| Sap-o-groapa-pentru-manelarul-din-tine a întrebat:

Cu toti stim de "reputatia" pe care ne-o aduce rromi peste granita, ingrijorator e ca unii romani s-au tiganizat, nu vreau sa traiesc intr-o Romanie de cocalari si pitipoance! Cum le-am putea arata ca ceea ce fac ei ii gresit?! Anticipez ca cineva va propune un nou Auschwitz!

Răspuns Câştigător
| liongirl a răspuns:

Buna!`happy
Este adevarat, unii rromi ne fac de ras, dar altii nu. Exista si rromi traditionali care nu respecta pe nimeni si pe nimic, dar exista si rromi care ne-au adus mandrie si bunatate in tara, care nu se opresc la stadiul de a fi rrom si de a-si bate sotia, de a face 10 sau mai multi copii si de a se baga in afaceri murdare cum sunt drogurile, prostitutia, traficul de carne vie, etc.
Si noi ca romani probabil ca-i facem de ras pe semenii nostri prin diferite gesturi de nesimtire si multe altele.
Intr-adevar, in Romania domina cocalarii si pitipoancele, dar asta este... daca nu face nimeni nimic care are si un rang aparte in aceasta tara, cativa oameni poate ca nici nu vor avea sanse de a se face auziti aici.
Eu oricum sunt hotarata ca dupa ce termin liceul sa aplic la facultatile de stat din diferite tari care nu ma mananca de bani, dar care intr-adevar ma si invata calumea si dupa aceea, imi vad de drumul meu ca toti ceilalti.
Nu ar indrazni nimeni sa faca niciun Auschwitz pentru ca nu mai suntem ca pe acele vremuri, dar sunt impotriva cu acest lucru, chiar daca sunt in joc si rromii pentru ca daca ar veni cineva cu aceasta idee de un rasism fara sfarsit, unde sunt rromi, sunt si romani si alte nationalitati, asa ca...indiferent daca sunt rromii aceia care ne fac pe noi de ras, eu nu voi fi niciodata de acor cu asa ceva!`
Bye!`:*

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Le-ai putea arata ca ceea ce fac ei e gresit doar daca ar fi minoritari. Din pacate, numarul lor e-n crestere si au cam luat locul normalitatii. Nu se pune problema de un nou Auschwitz, chiar daca glumeam intr-o zi cu un prieten si ziceam ca astora le-ar trebui o regiune autonoma, unde sa fie numa' d-astia ca ei, si regiunea aia sa fie Oltenia (n-am nimic cu oltenii). Dar, gandindu-ne bine, nu cadem pe ganduri ca e dureros si la propriu si la figurat, nu ar avea loc toti in Oltenia. Unii sunt cauze pierdute, vorbesc de cei care la 30 + de ani o ard tot de parca abia au coborat din pom. Cei care ar putea fi salvati ar fi astia tineri, de 12-13-14-15-16 ani. Cum? Infometare...

| kaya a răspuns:

Din pacate nu avem cum sa le aratam romanilor ca nu fac bine ceea ce fac, caci daca te-ai duce la un asa numit cocalar "te-ar putea lua la injuraturi"tipic romanilor, daca ai intreba o fata de ce e asa de "pitipoanca" ar spune ca asa ii place sa traiasca, concluzia e ca in Romania nu se va schimba nimic din pacate sad