Pai depinde! Ca daca am probleme si vad ca ala imi zice bine ce zice, iau aminte, chiar daca nu solicit, poate imi prinde bine informatia aia, poate nu imi dadea prin cap sa solicit informatia mizand ca nu are cum sa ma ajute cineva.
Si de fapt sa ma indrume pe drumul bun.
Si... poate chiar e destept acela, de ce nu? Sunt oameni foarte inteligenti care vad chestiile mult mai in ordine decat altii care habar nu au de ei.
Ca de aia vietile oamenilor sunt praf mai ales in relatii, ca habar nu au de viata lor ce si cum sa procedeze.
Si cand vine unu din asta si iti zice ce trebuie, zici sarumana.
Bine, sa analizezi daca zice bine, nu asa aiurea.
Inveti, nu e problema, vezi ce are ala de zis si analizezi.
Dar daca doar se da destept, dar zice prostii, atunci am parere proasta.
Dar daca omul ala e atat de batut in cap incat isi face rau singur prin inconstienta lui, cred ca nu strica un sfat prietenesc venit oarecum pe neasteptate.
Am avut parte de mulți astfel de inteligenți. La început mă influența oarecum ceea ce spuneau. Acum pur și simplu o dau pe glumă în general.
Aici depinde și de ce spun. Unii pot da sfaturi chiar ok, chiar dacă nu sunt neaparat solicitate. Acum nu oricine care se pune sa isi mai dea cu părerea sau care se pune sa dea sfaturi, chiar dacă nu ii sunt cerute, este automat și rău intenționat. Nu înseamnă nici ca te privește automat cu superioritate. Sunt oameni și oameni. Unii chiar cu experiență de viață de la care ai ce învața. Si care chiar vor sa te ajute. Si mai sunt alții, care sunt doar niste simpli băgăcioși mult prea plini de ei. De obicei a doua categorie e bine sa o eviti. În general nu mă complic cu oamenii de genul și ii las în pace sa spună ce vor. Oricum, cu greu poți schimba mentalitatea unui om care crede ca le știe pe toate și care în realitate nu știe de fapt mai nimic.