Fenomenul de asimilare a unei minoritati n-ar trebui sa fie unul subiectiv, care se realizeaza la dorinta uni anume personalitati sau unei autoritati(daca se intampla asta, se poate ajunge si la razboi civil); aceasta asimilare, daca se petrece, are un caracter obiectiv si se desfasoara firesc in timp, si in masura in care minoritatea respectiva are sau nu constiinta nationala:adica membrii sai sunt capabili sa-si afirme sau nu apartenenta la o anume minoritate si sa-si ceara dreptul de a-si pastra obiceiurile, traditiile, limba. Daca o anume minoritate are lideri puternici, cu idei bine fondate si hotarati sa pastreze identitatea de neam, ea va reusi sa se impuna si sa reziste fenomenului de asimilare. Daca te referi la atitudinea oficialitatilor unei tari fata de minoritati, in ultima vreme se cauta a fi protejate drepturile minoritatilor pornind de la idee"unitate in diversitate".
Dispariţia unei culturi indiferent în ce mod este o tragedie nu numai a acelei culturi în sine. Optez pentru unitate în diversitate dar dacă te referi la etnia ţigănească aceştia singuri se îndepărtează de rădăcinile lor prin respingerea chiar a titulaturii de Ţigan care reprezinta de fapt ceea ce a fost cu bine şi cu rău această etnie reprezentând identitatea lor autentică. Au mai făcut un pas greşit şi care le poluează aceea cultură autentică prin renunţarea la muzica lor tradiţională lăutărească şi promovarea chiciului numit manea. Deci acest proces nu se poate numi asimilare ci mai curând autodizolvare. Sunt câţiva ţigani autentici care mai încearcă să salveze câte ceva din cultura şi tradiţia ţigănească autentică dar sunt puţini şi aceştia singuri îţi spun cu mândrie că sunt ţigani.
Despre celelalte naţiuni şi care sunt în zonele de interferenţă de-a lungul frontierelor acestea au fost şi vor rămâne. Trebuie însă să înţelegem că mondializarea va face să dispară în timp identitatea etnică. Cu părere de rău spun aceasta.
anonim_4396 întreabă: