Cand fac caracterizarea unei persoane, o analizez in anasamblu si le pun in cantar si pe cele rele si pe cele bune. Daca stau sa etichetez un om dupa o minciuna, s-ar putea sa ma insel in privinta lui.Prefer sa aflu de ce s-a comportat asa si daca e cazul, trecem peste si o luam de la capat.In general iert oamenii, si trec peste, sunt dispusa s-o iau de la capat, mai cu seama daca este o persoana draga mie.
Depinde ce minciuna, daca acea minciuna nu are legatura cu viata mea nu as pune la suflet, daca are legatura directa cu mine, mi-a facut rau si acea persoana se asteapta sa ii fie iertata greseala in loc sa isi rascumpere acea greseala as rupe legatura, nu as cauta razbunare in mod deosebit.
Depinde in ce context te-a mintit.
Decat un adevar crud, mai bine o minciuna frumoasa.
Nu ma grabesc sa cataloghez o persoana, prefer sa port o conversatie cu ea. Este important sa aflu motivul care a fost la baza acelei minciuni. Poate ca era la mijloc... poate ca incerca sa ma protejeze. Eu prefer sinceritatea, astfel mi se ofera ocazia sa imi iau apararea, daca este cazul. Asa procedez si cu cei din jurul meu.
Minciuna e indispenasbila bunei functionari a societatii, atata timp cat e imposibil sa fie toti absolut corecti! Adevarul, "aruncat" fara discernamant, ar paraliza soacietatea!, ca si cum toate calculatoarele din lume ar lua-o razana, simultan! Minciuna e foarte complexa si diversa, etc... S-a scris - si a aparut si la noi! - "Psihologia minciunii", de Scott Peck, cine vrea s-o studieze! A acuza deci, aprioric, fara a cunoaste motivele si circumstantele, e o grava eroare! Aduceti-va minte Doar exemplul Biblic, cu "sa arunce primul piatra cel fara de pacat!"... Meditati bine!
anonim_4396 întreabă: