| Doarunaltutilizator a întrebat:

Cum erau copii astia de 9-10 ani prin anii 90 cam asa? erau mai diferiti fata de astia de acum? voi ce credeti?

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Extrem de diferiti
erau mult mai sociabili, se jucau in grup afara nu cu fata in tableta si telefon
sub nicio forma nu erau presati de societate
nu erau inundati cu informatii nepotrivite varstei lor
dar totodata erau privati de anumite experiente interesante precum cele din ziua de azi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca si copii tot cu ochii dupa joaca, deci esenta e tot pe acolo.
Poate doar ca apreciau mai mult ce aveau. Erau mult mai obisnuiti sa ramana singuri acasa, sa manance singuri si toate cele.
Nefiind Internetul in voga clar aveau mai mult timp de joaca si socializat afara din casa. Acum asta se intampla mai mult pe la scoala.

Si, sincer, era mai faina viata pe atunci. Acum generatiile noi au prea mult acces la informatii, entertainment si din prea multa comoditate datorita tehnologiei au altfel de comportament/caracteristici.

As mai fi zis si de stricaciunile pe care le-au facut retelele de socializare, insa la cel mult 10-12 ani majoritatea n-au treaba inca. Cu adolescentii isterici si sensibili e alt capitol.

| Doarunaltutilizator explică (pentru anonim_4396):

Nu zic ca e rau sa te informezi, un copil ar trebui sa stie anumite lucruri de la o varsta ca mai tarziu sa le poata intelege mai bine, adica degeaba un parinte isi doreste sa isi faca baiatul sau fata sa zicem...sofer sau profesor, cand o sa creasca probabil o sa aiba aspiratii la altceva total paralel cu ce isi dorea el sau ea.
Sau spre exemplu degeaba un parinte isi doreste ca, copilul lui sa fie un om cumsecade si bun la inima daca nu a fost invatat de mic cum sa fie asa.
Tehnologia e chiar buna, ok, faptul ca un mucos de 10 ani sta pe un site de adulti pe calculator nu e vina alora care au facut site-ul, ci mai degraba a parintilor lui, bine in niciun caz nu cred ca sta cineva sa vada ce face copilul acela 24 din 24, n-are cum indiferent.

Site-urile astea de socializare dupa parerea.mea ar cam trebui sa fie inchise, adica, ce naiba? altii au ajuns sa aiba Facebook de la 10 ani si am ajuns sa vedem fetite de 10 ani care vorbesc ca fetele de liceu.
OK, nu cred ca e asa peste tot, conteaza si cum crescut copilul ala si ce parinti are, unele chestii de astea mai nepotruvite fie le.invata de pe strada, fie de pe net sau fie chair de la parinti, ca unii mai injura in casa chiar si cand sunt copii lor de fata, si dupa se intreaba de unde stie astfel de cuvinte.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Doarunaltutilizator):

Ratezi esenta aici. Te. indepartezi de la ce intrebi.
Si clar viitoarea cariera se conturează de la 10 ani. Se bate in cuie? Nu impune nimeni sănătos la cap așa ceva.
Ca sunt parinti prosti si ies si copiii ratați e cu totul alta discutie.
Ideea cu informatia era ca a produs prea multa comoditate, noile generatii au impresia ca li se cuvine totul de acum. Inainte se muncea mai mult pentru asta, acum dai din click.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Doarunaltutilizator):

Site-urile de socializare nu sunt oricum pentru copii. Si o sa vezi ca nici nu sunt interesați majoritatea lor. Vor cel mult un Skype ceva ca sa vorbeasca direct cu partenerii de joaca si numai despre jocuri. Asta ii captiveaza la vârsta asta. Sunt totusi mai inocenti.

De la/ dupa pubertate incepe mai mult sa aiba alte curiozități.

Ai dreptatea ta aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu n-am mai văzut un șotron pe asfalt de vreo 10 ani, atunci erau cam pe toate străzile, acum se joaca pe telefoane în aer liber. laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca le statea mintea la sex pe atunci.

| Victoria18 a răspuns:

Logic ca da, nici nu trebuie sa iti povesteasca cineva acele vremuri, iti dai singur seama daca vezi ca s-a intamplat modernizarea asta...acum