Români nu sunt prosti sa știi, sunt doar indiferenți, nepăsători, paranoici ca urmare a comunismului au rămas fără speranțe, dar o dată sper sa ne trezim din somnul morți in care ne adâncim la infinit
Apropo cu toți am plecat din Africa, cu toți suntem africani, negri, nu exista ADN de România sau de Germania, cu toți suntem negri in suflet, inima, ca ai părinti romani nu înseamna ca ai ADN romanesc, poți dona sânge la orice om de pe planeta având grupa la fel sau poți face sex cu orice femeie din lume
Hmm, nu cred ca ar fi fost posibil acest lucru.
Posibil ca nu se mai dezvolta lumea asa de mult. Sau poate ca da.
Si cum adica sa isi bage nasul peste "noi"? Lumea este libera pentru oricine, nu este a nimanui pana la urma. Si acestea sunt probleme minore, care se pot diviza extrem de usor. Daca nu ar mai fi alte "popoare" asa cum le numesti tu, sigur ar fi probleme la nivel de "origine" al romanilor.
Tu chiar incerci sa atingi un nou nivel al aberatiilor?
Ce inseamna in scenariul tau ca "ar fi existat doar romani pe pamant fara sa existe alte popoare"?
Ar fi numai romani care ar locui in zona geografica a Romaniei actuale si tot restul pamantului ar fi gol? Sau romanii ar ocupa toata planeta? Si in cazul asta, ce anume i-ar face "romani"? Ar vorbi toti limba romana? Si cati "romani" ar fi pe planeta? 19 milioane cati suntem acum, sau 7 miliarde cati oameni sunt pe planeta?
Si pana la momentul in care pe pamant au ramas numai romani au mai existat si alte natii care au disparut? Sau de cand au aparut homo-sapiens au fost toti romani? Care ar fi originea Romaniei si a romanilor?
Incerc doar sa-mi dau seama cum functioneaza creierasul ala al tau, dar este extrem de dificil.
7.8 miliarde de români = 7.8 miliarde de guri de hrănit și cum românii nu dau cu sapa că îi bate soarele în cap în 50 de ani rămân câteva milioane.
Si ce anume i-ar face "romani" pe acei 7.8 miliarde de oameni?
Toti au fost nascuti, crescuti si educati in spatiul pe care-l ocupa acum Romania? Sau ar fi "romani" si aia nascuti si crescuti in spatiul pe care-l ocupa acum Japonia?
"Eu cred că ar fi fost mult mult mai bine."
PENTRU CINE?!?
nu aveam penicilina, nu aveam vaccinuri (polio a facut ravagii pana in anii '50), nu aveam masini, nu aveam benzina, nu aveam motor pe benzina, nu aveam smartphone, internet, telefonie, sticla filme
e foarte usor sa arunci cu presupusul, insa in realitate nu prea poti sa iti imaginezi ca societatea ar fi numai agrara si... cam atat
Limba și cultura românească au fost constant influențate de alte limbi și culturi. În română avem cuvinte latine, germane, slavone, engleze etc etc. Creștinismul a fost preluat de la alte popoare și s-a înrădăcinat în cultura noastră.
Pe scurt: dacă nu erau alții, nu eram nici noi!
Ok. Dar nu pricep ceva: tu zici să fii existat daci DOAR pe teritoriul actual al României sau toată planeta să fi fost populată de daci? Dacă dacii ar fi fost peste tot, în timp, s-ar fi format inevitabil diferențe. Dacii din Canada, de exemplu, ar începe să vorbească nițel diferit față de dacii din România în decursul a sute de ani. Apoi, cum clima de pe glob e diferită, costumul dacilor s-ar fi modificat și el. În timp ce dacii din Africa și India ar fi aproape goi, cei din Siberia s-ar îmbrăca foarte gros. Nici mitologia nu ar evolua la fel, din moment ce ea e influențată mult de clima și animale. Nici preparatele tradiționale n-ar mai fi posibile, deoarece animalele diferă de la o zonă la alta. Nici un stat dacic centralizat n-ar putea exista, căci era foarte greu în Antichitate să controlezi teritorii aflate la kilometri de capitală. Deci dacii nu ar mai fi daci.
O întrebare mai logica ar fi fost "Ce se întâmpla dacă nu ar fi venit popoarele migratoare în Balcani?"
Emilia19 întreabă: