E mai simplu de atat.
Lumea din ziua de azi are o incredere asa de minca in sine, incat cauta intelegere si validare de la alte persoane.
Cat ii oferi ce are ea nevoie, adic cand esti intelegator si incurajator cu ea, cand o validezi, totul e bine si frumos.
Cand te opresti din asta, eventual, cand o critici, se simte atacata, si increderea de sine are de suferit, din motivul asta ajunge sa-ti dea block.
Pur si simplu, cam asa sunt fetele din ziua de azi, si nu numai ele.
Valoarea lor ca persoana se bazeaza pe ce spun, si ce cred altii despre ele.
Toți suntem spălați pe creier într-o măsură. Unii mai mult decât alții.
În rest, probabil nici eu nu puteam să explic mai bine cauza decât a făcut-o @Niciunnumedeutilizator.
Dar nu mai complicăm treburile, mai ne obișnuim să fim și simpliști. Spre deosebire de tine eu nu tolerez asemenea oameni și nu aștept ca ei să mă blocheze pe mine. Renunț eu. Nici nu prea mă conectez cu oameni. Este evident de ce nu pot să vorbesc cu cineva mai mult decât câteva minute, când îmi aruncă asemenea idei. În rest, de ce și cum au ei ideile alea, mă doare în partea dorsală. Acest curent e un filtru foarte bun pentru oameni, ca să vedem partea pozitivă.
Treaba este destul de simplă.
Marii producători au nevoie de clientelă - că de, așa funcționează capitalismul - astfel încât fac tot posibilul ca omul să consume mai mult și să se axeze mai mult pe lucrurile materiale. Nu e o coincidență că toate se strică mai repede în ziua de azi: dacă faci produsuri prea trainice nu ți le mai cumpără nimeni și dai faliment, deci faci produsuri tot mai proaste ca oamenii să fie nevoiți să cumpere periodic, să faci banul. În ultima vreme nici atâta lucru nu mai fac, ci îți induc psihologic că trebuie să îți iei cel mai nou brand, că produsul de anul trecut e deja demodat, chiar dacă merge foarte bine. Eu, de exemplu, am o tabletă de la Huawei de aproape 3 ani și jumătate și încă merge, ca dovadă că scriu de pe ea.
Iar dacă până în anii '80 stereotipul masculinității era un om modest, căruia nu-i pasă cu ce se îmbracă, magnații au transformat imaginea bărbatului ideal într-unul nesigur pe sine, care cheltuie în stânga și-n dreapta și care ține enorm la aspectul fizic.
În același timp n-o să auzi pe nimeni vorbind de cărți, curente filosofice, istorie sau alte chestii intelectuale pentru că nu e în interesul companiilor ca oamenii să fie educați. De aia dacă te duci o tufă cu haine de firmă nu prea ai ce vorbi cu ea, fiindcă probabil n-a pus mâna pe o carte în viața ei iar singurul lucru pe care l-a citit sunt bârfele de pe CanCan (dar și acolo câteva rânduri, că după obosește).
Da,chestia cu blocku la toti cei care spun chestii care nu ne plac mi se pare copilareasca si cam frecventata pe aici pe TPU E aiurea sa avem atata pica pe o persoana doar pentru ca a spus ceva ce nu ne convine. Am patit-o de multe ori, stiu cum e.
Daca iti arata intrebarile alea ca sa iti arate ca esti ipocrit si te contrazici aiurea, eu zic ca are dreptate sa faca asa
Mi se pare incredibil daca ai mai mult de 20 de ani si ai asa dileme in viata oricum.
Adultii nu blocheaza lumea? Ai jumatate de site la ignore, eu zic sa te mai gandesti.
Cat despre datul de sfaturi, asta nu se face nesolicitat, e de prost gust, mai ales cand viata ta e vraiste. Bine ca ti-a dat block, nu cred ca aduci nimic pozitiv in vietile altora, doar critica si ea doar voia sa iti arate ce ii place si nimic mai mult. Parerea mea e ca in calitate de adult ar trebui sa fii in stare sa iti alegi mai cu cap oamenii de langa tine, dar la cat de agresiv si hipersensibil esti pe TPU, nu ma mir ca nici in viata reala nu te descurci cu asta.
Eu dau block numai coteilor de pe aici care se baga aiurea in seama exact ca si tine, iar raportul nu este covarsitor sa blochezi 79 de useri din 1.4 milioane cat are siteul.
Majoritatea la fel ca tine nu doar ca nu merita niciun replay dar nu merita nici macar un scuipat, niste semi-analfabeti, semi docti care cred ca le stiu pe toate desi viata lor este traita in ceea ce citesc ei pe google, cu ZERO experienta in orice domeniu, dar aici sunt plini de rautate si aroganta. Exact cum esti tu.
Eu nu mi-am permis niciodata sa intru pe topicul cuiva si sa-l atac asa cum faci tu mai mizerabilule oricine ai fi mai IQ scazut! Eu am raspuns la atacuri nu am atacat.
De asta am un mesaj pentru toti oamenii de nimic, stati in banca voastra, cei ca mine va au in buzunar!
BitchInRedDress întreabă: