuri.
albusurile se bat separat.pana devin spuma.(le face mai pufoase)
gabenusurile se amesteca cu faina pana se formeaza un fel de aluat tare.adaug spuma de albusuri. o lingurita de sare. 2 de zahar si se amesteca.se adauga lapte si faina pana totul devine un amestec omogen si usor de amestecat.(o pasta subtire). de obicei consum toata cantitatea de lapte.cand fac o cantitate mai mare de clatite.folosind 4 oua adaug si apa minerala.
adaug ulei in compozitie.ca sa nu pun de fiecare data in tigaie. si gata compozitia.
cat despre cum vreau sa le servesc.cu inghetata sau topping de visine
App... poate vrei sa pui si diverse esente de rom...vanilie.scortisoara. eu sunt alergica la ele si nu le suport.de aia n am mentionat in reteta
Da normal ca daca pui lapte ies mai pufoase dar si mai bune. te asigur eu. le prepar in fiecare sambata(cand nu fac prajitura) si le mananc cu gem (de obicei de prune, dulceata de visine)si nuci(pisez iste nuci si pun pe fiecare clatita dupa ce am uns-o cu nuci).ies delicioase...
anonim_4396 întreabă:
Emilia19 întreabă: