Buna,
Chestiunea cu miscatul limbii in general este mai mult un tic in cazul anumitor persoane.
Acest tic ne fiind un obicei natural poate fi "abandonat" de persoana cu putina vointa si concentrare asupra lecturii nu a miscarilor facialo-ingurgetive.
Intrebarea ta pare mai degraba a fi pusa la misto . Cand te apuci sa citesti ceva, daca esti atent la ceea ce citesti, nu mai esti atent daca iti misti limba sau o tii nemiscata . Concentreaza-te tu pe ceea ce citesti, si n-o sa mai ai dilema cu tinutul limbii, ca o sa se aseze singura, de la sine .
De ce ai mişca limba? Nu are niciun sens. Mişti limba dacă vorbeşti, când citeşti în gând nu o face.
Numai bine!(:
Nu am pus-o la misto dar stiu ca suna foarte ciudat dar ma refer la faptul cand citesti in gand poti sa citesti in modul in care limba este chiar lipita de partea de sus si jos a gurii iar altfel poti cand limba nu e lipita... Nu prea stiu cum sa explic dar la ce ma refer cand vorbesc despre asta daca e mai bine sa citim intr-un mod in care sa ne si ajute si sa ramana ceva in cap.
SṫRαḯηυℓ întreabă: