Cred ca populatia globului era 15% din cita este acum, totul datorat acelor care tin cu tot pretul sa fie presedinti, observati cit de organizat este un stup de albine, un musuroi de furnici fara sa aiba presedinte, au rege si regina.
S-a mai incercat sa se traiasca anarhic - chiar si la Revolutia Rusa... erau multi anarhisti, care ar fi preferat sa nu existe nici un fel de conducere ca nu erau multumiti nici de boieri, nici de revolutionari (albii sau rosii). In teorie se poate, dar in practica devine haos. Unde nu sunt reguli, legi sau cineva care sa ordone - lucrurile nu merg bine. Fiecare face de capul lui, dar pe multi nu-i prea ajuta capul, sau pur si simplu nu vad ansamblul, nu inteleg ce si de ce se face intr-un fel si nu in altul. De aceea orice sistem este mai bun, chiar si unul totalitar, decat anarhia unde multi ar omori, ar fura sau... orice altceva pentru ca nu ar exista pedepse, iar marea masa ar astepta un Mesia sau un Conducator - care sa hotarasca cine, ce sa faca.
Ar fi haos, normal, daca nu ar exista conducatori, si toata lumea ar face ce vrea. Asta daca s-ar intampla asa dintr-o data. Daca ar fi fost dintotdeauna asa, am fi avut o viata normala si am fi fost toti egali.
Marea masa este prostimea. Prostimea are nevoie de lideri, legi si religie. Prostimea nu poate trai fara ele.
Ne-am fi descurcat, dar pana la ne-am fi descurcat, ar fi ceva razboiaie intre oameni, si un sef tot trebuie sa fie, pentru ca ala coordoneaza ce si cum...intr-o tara presedintele nu are putere in stat, ci premierul e puterrea in stat...presedintele te reprezinta pe tine ca cetatean al statului...