La ce te referi tu, taran inseamna sa nu fii educat, sa fii badaran, nesimtit. Nu are legatura cu timiditatea, balbait sau limbi straine.
Țăran înseamnă cu totul altceva decât ai spus tu. Înseamnă mai degrabă nesimțit, care se poartă într-un mod idiot raportat la societate, nedus la lume în acel mod. Deci clar nu.
Pentru mine "țăran", e omul simplu, care locuiește la sat, care nu știe ce e ăla un calculator și habar nu are cum să folosească un telefon, de exemplu.
Fiecare foloseste acest termen pentru o categorie de oameni.Pentru mine sunt "tarani" urmatoarele categorii:
1.Cei ce injura ca dobitocii in timpul jocurilor/meciurilor de fotbal etc.
2.Cei ce nu traiesc dupa un anumit cod moral cat de mic.De exemplu cei ce sunt perversi si pun mana unde nu au voie, ajungand sa fie batuti/palmuiti/zgariati etc.
3.Cei ce se cred stapanii universului.
4.Cei ce nu stiu sa piarda cu demnitate si fac scandal.
Cam acestia sunt niste" tarani" pentru mine.Nu conteaza cultura numai cultura.Atata timp cat un om este dintr-o zona rurala dar este bun si inteligent, nu o sa fie un astfel de "taran", asa cum si un orasean care nu are pic de respect poate fi numit "taran".
Fiecare are parerea lui deci e bine daca ai alta decat a mea.
Sper ca te-am ajutat!
I am spus cuiva asta pe TPU dar nu s a suparat
vorbea exact ca taranii
Eu fac pe cineva taran im momentul in care comportamentul acelei persoane lasa mult de dorit. Adica daca e prea needucata.
Eu sunt de aceeasi parere cu Greyn, desi sunt de la tara cuvantul taran imi inspira nesimtire.
Dacă te bâlbâi nu folosești cuvinte în engleză și nu ai un vocabular bogat nu înseamnă că ești țăran. Mulți oameni compară o persoană care poate nu folosește totdeauna termeni literari precum: dacă cineva ar întreba pe altcineva ceva și persoana care trebuie să răspundă nu înțelege și spune "ce?" în loc de "poftim?" sau mai spune "ci?" sau "și?", cu un țăran, pentru că țară oamenii sunt preocupați cu munca și le arde lor de vorbit literar! Dar asta nu înseamnă că ei nu știu carte...uni știu, alți nu. Deci tu nu ești țăran! Și nici țăranii nu sunt acei oameni care înjură, fac glume proaste sau fac mișto de oameni care nu se pot apăra, mai degrabă acești oameni sunt mitocani, și nu țărani! Dacă stăm și ne gândim mai bine, cred că cei de la oraș fac lucruri demnă de o persoană mitocană, nu cei de la țară, cu toate că mai sunt cazuri și în rândul "țăranilor". Iar termenul de țărani provine de la cuvântul "țară", deci nu văd ce e o așa jignire, pentru că țăranii, așa cum am mai spus sunt oameni foarte muncitori care lucrează pământul, iar fără ei cine ar mai munci pământul? Și noi ceilalți ce vom mai mânca? Sunt niște întrebări foarte bune!
Sper că te-am ajutat!
Dacă te bâlbâi nu folosești cuvinte în engleză și nu ai un vocabular bogat nu înseamnă că ești țăran. Mulți oameni compară o persoană care poate nu folosește totdeauna termeni literari precum: dacă cineva ar întreba pe altcineva ceva și persoana care trebuie să răspundă nu înțelege și spune "ce?" în loc de "poftim?" sau mai spune "ci?" sau "și?", cu un țăran, pentru că oamenii de la țară sunt preocupați cu muncă și le arde lor de vorbit literar! Dar asta nu înseamnă că ei nu știu carte...uni știu, alți nu. Deci tu nu ești țăran! Și nici țăranii nu sunt acei oameni care înjură, fac glume proaste sau fac mișto de oameni care nu se pot apăra, mai degrabă acești oameni sunt mitocani, și nu țărani! Dacă stăm și ne gândim mai bine, cred că cei de la oraș fac lucruri demne de o persoană mitocană, nu cei de la țară, cu toate că mai sunt cazuri și în rândul "țăranilor". Iar termenul de țărani provine de la cuvântul "țară", deci nu văd ce e o așa jignire, pentru că țăranii, așa cum am mai spus sunt oameni foarte muncitori care lucrează pământul, iar fără ei cine ar mai munci pământul? Și noi ceilalți ce vom mai mânca? Sunt niște întrebări foarte bune!
Sper că te-am ajutat!
Chiar voiam sa scriu ceva la adresa taranilor si vorbind in prim plan despre taranul veritabil pentru ca apoi, sa ajung la termenul de taran mojic, astfel sa ma pot face inteleasa despre ce vreau sa scriu. Taranul nostru nu are legatura cu -taranul-IDIOT.
us3r întreabă: