Buna!
Eu cred ca fara sentimente, O persoana care nu stie cum e sa iubesti, sa simti...e ca si cum ar fi gol pe dinauntru
@kakin
Intradevar ratiunea ne face superiori animalelor, de acord cu tine...insa si animalele pot iubi. Uite, de exemplu, ce caine ai vazut tu sa-si atace stapanul? Unele animale pot manifesta chiar si gelozie; si iarasi revin la exemplul cu cainii. Poate ai vazut si tu cazuri...Deci ce parere ai?
Fara sentimente.Deoarece cred ca este greu sa nu faci diferenta intre mama ta si o straina sau iubitul tau si un criminal.Sa nu simti iubire sau ura.Desi in unele cazuri ai vrea sa nu ai sentimente.
Este bună raţiunea, dar fără sentimente suntem ca si morti, sentimentele sunt esentiale pentru sanatatea psihica si fizica si de aceea nu trebuie sa le neglijam, ci sa le exprimam in mod adecvat.
Pai cand m-am uitat in prima clipa as fi spus sus si tare:Ratiunea,dar daca ma gandesc mai bine nu e asa. Spun asta pentru ca stiu ce inseamna a iubi,a intelege,a te teme etc.Ce te-ai face fara iubirea(sa zicem) de mama,tata,frate,sora etc? Nu ar mai exista familie,firme,asociazii,spitale, nu ar mai exista respect, deci in concluzie nu ar mai exista Lumea.Tu ce ai zice?
Ar fi rau fara amandoua, insa eu m-as gandi ca ar fi mai rau fara ratiune, asta e ceea ce ne difera de animale, fara sentimente ar fi sa te gandesti doar la tine si nu ai da nimic pe nimeni, cred ca as putea trai fara sentimente, insa sa traiesc fara ratiune, ca un animal, asta nu cred ca ar fi posibil
"Tovarasilor" voi nici nu stici ce e aia ratiune, daca tiai pierdut ratiunea nu mai ai absolut nimic, nici sentimente si nici orice alt ceva, asta e singurul lucru care ne diferentiaza de animale. Daca ai ratiune stii sa iubesti, sa te comporti, daca nu ai ratiune esti ca un animal care nu au sentimente si merg din instinct, azi te plac, maine te ucide. Fara ratiune nu-ti poti controla sentimentele sau orice aveti voi. Dar nah, asta e parerea mea umila. bafta cu sentimentele
LM
Sunt de acord cu tine insa nu pot sa-ti dau deplina dreptate, si exemplul tau cu cainii e destul de credibil, asta pot admite. Insa si cainii se poate intampla sa se intoarca impotriva propriilor stapani. Intradevar sentimentele sunt unele dintre cele mai importante elemente care exista in viata, insa ele sunt conduse de ratiune. Si acum vin si eu cu exemplul meu: Raţiunea ne spune cum este şi cum va fi lumea, pe când emoţiile ne spun cum apreciem noi lumea şi cum am vrea să fie. Cam asta e diferenta.
Ce oameni tembeli, cum sa raspundeti fara sentimente? una de aici, si-anume regina zicea ceva ca nu poti face diferenta dintre un criminal si mai stiu eu cine daca n-ai sentimente? sau gandeste-te tu mai bine..vezi daca nu gandesti? asta inseamna ratiune, daca n-ai ratiune atunci nu faci diferente mah! daca n-ai ratiune esti un om mancat, un nimeni, un retardat! daca n-ai sentimente, esti un om rau si-atat! sau depinde si de care sentimente...
Eu cred ca fara sentimente. Parerea mea este ca ratiunea se bazeaza pe simtire. Gandesc asa pentru ca asa simt, nu pentru ca asa trebuie, sau pentru ca asa e bine. Pentru mine e logic, dar alti oameni poate ca sunt de alta parere. Oricum... Interesanta intrebarea.
BlitzLikeXd întreabă:
Drimmero întreabă: