anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum a apărut scrisul și vorbitul? Ma întreb pentru ca mi se pare inca un mister și poate știți mai multe decât ofera internetul deja în privința aceasta. Mulțumesc anticipat! Dacă aveți păreri și opinii personale nu ezitați sa le expuneți! Ofer FUNDITA!batting eyelashes

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Interesanta explicatie, deocamdată este cea mai plauzibila. Dacă nu mai apare alt răspuns mai bun, îți voi acorda funda bine meritata.

| gratargratar a răspuns:

Este un mister care sacaie teribil evolutionistii. Nimeni nu stie cum a aparut vorbitul, dar exista cateva teorii - niciuna dovedibila.
1. Teoria gesturilor
2. Teoria vocalizarii (sunete primitive care au evoluat etc.)
3. Teoria ganguitului (limbajul s-a dezvoltat ca o metoda de comunicare mama-copil)
4. Teoria interactiunii sociale
5. Teoria mutatiilor genetice (anumite gene s-au mutat la nivel cerebral care au permis aparitia limbajului).

In cartea Sapiens, micul Yuval Harari sustine ca ar fi fost o combinatie de factori care a dus la aparitia limbajului. De fapt, habar n-are cum a aparut limbajul, dar recunoaste ca aparitia limbajului a fost crucial in dezvoltarea evolutia Homo Sapiens.

Din punct de vedere fiziologic, omul are o structura oro-largingeana unica, ce-i permite sa creeze sunete pe care animalele nu le pot reproduce (pana si papagalii sunt limitati in aceasta privinta).

Dupa parerea mea, omul s-a nascut cu limbajul, dupa cum se arata in Geneza. Asa cum spune acolo, Adam este primul om care a dat denumiri tuturor lucrurilor, ceea ce inseamna ca el se nascuse stiind a vorbi. Cu alte cuvinte, la origine exista o singura limba pe care o vorbea toata umanitatea. Interesant este ca, tot in Biblie, se vorbeste si de nasterea limbilor straine intre ele - cand oamenii au incercat sa construiasca un turn in Babilon cu ajutorul caruia sa "ajunga la Dumnezeu". E un aspect interesant care e luat in calcul in Biblie, desi nu era neaparat necesar pentru naratiunea in sine.

| FilipSorin a răspuns:

Pai nu e greu, daca ne gândim la adam si eva pe care Dumnezeu i-a creat au putut sa vorbească ei, scrisul a apărut in anul vreo 2000-3000, nu prea stiu, trebuie sa ma informez si eu.
Btw, planeta are 8000 si ceva de ani in prezent, de la adam si eva pana acum atata are