Întrebare recomandată | Deanimus a întrebat:

Cum as putea sa-mi redobandesc motivatia? Nu ma mai motiveaza nimic, nu mai sunt impulsionata sa fac nici macar lucrurile care imi plac si-mi incanta sufletul. Spre exemplu pun mana pe o carte si dupa doua pagini o inchid, nu pot sa continui si nu tocmai pentru ca nu ar fi interesanta... Ce sfaturi imi puteti oferi?

Răspuns Câştigător
| DevidALex a răspuns:

Buna,Pai esti trista sau suparata? Te deranjeaza ceva sau cineva anume?
Mie greu sa cred desi stiu ca e posibil ca iti pierzi motvatia in halul asta,e adevarat si eu patesc,si daca ma gandesc mai bine,chiar si cu lucrurile care ma atrag,insa la mine apare din nou fara sa intervin eu,cel putin nu in mod constient,Poate ti s-a instalat o stare de confort ( o stare de bine,si din cauza caruia,nu mai vrei sa faci nimic,nu vrei provocari deoarece ti-e bine in starea actuala ) sau poate sa fie si Rutina zilei,de unde se instaleaza plictiseala,In fine,in mod normal,chestia asta intervine cand ai ceva,si anume,daca te doare ceva,spre exemplu maseaua,mai ai chef sa citesti? Repet,se poate sa fi patit ceva,sau schimbari majore in viata ta?
Motivatia este scanteia ce aprinde acel foc,focul fiind vointa,motivatia fiind caracterizata ca un impuls.
Nu motivatia te va face sa obtii rezultate pe care le vrei,si nu motivatia te va face sa faci in fiecare zi ceea ce trebuie sa faci pas cu pas pana sa iti atingi obiectivele.
Oamenii sunt motivati de suferinta. ( exemplu : te trezesti cu durere de dinti,fugi la dentist repede sau iei un medicament. Ne avand chef sa mai faci alt lucru datorita suferintei pe care o ai,exact ce am spus mai sus,iar asa vei fi motivat sa stopezi durerea ) Iar dupa ce rezolvi problema, nu mai esti motivat pentru nimic altceva.
Iar cand nu mai ai nici o problema, pici in zona de confort si nu mai faci nimic.
Motivatia te ajuta sa te ridici inapoi de unde ai picat, dar nu te ajuta sa progresezi.
Trebuie sa ne folosim toata voiinta, cand vrei sa schimbi un obicei prost si sa il inlocuiesti cu unul.
Trebuie sa ai in vedere si rezervoarele energiei, si anume : 1. Energia fizica
2. Energia emotionala ( clalitatea energiei, negativa sau pozitiva )
3. Energia mentala ( puterea de concentrare )
4. Energia spirituala (Vocatia,directia, scopul, motivul, visul )

Uite, iti recomand sa il asculti pe tipul asta, video-ul acela de 6 minute, https://www.youtube.com/watch?v=IzK9SqrEJUM apoi iti recomand sa citesti asta : http://www.personalitatealfa.com/......-in-viata/

Succes in redobandirea motivatiei! :)

| Deanimus explică (pentru DevidALex):

Apreciez modul in care ai abordat problema si ma bucur sa vad ca mi l-ai adus tocmai pe Pera in fata. Articolul a fost mai revelator decat filmuletul in care discutase despre motivatie, formele acesteia si pulsiunile majore existente-n noi. Iti sunt deosebit de recunoscatoare pentru gandurile ce mi le-ai impartasit. Nu am raspunsuri la intrebari, tocmai de aceea m-am lansat intr-un proces in care incerc sa-mi dau seama ce mi se intampla.

23 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Atunci cand imi lipseste motivatia de a face un lucru ascult muzica care imi ofera adrenalina, care imi place, care ma face sa ma simt ca un ZEU.

Exemplu de melodie care imi ridica moralul :
https://www.youtube.com/watch?v=P3oBZ4_TNys

Incearca si altele nu neaparat aceasta deoarece gusturile difera de la o persoana la alta;).

Sau poate treci printr-o banala depresie si in acest caz tratamentele sunt diverse unul ar fi aerobicul ajuta sa lupti impotriva depresiei.

| Deanimus explică (pentru Apokales):

Interesant e ca esti singurul care a adus in discutie posibilitatea existentei unei depresii. happy Multumesc pentru amabilitate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vai deanimus, sa te intrebi nu e cea mai buna cale pe care puteai sa o incepi.
intotdeauna, necesitatea inaintea motivatiei. toate conceptele pe care le poti afla sunt facute din necesitati.
am redescoperit putin motivatia dupa foarte mult timp. nu mai gandi nimic, doar zboara spre obiect. pentru ca suntem creaturi ale obiceiurilor si pentru ca motivatia, vointa sunt chestii care seamana mai mult cu lumina
imi golesc mintea de parca n-as avea drept asupra ei si intregul meu corp devine o raza de lumina miscandu-se spre obiceiul care trebuie facut.
cand mintea nu te lasa sa faci o indatorire inutila intoarce-i spatele, obisnuieste-te sa-i spui nu.
ti-e frica ca nu o sa-ti placa? ca o sa stai singura cu cartea aia? frica si durerea sunt intotdeauna un pretext. ai sa vezi, durerea e mai buna decat placerea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite ceva dragut de stiut. ceva ce nu se oboseste nimeni sa ne invete la scoala, in familie etc.
http://angelinspir.ro/

| Deanimus explică (pentru anonim_4396):

Asa, si? Are vreo legatura cu intrebarea mea?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Deanimus):

Lumea ingerilor este fascinanta.ei sunt aici pentru a ne ajuta.

| Okkultist a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=m9xFs9AGrYs Asta, restul cauti tu. Este vorba de automotivatie prin ganduri, stai calma intinsa pe spate, ochii inchisi si te gandesti ce zice acolo. Ai grija sa nu ai un mediu inconjurator disturbant. O zi placuta, asta e tot, e asa de simplu! :) Si eu am avut o perioada dinasta. Viata ti-o va inlatura, de nevoie sau de frumusete ^^ O zi frumoasa :) Pe canalul ala youtube mai gasesti de aceest fel, fa cat de multe poti, tie iti trebuie relaxare nu sa incerci sa te chinui sa faci ceva. ^.^

| Deanimus explică (pentru Okkultist):

,,Viata ti-o va inlatura, de nevoie sau de frumusete". Iti sunt recunoscatoare pentru cuvintele tale!

| Okkultist a răspuns (pentru Deanimus):

N A M A S T E! happy ^♥^

| Alina570 a răspuns:

Informatiile pe care le furnizezi sunt prea putine pentru a-ti oferi un raspuns satisfacator. Ce inseamna ca ti-ai pierdut motivatia? Te plictisesti? Esti nelinistita si nu ai rabdare? Incearca sa analizezi si sa gasesti cauza acestei bruste disparitii a "motivatiei". In acelasi timp incearca sa faci unele lucruri noi, pe care nu le-ai mai facut niciodata, dar la care te-ai gandit si ti-ai dorit sa le faci.

Bafta!

| Lindoro a răspuns:

Daca nu-ti place ceea ce faci cu adevarat, normal ca nu o sa ai atragere spre acel ceva.Ideea ar fi ca daca poti, incearca sa faci doar lucrurile care-ti plac cu adevarat.Cand o sa faci asta nu o sa mai ai nevoie de motivatii.

| Deanimus explică (pentru Lindoro):

Am precizat ca nu mai am motivatie nici pentru ceea ce-mi incanta sufletul. Imi plac cu adevarat...dar nu mai am motivatia necesara sa fac acele lucruri. Iti multumesc pentru interventie!

| Lindoro a răspuns (pentru Deanimus):

Atunci cel mai bine ar fi sa te relaxazi, sa nu te mai stresezi si o sa vezi ca viata o sa-ti ofere fericirea cand te astepti cel mai putin!

| Cranberries a răspuns (pentru Deanimus):

Incearca sa stai sa meditezi cateva zile sau ia-ti cat timp iti trebuie ca sa incerci sa iti canalizezi energia. Plimba-te, ia aer curat. Starea asta iti va disparea cand nu te astepti. Incearca sa nu te mai gandesti la ceea ce ti se intampla. Sper ca ti-am fost de ajutor. happy

| Afrikanu a răspuns (pentru Lindoro):

Mari sunt vorbele tale Lindoro, m-as bucura sa mi se intample si mie ceva bun, pe neasteptate

| StefanR0 a răspuns:

Sunt momente din viata noastra in care nu avem nici cea mai mica vlaga pentru a indeplini un lucru.Nimeni nu poate sa-si dea seama de un lucru care ar motiva alta persona pentru ca cele doua persoane au pasiuni diferite.Cel mai bine ar fi sa incerci sa te gandesti la anumite lucruri care iti plac, care te calmeaza. Oricum, poti sa fi in perioada aceia in care te indragostesti de cineva.Nu trebuie neaparat sa te gandesti la persoana respectiva ci e destul sa vezi un lucru care face referire la sentiment ca sa iti pierzi toata motivatia. Poti incerca si cu niste muzica dar nu pot sa spun ca are un succes prea bun.

| Ciufulitul a răspuns:

Iti poti gasi alte activitati pe care sa le faci. De exemplu ai putea desena (daca nu o faci deja)

| DAndreiD a răspuns:

Mi se pare ca ai intrat intr-o stare putin depresiva si singura care te poate scoate din aceasta stare esti tu!
Nu iti pot oferi un medicament magic care sa te faca sa te schimbi intr-un moment, dar cu putina ambitie vei reveni pe linia cea dreapta! Totul e in mintea ta.

| asdfasd a răspuns:

Nu stiu exact raspunsul, dar am auzit ca este cineva pe www.redzmax.com care te-ar putea ajuta. Baftă

| Deanimus explică (pentru asdfasd):

Nici nu bate la ochi!

| xMeToYouX a răspuns:

Gandeste-te poate ceva s-a schimbat brusc in viata ta si de aceea te-ai schimbat si tu.Eu am plecat intr-o alta tara si mi-a fost greu si nu am mai avut motivatie si chef de nimic dar mi-am cheltuit banii pe experiente frumoase pe care nu le uit.De exemplu gandeste sa mergi undeva cu prietenii nu cumpara lucruri care poate crezii ca te fac fericita, nu intotdeauna e asa. Apoi fa un jurnal de 5 zile prima zi scrie lucruri interesante pe care pe viitor nu le-ai face si rade de ele, a doua zi uitate la poze vechi si alege zece dintre ele apoi noteaza in jurnal cu cine ai fost unde etc., a treia cumpara o floare si scriie o poezie uitandu-te la ea (nu neaparat o floare un obiect ce te face fericita), a patra zi scriie lucruri pentru. care esti recunoscatoare, iar a cincea scrie problemele din sapt. aceea pe o foaie si dale foc sa uiti de ele! Mult succes!

| Deanimus explică (pentru xMeToYouX):

Interesanta ideea jurnalului! Multumesc pentru sfaturi.