| lăngătinemereu a întrebat:

Cum credei ca arata in rai. cei care au fost in moarte clinica spun ca este o lumina foarte puternica si daca te uiti la ea orbestii dar are o caldura si o iubire care nu se poate descrie in cuvinte si venit Iisus Hristos spre ea/el si o lua de mana si inbrasita..si cu caldura lui Iisus ne simteam foarte bine.
TPU. FUNDA

Răspuns Câştigător
| Zoey112 a răspuns:

Eu cred ca raiul este un loc luminos si cald in care toti pot sa stea in armonie fara griji si pacate. Un loc in care poti sa stai pentru o vesnicie cu toate persoanle iubite.

3 răspunsuri:
| Ea12345 a răspuns:

Eu imi imaginez Raiul ca un loc in care pot fi cu persoanele iubite pentru totdeauna, nu conteaza ca e intr-un loc luminos sau intr-o camera intunecata.
vad de asemenea iadul ca un loc unde esti privat de iubirea celor apropiati si de prezenta lor. Se spune ca iadul este un loc in care faci acelasi lucru incontinuu, caci mai rea decat moartea este repetarea celeiasi actiuni ucigatoare.

| MyhaXMaya a răspuns:

Imi imaginez Raiul ca pe cea mai frumoasa zi de vara traita, undeva la munte, la marginea unui lac, cu flori minunate si padure de brad..., cu toti cei dragi alaturi, cu briza placuta plimband norisori albi pe cer. Raiul mi se pare o stare de spirit... de aceea se spune ca poti avea Raiul pe pamant.
Eu asa cred ca este in rai happy

| IoNuTzZ99 a răspuns:

Micutul Paul a supravietuit ca printr-un miracol dupa ce era la un pas sa moara inecat in lacul din spatele casei bunicilor.
Ads by INTERNET PROTV
Totul s-a intamplar intr-un orasel din Germania. Copilul, de numai trei ani, se juca prin curte si a alunecat in apa. Bunicul sau l-a gasit aproape mort, dupa cateva minute bune.
A fost dus de urgenta la un spital de langa Berlin, cu un elicopter.
Patru doctori l-au resuscitat timp de trei ore si 18 minute, scrie cotidianul german Bild.
Aproape ca isi pierdusera orice speranta dar, dintr-o data, inima micutului a reinceput sa bata.
Seful spitalului, dr. Lothar Schweigerer a spus ca nu a vazut asa ceva in viata lui, pentru ca, de regula, copiii care stau atat de mult timp scufundati in apa, nu-si mai revin.
Cand a deschis ochii, Paul le-a spus parintilor ca a vazut-o pe bunica Emmi in Rai. "Mi-a spus ca ma voi intoarce pe Pamant din nou, foarte repede!", a soptit copilul.

Psihiatrii spun ca majoritatea pacientilor care intra in moarte clinica si apoi isi revin, declara ca in timpul "calatoriei de dincolo" incearca o senzatie de pace, de liniste, se intilnesc cu persoane apropiate, moarte de ceva timp, cu care comunica.
Ce se intampla cu creierul in timpul comei?
Moartea clinica incepe odata cu stopul cardiac, care determina si oprirea circulatiei cerebrale. Insa moartea clinica este un proces reversibil si victima poate reveni complet la o viata normala daca i se acorda primul ajutor in timp util. Daca insa, in 3-4 minute nu se intervine, din cauza lipsei de oxigen in creier, se instaleaza moartea biologica, adica la moartea definitiva, spun neurochirurgii.
Etapele mortii clinice
Doctorul american Raymond Moody, a descris fazele mortii clinice in lucrarea sa "Viata de dupa viata". Medicul a stabilit etapele pe baza descrierilor a cel putin 150 de pacienti care au trecut prin moarte clinica.
1. Greutatea de exprimare. Persoanelor trecute printr-o asemenea experienta le este foarte greu sa redea exact ceea ce tocmai au simtit.
2. Verdictul propriei morti. Pacientul in aceasta stare intelege si vede perfect medicii, anuntind propriul verdict de moarte, aflindu-se totusi in imposibilitatea de a resimti exact ceea ce se petrece. Au existat cazuri in care pacientul a putut repeta medicilor cuvint cu cuvint conversatia lor si le-a descris diferite faze ale operatiei.
3. Starea de pace. Marturiile celor ce au experimentat moartea clinica contin cuvinte precum: calm, pace, bunastare, disparitia emotiilor si a fricii, senzatie de frumusete, perfectiune.
4. Fenomenul sonor. Inaintea intrarii in zona intunecata, apare un fenomen sonor asemanator cu timbrul unei sonerii, unui vuiet, unei muzici armonioase sau chiar clopot, iar alteori "era foarte liniste".
5. Zona obscura (tunelul). Pacientul realizeaza intrarea intr-o zona intunecata, insotita de o stare de pace profunda. Pentru a trece de la un nivel la celalalt, este nevoie sa depaseasca o frontiera denumita bariera de lumina. Aceasta este frontiera universului cunoscut.

6. Decorporalizarea. Reprezinta parasirea corpului, care este insotita de o modificare a sensului perceptiei de catre simturi, a intelegerii timpului si a spatiului.
7. Intilnirea cu alte fiinte. Se realizeaza cu persoane care au parasit planul fizic inainte. Aceste persoane pot fi cunoscute sau necunoscute.
8. Intrarea in lumina. Lumina este intensa si se manifesta ca o prezenta calduroasa si tonica. Aici persoana care are o astfel de experienta poate sa intalneasca fiintele de lumina, ingerii.
9. Viziunea asupra vietii. Nu sunt atat imagini cat mai ales forme ale gandirii. Deseori persoanele respective au relatat ca si-au perceput intreaga viata derulandu-se precum un film.
10. Limita de netrecut si reintoarcerea in corpul fizic. Exista o limita pe care subiectii nu o pot depasi astfel incat se reintorc la viata si se reintegreaza in propriul corp. Reintoarcerea este deseori instantanee si violenta.