Timid - tacut, nu intra in conversatii in contradictoriu, nu`si da cu parerea, intr-un grup, nu zice mai nimic, decat asculta.Nu sunt de acord cu timiditatea.
tupeu - contrariul la ce am spus despre timiditate
Eu sunt o fata tupeista.Trebuie sa facem o diferenta intre a fi tupeist si a fi nesimtit.Pe mine, tupeul m`a ajutat sa castig mult in diverse chestii ( relatia cu iubitu, cu familia, cu notele la scoala etc )
Consider ca, daca nu esti un om tupeist, esti luat de fraier/a si toata lumea ar face misto de tine! parerea mea si nu vreau sa jignesc pe cineva.
Pentru mine tupeul reprezintă lipsă de bun simţ. Nu îmi plac persoanele de tipul ăla. Trebuie mereu să existe o limită între cele două, dacă ajungi la un echilibru ar fi bine, să nu fi timid dar nici cu tupeu. Însă dintre o persoană timidă şi una cu tupeu, aş alege una timidă. Persoana respectivă se poate schimba în timp, să devină mai deschisă faţă de cei care chiar contează. Baftă!
Tupeul nu este bun oricand.
de exemplu esti singur si vin unii sa te bata. 5-6 si ai tupeu.nu e bine.pentru ca ar trebui sa fugi sau sa nu te iei cu ei la bataie.
Nu e cazul meu, dar vad pe foarte multi apreciind si comparand cele doua situatii.
O persoana timida o vad ca o persoana care sta toata ziua in coltisorul ei si vorbeste doar cu persoanele pe care le cunoaste si se inroseste ori de cate ori se uita cineva necunoscut la ea.
Cat despre tupeu, depinde de care. Este de doua feluri :tupeu ok si tupeu jegos. Primul se manifesta prin a intra in vorba cu persoane necunoscute fara prea mult efort sau meditatie de dinainte, iar cel de-al doilea e genul ala de tupeu lipsit de respect cum ar fi jignitul persoanelor mai in varsta sau cu mult superioare (oricum e urat sa jignesti)...
Asta e parerea mea. Puteti sa ma contraziceti
O persoana timida, o persoana careia ii este frica, ca v-a strica, rusinoasa, dar sincera tot odata. Tupeul pentru mine este un atuu, dar se poate ajunge si la nesimtire.