Salut!
Eu cred că există o mare diferenţă între locul perfect şi ţara perfectă.
Locul perfect ar putea semnifica o insulă exotică, cu nisip auriu, hamac şi palmieri, sau un vârf de munte, în care ai parte de cel mai curat aer posibil.
Cu toate acestea, când vine vorba de o ţară, nu ne mai putem rezuma doar la preferinţele personale. Există sisteme la care trebuie lucrat, oameni de concediat (parlamentari, bineînţeles), străzi de curăţat, locuri de amenajat şi multe altele.
În ţara perfectă, toţi oamenii ar trebui să fie cinstiţi, să trăiască modest dar în acelaşi timp să beneficieze de ceea ce îşi doresc. Aici, nu există parlamentari şi preşedinţi corupţi, ei având o reală preocupare în ceea ce priveşte prosperitatea ţării noastre, miniştrii sunt oameni inteligenţi, de valoare, ce promulgă legi bine gândite şi structurate, legi ce contribuie la crearea unui sistem cizelat.
De asemenea, sistemul sanitar ar fi total schimbat, personalul ar include oameni cu adevărat responsabili (încă îmi amintesc de incidentul de la maternitatea Giuleşti), care ştiu ce fac şi cum să se confrunte cu o situaţie critică.
Nu în ultimul rând, sistemul educaţional, care în momentul de faţă în România este foarte prost structurat când vine vorba de examene şi verificări, ar susţine elevii valoroşi, le-ar acorda burse de merit, i-ar promova. De asemenea, sunt de părere că ar trebui alocate mult mai multe fonduri către educaţie!
Iar în final, în ţara perfectă, ar trebui să se investească inteligent în drumuri, spaţii verzi etc. Autostrăzile ar fi construite când şi cum sunt planificate iar drumurile ar fi făcute o dată şi gata, nu refăcute după prima ninsoare.
Din păcate, în România avem parte de un sistem de conducere foarte sensibil, în care nu viaţa locuitorilor primează, ci numărul bancnotelor din buzunar.
Păcat, pentru că şi noi am putea fi o ţară prosperă ca - nu ştiu - Franţa, Germania, Finlanda, Norvegia.
Dar ştii cum e... dacă nu este de unde!
1.Fara Basescu, Udrea, Boc
2.Cu multa natura si animale
3.Sa am tot ce imi trebuie, eu si fam.mea
4.Sa fim condusi de Stefan cel Mare si Sfant
5.Totul fa fie asa cum as vrea eu...
Nu stiu care ar fi tara perfecta, insa un loc in care am fost si il consider perfect din toate punctele de vedere este Bora Bora.
Dupa parerea mea este adevarat ca un loc perfect poate gasesti dar o tara perfecta nu.Toata tarile au bune si rele...Dar,venind vorba, si lasand locul la o parte pentru ca eu mi-as dori mai mult o tara perfecta decat un loc perfect, tara perfecta pentru mine ar depinde de oameni care sa fie generosi, intelepti cu credinta si bunatate sufleteasca.Pacat ca nu se mai poate asa ceva in ziua de azi.
Mie mi-ar placea sa fiu un om dar sa pot trai sub apa. Imagineazati sa vezi locuri indepartate sub apa, unde nici o urma unana n-a pasit sau n-a inotat, sa vezi sirene frumoase, deci in mediu accvatic si mi-ar placea si in spatiu.Arrrr fii sooooper nu!
Sa vezi un extraderestru! OK! m-a luat valu{BAFTA in CONTINUARE}
Mai iti dau un raspuns : Cea mai mare tare perfecta, daca o sa fii buna o sa o si vezi este:: RAIUL sau i se mai spune PARADISUL. acolo totul e frumos : inca asta se intampla la JUDECATA
Oriunde in lumea asta daca esti inconjurat de prieteni.Numai ca e greu in zilele noastre sa ai langa tine...adevarati prieteni.
In primul rand sa fie curatenie toate strazile, bulevardele si trotoarle sa fie asfaltate! preturile sa nu fie foarte mari... sa fie multe magazine sa fie foarte multe spatii verzi sa fie piste de biciclisti sa fie foarte multe aeroporturi oamenii trebuie sa fie de treaba etc
O tara plina cu verdeata, sanatoasa, cu aer curat si locuri verzi dar totusi un oras mai mare in care s`ar putea polua tinand cont ca un oras nu prea ar conta.
1.Fara criza.
2. Fara politicieni.
3. Fara taxe si impozite mari.
4. Fara scoala.
5. Fara legi puse in lipsa de ocupatie.
6.Cu multe flori si verdeata.
7.Fiecare om sa aiba dreptul la salariu mai mare.
)
In primul rand oameni care sa nu traiasca dupa principiul "daca ala nu face eu de ce sa fac" sau "daca e cu unu mai putin nu conteaza" eu cred ca o tara perfecta e aceea in care oameni sunt uniti, prietenosi si nu ezita sa rezolve problemele de orice natura dar mai presus bine educati.
Tara perfecta este tara in care te simti tu perfect tara in care nu duci grija zilei de maine, grija hranei sau a adapostului.
Daca in locul respectiv ar exista,respect, altruism, bunatate si civilizatie ar fi raiul pentru mine!
Niciodata nu o sa existe tara perfecta sau locul perfect...eu zic sa nu multumim cu ce avem ca este o vb:
Nemultumitului i se ia daru.
Tara perfecta nu exista, si eu cred ca tara perfecta e arunci cand vn apocalipsa atunci nu mai ai nevoie de nimic.
Tara perfecta ar fi aceea in care locuitori iei ar avea capacitatea sa inteleaga si sa se poata pune in pielea altora la nevoie, in modul asta vor fi parcuri pline de vegetatie, locuri de parcare, sosele, masini mai putine, copaci mai multi, o tara mai curata si mai civilizata. Dream land
Salut!
Buna intrebare...
Hm... pai sa vedem
1.Sa nu fie parlamentari In special Basescu si Boc
2.Sa nu fie razboaie.
3.Sa fie un loc intins, verde
4.Sa fie doar oamenii cu bun simt si care sa nu fie nesimtiti
In fine, daca ar exista asa ceva as fi primul acolo!
Bafta in continuare!
Odata m-am prefacut mort pe marginea drumului ma jucam si nimeni nimeni nu a venit sa ma ajute nimeni nimeni! asta e romanul. ar trebui ca sa nu se duca lipsa dar stii in Romania... se crede ca omul bun e luat de fraier...
Tara perfecta sau locul perfect,sunt acolo unde esti impacat sufleteste,cand esti fericit nu mai conteaza locul,sau tara,totul ti se pare perfect, perfectiunea nu exista printre oameni, ci doar ne imaginam ca exista...
In primul rand sa fie o tara corecta ma refer la Domnul Boc, am eu 15 ani da realizez ca avem nevoie de reguli pentru Romania mai e doar o speranta:APOCALIPSA
Eu cred ca tara perfecta nu exista dar macar putem incerca sa o facem sa arate mai bine decat este acum
Eu cred ca daca ar fi mai multe locuri de munca peste tot si salariile ar fi si ele mai mari, cred ca atunci ar fi o tara perfecta doar 10 %?
Biianca81215 întreabă:
Papusika1Mika întreabă:
Lary_Lary_Habby_ întreabă:
mODIN întreabă: