| DracuIa a întrebat:

Cum considerati ca ar fi o viata traita departe de lume, in natura, padure munti, deal etc
Eu cred ca ar fi foarte sanatoasa, cu mult mai sanatoasa decat cea la oras, cel putin daca ai stii cum sa te descurci, si vrei sa devii una cu natura big grin

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Cu cine eventual ca altfel fiind singur efectiv ajungi sa innebunesti. Poate pentru unii ar merge, mie nu mi-ar placea, imi place sa stau un anumit timp in natura sa ma relaxez, meditez, etc dar nu m-as vedea traind toata viata acolo. Are si orasul avantajele lui, primul ca ai destule activitati diversificate ca sa nu intri intr-o monotonie coplestioare

| relian a răspuns:

Sa devii una cu natura adica? Sa nu spui sa traioesti asa sub cerul liber ca si animalele laughing Daca e asa,atunci viata ta numa sanatoasa nu va fi.
Daca te referi sa traiesti la tara,stiu si eu undeva intr'un sat mic mic,dar sa ai casa,sa ai conditii,beton prin curte,baie,toate astea,da este foarte ok asa,impozitele is f mici,ai liniste,poti avea copaci in jur,asta daca plantezi tu, copaci, paduri nu mai sunt in RO nici la munte, ori nor sa mai fie laughing deci pui tu acolo la tine, daca ai curte.
Eu as sta asa dar sa fiu cumva aproape de un oras, stiu si eu la 20-30 km max de un oras, sa am o masina, asa la saptamana sau cand am nevoie sa merg sa fac ceva cumparaturi, asa da poti sa spui ca e mai bine, dar nu ca o sa fie mai sanatos laughing sanatos poti sa fii oriunde, si la tara daca stai sau cum spui tu poti sa fii bolnav.In zilele astea mai degraba is bolnavi oamenii de la tara, decat cei de la oras.Asta datorita slabei informari,a vietii naspa de la tara, oamenii au baie afara, adica deverseaza toare rahaturile laughing in pamant, iar de unde bea ei apa este la cativa pasi mai incolo laughing un put sau ce au, iti dai seama ce sanatate este pe ei laughing Sigur devii una cu natura, dar in pamant poate laughing.
Cum o dai bine nu e.La tara nu ai ce munci, deci cum traiesti sau din ce? Treb sa ai un venit cat de cat.
Sa stai in padure cum spui tu si acolo ai nevoie de bani, iti trebuie bani sa iti faci o cabana, iti trebuie bani de lumanari, ca doara nu stai pe intuneric noaptea, ori seara.Iti trebuie tigai,oale in care sa faci mancare,banui ca nu maninci doara radacini si seminte din copaci ori ierburi laughing Treb scule,topoare cu care sa tai lemne,vine iarna ce faci? Soba nu ai,deci trebuie bani sa cumperi materiale sa faci soba etc.
Tu probabil habar nu ai cei aia sa traiesti in padure sau la tara macar laughing ti se pare wow,dar asta asa numai din ce ti se pare tie,nicidecum cum ar fi in realitate.
Multi se gandesc,vai ce bine e sa stai in padure laughing altii viseaza vai ce bine era sa fi trait in trecut cand erau castele,wow sa stai intr-un castel laughing Adevarul este de fapt altul. Oare in castelu ala era viata buna? Era pe dracu, oamenii au zugravit numai partea frumoasa, na aratat viata reala de la castele, de la tara din trecut, ca si astazi, la fel fac.la tara nu ai drumuri pietruite,vine o ploaie e numai noroi laughing vai de capu alora.
La castelele alea nu erau bai,nu erau nici macar Veceuri sapate in pamant, stii cum isi faceau nevoie aia din castele?laughing nu-ti vine sa crezi. Aveau oale, se cacau in oale si apoi le aruncau pe fereastra in afara zidurilor catelului laughing deci in jurul acelui castel erau numai rahati, putea de te traznea.
Unde pui uni oamenii zic wow ce frumos era, mergeai ca barbat la castel si o strigai pe Cosanzeana sa iasa la fereastra, ii cantai o serenada ceva laughing dar aia cand mergeau calcau in rahati laughing iti dai seama ce cascadorii rasului.Asta in cazuri fericite,adica sa nimeresti doara sa calci,unde pui ca respectivu se putea trezi cu rahatu direct in cap, aruncat mai stiu eu de cine, poate ceara de cosanzeana ca era deranjata la stomac laughing
Deci vezi tu ce viata sanatoasa si frumoasa era si este la tara?
Ce spu de chestiile astea? Eu dupa cum vezi rad, dar sa stii ca tot ce am spus e adevarat, totu inclusiv cu catelele alea wow.
Citeste, documenteaza'te si o sa vezi ca am dreptate.In toate cartile se arata numa ce era frumos din viata la tara sau la oras,dar si la oras pe vremuri oamenii faceau pe strada,pe langa ziduri laughing
Naspa,dar asta era, asta e si acum. Daca esti tu singur in natura e ok, poate eviti chestiile astea.Dar ce te faci daca toti am trai in natura cum spui tu laughing am calca zilnic prin toti rahatii laughing ce viata frate, frumos rau laughing bafta in natura, fate una cu natura, fate frate cu natura ca e bine.Natura este f dura asta ca idee, in natura supravietuiesc numai cei f rezistenti, puternici fizic, deci este o viata grea, nicidecum ce visezi tu.

| Freya1 a răspuns:

Iubesc natura, chiar imi place sa stau in natura.Imi place aeru curat, iarba, muntii, padurea si animalele.Ma ajuta psihic foarte mult si ma linisteste.
Singura problema pe care o am e ca nu pot sa stau la nesfarsit departe de civilizatie, pentru ca am nevoie de bani sa ma intretin chiar si la tara, sa am o asigurare de sanatate in caz ca ma imbolnavesc etc.

| Sn4k3 a răspuns:

O viata intreaga nu, pana la urma ai nevoie si de comunicare chiar si daca iti place sa fii mai singuratic. Dar pentru un anumit timp, mie personal mi-ar placea si probabil ca ar ajuta daca cauti sa te mai dezvolti personal/sa te relaxezi/regasesti sau pur si simplu sa traiesti o altfel de experienta.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da, muta-te.

| Lioana a răspuns:

Rudimentara. M-as lipsi de confortul avut la oras, mi-ar fi mult mai greu sa procur hrana si m-as simti foarte singura.
Viata sanatoasa? Poate. Usoara? Nu. Fericita? Depinde de nivelul de sociabilitate al fiecaruia. Eu n-as fi fericita departe de oameni.

| AnastasiaK a răspuns:

Una cu natura adica in stadiul de putrefactie, ai dreptate.

Nu, n-ar fi nici sanatoasa si nici prea lunga.

| Iunix a răspuns:

Depinde... eu sunt o fire mai singuratică, adică mă descurc şi mă simt foarte bine singur dar îți spun sincer că nu aş putea să trăiesc toată viața, sau o perioadă mai lungă de timp departe de alți oameni.

Ceea ce spui tu, pentru mine cel puțin ar fi bună o astfel de ieşire însă numai pentru câteva zile.
Dacă mai te duci cu cineva va fi mai bine dar tot o să-ți lipsească comfortul societății. Pentru astfel de cazuri cel mai bine e să-ți iei o casă la țară, poate fi într-o comuna aproape de oraş ( la vreo 30km de oraş )

| Jay1 a răspuns:

Da ar fi mult mai frumoasă şi sănătoasă, dar nu singur fără o persoană dragă.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Ar fi frumos dar parca n-as vrea sa fiu asa singur.

| SynapseNinja a răspuns:

Da, așa este, ce spui tu este foarte adevărat. Undeva în natură ar fi foarte sănătos, aer curat. Însă trebuie să știi să te descurci cu ce ai. Însă, și departe de civilizație nu este tocmai așa ok. Departe de civilizație nu ai cu cine socializa, dacă Doamne ferește ți se face rău tare sau faci vreun accident vascular sau vreo ceva, ai nevoie de asistență și tratament medical sau chiar de vreo intervenție chirurgicală, în pădure nu sunt spitale și farmacii, unde te poți trata. Nefiind civilizație, nu ai cu cine socializa, neavând cu cine socializa - depinde de psihicul tău - poți da în altele, cred că știi la ce mă refer.

| corneljipa a răspuns:

Usor de zis, si chiar perfect, daca esti un tip retras sau solitar. Daca-ti place comunicarea sociala (reala, nu virtuala!) ii vei simti lipsa.