Eu am prins perioada de dinainte de Revolutie, cand mancarea era rationalizata si stateam la cozi interminabile pentru 1 kg. de carne sau 3 portocale. La un moment dat, rafturile din magazine erau goale, nu gaseai mai nimic, fiindca Ceausescu s-a apucat sa plateasca datoria externa a tarii. Se lua curentul zilnic cateva ore, nu aveam apa calda. Singurul lucru bun care a fost, era acela ca dadea la toti o slujba si casa.
Pai eu cunosc doar perioada de dupa. da' dupa ce am auzit am tras concluzia ca e mai bine acum.
Pentru generatia de dupa revolutie vor spune ca acum este mai bine, iar cei de atunci vor spune ca era mai bine atunci.Fiecare cu conceptia lui despre viata.
Daca sistemul se derula in continuare acum nu mai schimbam pareri si idei liberi.
Numai cine a trait privatiunile si umilintele de atunci poate raspunde la intrebarea asta.Copiii de astazi nici nu-si pot imagina ca pentru un litru de lapte bunicii lor stateau la coada de pe la ora 4 dimineata. Daca le spui li se pare gluma sau poveste.
RAY întreabă: