Cuvqntul "normal" este diferit pentru fiecare persoana în parte. Mie mi se pare normal să port bocanci vara, lui nu i se pare. Ţie ţi se pare normal să bei suc cu gheaţa iarna, mie nu mi se pare.Conteaza de cum priveşte fiecare situaţia.
Un standard impus de societate, standard care nu reflecta majoritatea decat rareori si care nu face decat sa creeze frustrari si discriminare
consider ca termenul,, normalitate'' se refera la comportamentul persoanelor,, a fi normal '' adica a te comporta ca toti ceilalti a nu iesi cu ceva in evidenta a nu fi fitos plin de sine cred ca aici se refera si un pic la modestie,, normal ''adica a nu iesi din standardele propriei persoane, corp
Sa zicem se imbraca normal -decent, fara fel si fel de exagerari si a se comporta normal- se comporta destul de bine, perfect, nu are nici o boalasi sensul asta il mai are... dar e mai usor sa zici normal, in unele cazuri, decat sa te complici
Nu poti definii normalitatea, oricum ar iesi ceva fals.Normal este ceva ce fiecare a fost invatat sa traiasca si este ingust la minte, prea conservator sa considere ca ce nu ii place lui este tot normal.Eu nu consider ca exista situatii sau oameni normali.Sunt doar stari de normalitate sau anormalitate, transpuse pe baza istoriei, a ceea ce stim, adica e normal sa faci greva, e normal sa muncesti, dar nu e normal sa ti se taie salariul, nu e normal sa fii platit prost, e normal orice atata timp cat nu faci rau altora, e normal atata timp cat nu iti pasa de ce cred restul, e anormal cand te compromiti inutil, cand faci rau celor din jur.Totul tine de semantica si viziune.
LinaLina35 întreabă: