Pierd motivația pentru orice. Cum o pierzi? Ca să o pierzi, trebuie mai întâi ca să o ai. Când o ai, cum o ai?
Sincer au anxietatea nu am depasit-o fara tratament, senzatie de singuratate nu prea am pentru ca am parinti si trei prieteni cu care ma vad des si ne intelegem f bine.
Pierderea motivatiei poate veni de la o depresie, solutia este sa discuti cu un psihiatru sau psiholog, si se va rezolva sigur.
Alta solutie nu ai.
Daca senzatia de singuratate e justificata, adica n-ai partenera, prieteni, familie, este normala si se rezolva avand partener, prieteni, etc.
Daca nu e justificata, inseamna ca e de la depresie cumva.
Anxietatea clar trebuie tratata la tine si am zis unde sa te duci, daca persista si singur nu ai putut rezolva.
N-am anxietate, n-am probleme de socializare deci nu simt niciodată sentiment de singurătate. Cred că sunt la apogeul motivației, n-am fost nicicând mai bine.
Poate e timpul să te întrebi dacă ceea ce simți este cu adevărat ceva din tine, sau doar o iluzie indusă de alți oameni în tine.
Stii cum zicea Creanga:
"Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur, prin curaj."
Si eu la fel fac. Cand ma simt low intru pe TPU. Si prind curaj.
Anxietatea se poate ameliora prin expunere in public foarte numeros, înfruntând insecuritățile care mereu te au pus pe jar, acela de a nu socializa cu persoane necunoscute, anxietatea poate fi produsă din cauza unui dezechilibru chimic al creierului dar și fin foarte multe insecuritati care sau tot acumulat din copilărie. Anxietatea este frica de viitor de la Cortex este declanșată, si prin sport o poți chiar vindeca dar trebuie eliminate dulciurile si excitantele.
Singurătatea in schimb poate fi cauzată de depresie, depresia este o boala foarte complexa, unii scapă de ea alții trăiesc toată viața cu boala asta cu bune și rele, iar altele se sinucid, nu ii fac fata! La tine nu e depresie, este o stare de apatie din lipsa de ocupație, activitate, sport, mișcare etc. Te confrunți cu un episod depresiv dar asta nu e depresie clinica ( patologie ) este ceva temporar, poște fi cauzată chiar de alimentație și din lipsa vitaminelor și a mineralelor din organism.
Daca anxietatea sociala e serioasa, expunerea la public numeros nu face decat sa o urce mult si sa ti-o tina acolo, nu aia e solutia.
Solutia e sa tratam anxietatea cumva, sa nu mai exista cand te expui la public.
Se trateaza fie psihiatric sau psihologic.
Cu mancatu n-are treaba, sunt multi care mananca orice, au 120 kile si n-au nici pe dracu.
Senzatia de singuratate poate fi reala, si toti medici, psihologii recomanda socializare, convietuirea cu un partener.
Nu e doar de la depresie, cand e de la depresie este cand desi ai anturaj, familie, partener, ai senzatie de singuratate.
Nu toate chestiile vin de la o boala.
Nu vorbim aici dacă anxietatea e serioasă, nu am zis nici eu asta nici userul care a pus intrebarea! Și când ai anxietate deja are legătura Alimentația, dulciurile fac rău dacă sunt consumate frecvent.
Aia mulți nu au probleme psihice și de aia nu au nici pe dracu dar tu ești putin greu de cap și nu sti sa distingi acest fapt!
Singurătatea da, nu vine de la boala neaparat dar poate fi un indiciu, un om sănătos nu simte niciodată ca e singur așa ca are ceva probleme, sănătos nu e dacă problema o are de mult timp.
N-are nici o treaba cu alimentatia si dulciurile, stiu multi care baga in ei fast food si dulciuri si nu au nimic.
Nu fac rau deloc dulciurile, nu stiu de unde dulciofobia asta, de 100 ani s-au mancat prajituri, gogosi cu dulceata, dulceata pe paine (noi mancam la gradinita zilnic, dar si desert dupa masa), salam de biscuti destul de des, chiar se numeste dulcele copilariei pentru astia de generatia mea, clatite se faceau des cu dulceata.
Erau ciocolatele alea cu rom bune rau acum 40 ani, se mancau si alea si nu rar.
Poti sa consumi dulciuri frecvent daca te incadrezi in kcal arse pe zi si nu te ingrasi, si nu ai diabet. Doar ca trebuie sa te speli pe dinti imediat dupa ce mananci, sa nu faci carii.
Dar sigur, sa mananci si sanatos, asta clar.
Exact, aia multi nu au probleme psihice si nu au nimic chiar daca mananca dulciuri, disting f bine.
"Și când ai anxietate deja are legătura Alimentația, dulciurile fac rău dacă sunt consumate frecvent".
Ce legatura are anxietatea cu dulciurile (repet consumate cat sa nu te ingrasi, ca daca nu te ingrasi inseamna ca nu abuzezi)?! Explica te rog daca vrei.
Anxietatea are leg cu reactii chimice defecte in creier date de o genetica predispozanta la asta.
Sunt n care nu mananca deloc dulciuri si au anxietate care se agraveaza pentru ca nu o trateaza, si aici e relativ.
Corect, un om sanatos nu se simte singur.
Dar depinde de caz aici, cum am zis, e relativ, daca ai anturaj, parinti partener si te simti singur e boala.
Daca chiar esti singur, e pe bune fara boala, si asa cum zice si medicina si psihologia si lumea "singuratatea e f grea", deci si la sanatosi.
Deci depinde in ce categorie ne aflam.
Arec legătura anxietatea boss cu dulciurile dar nu ești tu documentat, tu nu ai citit atent, așa ca re rog citește! El o zis ca pierde motivația din orice, asta este clar un episod depresiv, și Alimentația joaca un rol important când ai probleme psihice, fiindcă seretonina se găsește și in alte a corpului adică o produce nu doar creierul
Serotonina este sintetizata si in anumite celule specializate din stomac si intestin si are un rol in controlul motilitatii (miscarilor) intestinale si functionarii intestinului. Tu ai studiat degeaba psihologia, e fundamental sa mănânci sănătos, și da, Alimentația joaca un rol important, am testat eu de multe ori fiind depresiv când am mâncat nesănătos pe perioade îndelungate și îți schimba starea in rău! Nici un om sănătos nu are mereu senzație de singurătate este o anomalie, un dezechilibru emoțional, o instabilitate
Am citit f atent, ca eu citesc atent cam tot la sub care ma atrag:
"Și când ai anxietate deja are legătura Alimentația, dulciurile fac rău dacă sunt consumate frecvent". Si la asta ma refeream dupa mesajul tau.
In psihologie nu se prea vb de alimentatie, acolo se pune accent pe traumele din copilarie, cum ca de acolo apar mai toate problemele si deviatiile psihologice de mai tarziu, pentru ca atunci te formezi si se formeaza modelele de gandire si tot care raman fixe pe mai tarziu.
Dar se pune accent si pe traumele dobandite la maturitate.
Nu am zis ca nu e bine sa mananci sanatos, asta in nici un caz, si eu recomand asta si aici cand e vb de slabire, ca doar nu mananci numa dulciuri, dar poti manca si dulciuri ca nu se intampla nimic chiar daca ai anxietate.
Bine, sa eviti ciocolata si ce e cu cacao, ca alea agita si e posibil a urce anxietatea, sau pepsi, coca cola-s de evitat in anxietate.
Da, la tine e posibil sa se agraveze de la alimentatie cum zici, insa nu e o regula pentru toti.
Poate consumi produse cu cafeina si cacao, nu stiu ce sa zic, si poate de acolo.
Serotonina serica din sange si corp, nu prea are treaba cu aia din sinapse, asta s-a si spus, poti avea niv de serotonina bun in sange, dar sa ai lipsa sau deficit la nivel de sinapsa.
Dar sigur ca, ca sa ai serot buna in sinapse, trebuie corpul sa o ofere de undeva. Insa o ofera oricum ai da-o mai ales daca consumi produse cu Triptofan, ca mi se pare ca din aia se face serotonina.
Ca daca biscutii (dulciurile) coborau serotonina sau afectau producerea ei, atunci si oamenii sanatosi deveneau nesanatosi.
Si ce daca nu are problema psihice? Le va avea daca pica serotonina.
Pai copiii au chiosc cu dulciuri in curte la scoala (chestie care acu 30 ani nu era), mananca tot felul des. Ca ii ingrasa, si de acolo se imbolnavesc, e alta.
Deci depinde de om, e relativ si aici, nu poti generaliza.
Ce poate duce la boala psihica si alte boli sunt E-urile, hormonii si alte otravuri din mancare, asta da!
Asta poate distruge organismul si producerea serotoninei si tot.
Dar asta e cu totul altceva, alea sunt si in legume si fructe, ca-s crescute cu otrava.
Asta trebuie sa zici tu, si da, se poate numi tot de la alimentatie dar nu de la dulciuri in mod special, dulciurile, carnea, legumele curate nu ar face rau consumate moderat.
O intrebare interesanta la care inca nu stiu sa raspund. Mi as dori si eu sa depasesc acestea doua, dar nu prea imi iese. Poti incerca anxioliticele pentru anxietate, iar cu singuratatea poti sa iti faci cunostinte. Iti recomand cunostinte, nu prieteni. Am avut prieteni, am si poze cu ei, daca vrei iti arat... daca nu ti e frica de serpi!
1.Ce iti trebuie? bani/distractie/relatii sociale...
2. Dupa ce te gandesti bine ce iti trebuie, te duci acolo ca iti vine si motivatia
Motivatia trebuie sa vina de la sine, vine sau nu vine, nu o comandam noi.
Trebe intai sa simti dorinta si motivatia, si apoi te duci acolo.
Dar ai dreptate si tu, unii se duc intai si acolo constata ca le place.
Nu asta zic.
Vrei la munca sa presupunem da?
Iti trebuie motivatie pentru munca?
Iti trebuie motivatie pentru bani?
Iti trebuie motivatie sa te duci de ex la mare.
Atunci te duci la munca, iti iei banii si acolo te motivezi ca vrei la mare.
Pai poti avea motivatie sa mergi la munca pentru bani, dar nu vrei la mare daca nu simti ca vrei la mare, deci nu te duci.
Oamenii se duc, ca de dinainte vor acolo, cam asa este in general.
Dar daca si-a pierdut motivatia pentru orice, atunci e grav, nu mai are motivatie nici sa se duca la munca si nici pentru bani, pentru ca ce rost are sa ia niste bani cu care nu are ce face, ca mai nimic nu il motiveaza si nu ar vrea.
Se numeste depresie asta, chiar daca e mai usoara.
Normal ca iti trebuie motivatie sa te duci la munca, ca poti sa nu ai motivatie nici pentru asta.
Anxietatea o poti depasi cu terapie comportamentala, prin expunere progresiva la stimul, dar e un drum lung si anevoios.
S-ar putea sa fie depresie daca nu simti sa faci nimic si nu gasesti nicio placere, mai ales daca tine de ceva vreme.
Eu personal imi convine anxietatea, mai ales cand te priveste cineva in ochii si ai gandul ca. dupa 2 minute de analizat, o sa inceapa sa iti zica defectele
O iubita sau cineva super drag sa i te confesezi, iar acea persoana sa cunoasca modul de a te lua in poala ei spunandu-ti ca totul va fi bine (anxietatea din mine imi spune ca vor exista unii ce se gandesc la sex, brr. apropierea de o persoana care o consideram parte din noi ne linisteste stiind ca, ne si permite in spatiul ei "privat")
Iarna asta eram foarte anxios dar acum ca a venit căldura mă simt mai puțin anxios si timid(nu vad legătura cu vremea), de obicei ascult muzică pozitivă pentru a prinde mai mult curaj dar nu stiu dacă funcționează la toți, sper sa reușești să treci peste.O zi bună!